Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Durerile usoare de spate

Durerea usoara de spate apare cel mai adesea din cauza greutatii corporale. Aceasta trebuie luata in serios deorece poate cauza alte probleme. Peste 80% dintre persoanele adulte au avut cel putin o data in viata dureri usoare de spate. Mai mult de jumatate au avut cel putin de doua ori dureri de spate.

Este adesea dificil de stabilit cauza durerilor de spate dintre acestea cele mai comune fiind tonusul muscular scazut, probleme cu articulatiile, rupturile de ligamente sau muschi. O hernie de disc este adesea insotita de mici dureri de spare precum si sciatica unde durerea coboara de la nivelul spatelui pana la amebele fese sau picioare.

Stand in picioare sau pe scaun o perioada prelungita de timp, purtand tocuri inalte, sedentarismul sunt unele dintre cauzele care va pot provoca dureri usoare de spate. Peste jumatate din femeile gravide acuza dureri de spate. De asemenenea condusul unui autovehicul o perioada indelulgata de timp poate provoca dureri de spate.

Ca suplimente alimentare se recomanda:

- vitaminele B1, B6 , B12 - conbinatia celor 3 vitamine s-a dovedit a fi utila pentru prevenirea recidivelor durerilor de spate precum si pentru eliminarea cantităţii de medicamente anti-inflamatorii necesare pentru a controla durerea de spate;

- vitamina D - s-a demonstrat ca durerea de spate este direct conditionata de cantitatea de vitamina D din organism;

- scoarta de salcie alba ( white willow) - acesta este folosita in mod traditional pentru durere si bolile inflamatorii. Potrivit unui studiu clinic controlat s-a dovedit ca scoarta de salciu alba ajuta la inlaturarea durerilor de spate.

- vitamina C - conform unui studui preliminar din 1964 s-a dovedit ca vitamina C ajuta la eliminarea durerilor de spate.

 

 

     

 

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

2010 © calivitavelcu.ro