Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Tratarea discopatiei cu produse naturale Calivita

Discopatia este un termen cu un caracter general folosit pentru a defini afectiunile discurilor intervertebrale, indiferent de etiologie acestor afectiuni. In mod corect, acest termen ar trebui folosit doar cu sensul de discopatie degenerativa ceea ce presupune o deteriorare structurala a discului intervertebral.

Discopatia lombara este o deteriorare a discului intervertebral de la nivelul coloanei vertebrale lombare. Coloana vertebrala este formata din vertebre (ca niste piulite) puse unele deasupra alteia. Intre aceste vertebre se afla discuri intervertebrale Discurile vertebrale sunt formate din cartilagii (ca niste garnituri intre doua piulite)

Care sunt partile coloanei vertebrale?

- coloana vertebrala cervicala (la ceafa) - coloana vertebrala dorsala (toracala) - de la ceafa pana in regiunea unde se termina coastele (in regiune plamanilor) - coloana vertebrala lombara - de unde se termina coastele pana la bazin.. - coloana vertebrala sacrata - coloana vertebrala coccigiana. Gaurile vertebrelor asezate una deasupra celeilalte formeaza un canal canalul vertebral. Prin canalul vertebral trece maduva spinarii .Maduva spinarii este formata dintr-un manunchi de fibre nervoase. Aceste fibre nervoase pleaca din creier si transmit comenzile de la creier intregului corp. Fibrele ies din coloana vertebrala prin spatiile dintre vertebre (acolo unde se gasesc discurile intervertebrale). Daca discurile intervertebrale nu sunt integre, atunci vertebrele se apropie una de alta si jeneaza nervul care iese dintre ele. Deteriorarea discurilor vertebrale de la nivelul coloanei vertebrale lombare se numeste discopatie lombara. Daca discul intervertebral dintre vertebrele lombare se deterioreaza foarte mult si se rupe se produce hernia de disc. Discopatia lombara da durere de spate. Durerea se poate transmite si in fata catre abdomen sau pe picior.

Cum este durerea din discopatia lombara?

Durerea apare la spate (durere de sale). Durerea este mai intensa la miscarea coloanei vertebrale sau in anumite pozitii (stat in fotoliu, stat in picioare, trepidatii), etc. Spatele poate sa doara si la tuse sau stranut. Cand apare durerea din discopatia lombara? In cazul discopatiei lombare durerea apare cand se solicita mai mult coloana vertebrala: la stat mult in picioare, sarituri, carat, ridicat, condus mult timp masina si in special la trepidatii mari. Atentie ! Multe persoane confunda aceasta durere cu durerea de rinichi. In discopatia lombara durerea de spate creste daca se misca coloana vertebrala. Nu este foarte indicat sa se faca masaje (mai ales masaje viguroase, energice) deoarece iritatia nervului produsa de masaj se adauga iritatiei datorata de vertebrele care se apropie (disc intervertebral alterat) La nivelul nervilor care sunt iritati in timpul discopatiei lombare se produc unele leziuni (se strica fibra nervoasa) care nu se pot repara, indiferent daca mai tarziu se face operatie.

 

 

Produse Calivita recomandate in tratarea discopatiei:

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro