Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea produselor naturale Calivita pentru tratarea durerilor de gat

 

Aparitia durerilor in gat poate fi rezultatul mai multor cauze. Virusii si bacteriile pot duce la infectii care produc inrosirea si dureri usturatoare in gat. Alte cauze sint fumatul, inhalarea aerului poluat, consumul de alcool, "febra fanului" sau alte alergii.

Ce este amigdalita?

Amigdalita reprezinta umflarea amigdalelor. In mod frecvent este cauzata de o infectie bacteriala, iar alteori un virus poate fi cauza. Amigdalele ajuta la filtrarea bacteriilor si a altor microorganisme pentru a preveni infectarea organismului. Uneori insa, sunt coplesite de infectiile virale si bateriale, se inrosesc si se umfla producand amigdalita. Deoarece amigdalele sunt pozitionate la nivelul gatului, in spatele limbii, simptomele unei amigdalite sau a unei faringite streptococice sunt asemanatoare.


Amigdalita necesita extirparea amigdalelor?

Amigdaloctemia- extirparea chirurgicala a amigdalelor este recomandata dupa virsta de 4 ani, si doar in cazul unor amigdalite repetate, a unor amigdale foarte mari care impiedica respiratia, sau a reumatismului poliarticular acut si nefritei. In cazul existentei unui fond alergic amigdaloctemia este contraindicata. Numai medicul poate decide asupra acestei interventii chirurgicale.


Ce este faringita streptococica?

Faringita streptococica este des intilnita in intervalui Octombrie-Aprilie, mai ales la copiii intre 5-10 ani, aflati la scoala, sau la adulti. Infectia se transmite de la persoana la persoana prin intermediul secretiilor nazale si a salivei. Faringita este provocata de bacteriile Streptococcus beta-hemolitic din grupa A. In general durerile la faringita streptococica sint asemanatoare cu cele provocate de virusi sau alte bacterii. Faringita streptococica poate fi insotita si de eruptii pe piele. Acestea apar la 12-48 de ore de la declansarea bolii, si incep sa dispara dupa 4-5 zile, uneori insotite de descuamarea pielii (in special pe palme si talpi). Complicatiile care pot apare in cazul netratarii la timp a acestei infectii sunt: otite, sinuzite si pneumonie. O complicatie rara dar foarte grava este febra reumatica, care poate afecta valvele inimii sau rinichii. Febra reumatica poate fi prevenita prin administrarea de antibiotice.

Simptomele amigdalitei si faringitei streptococice pot fi:

 • dureri in gat;
 • febra mare timp de 3-5 zile (38.5-40.5°C);
 • dureri de cap;
 • voma;
 • puncte albe pe amigdale sau in gat;
 • durere la inghitire;
 • amigdale inrosite si umflate;
 • ganglionii gatului umflati si durerosi;
 • rosu in gat;
 • dureri de burta.

Ce este mononucleoza infectioasa?

Mononucleoza este cauzata de virusul Epstein-Barr si este mai des intilnita la copii mai mari si la adulti. Simptomele bolii includ: dureri in gat, ganglioni umflati la nivelul gatului dar si la subsuori si plica inghinala, febra si frisoane, dureri de cap, respiratie greoaie, puncte albe pe amigdale si oboseala sporita.


Cum se poate face diferenta intre o infectie virala si una bacteriala?

Principala diferenta o constituie tusea si secretiile nazale abundente, care sunt mult mai evidente in cazul infectiilor virale. Febra apare brusc, este mare si dureaza mai multe zile in cazul infectiei bacteriale. In general este greu de facut diferenta si numai anumite analize medicale pot determina cauzele.

Medicul poate recomanda un exudat faringian - preluarea unei probe din gat cu ajutorul unui betisor cu vata la capat. Se face mai intai un test rapid care dureaza 15-20 de minute, iar daca rezultatul este negativ, proba preluata din gat se lasa in laborator cel putin 24 de ore pentru un rezultat sigur. In cazul in care medicul banuieste existenta mononucleozei infectioase va recomanda o analiza a sangelui.

Produse Calivita recomandate pentru combaterea durerilor de gat:

 

 

 

 

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 


2007 © calivitavelcu.ro