Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Febra

Febra este unul din mijloacele de aparare ale organismului fata de agentii patogeni si nu o suferinta, cum s-a crezut initial. Se manifesta prin cresterea temperaturii corpului peste 37 grade C, in unele cazuri ajungand pana la 41 grade C sau chiar mai mult. Cand este foarte crescuta si prelungita, devine un dusman de temut, deoarece distruge celulele nervoase.

Febra in sine nu este o boala, ci un simptom. De regula este simptomul anumitor boli infectioase. Fara indoiala insa febra inalta si frica generata de existenta acesteia creeaza multe neplaceri.

Printr-o simpla palpare a fruntii sau a pielii nu se poate stabili cu siguranta daca persoana in cauza are sau nu febra, pentru asta fiind nevoie de un termometru. In cazul sugarului sau al copilului mic (pana la varsta de 3 ani), temperatura se masoara intrarectal. In aceasta zona a corpului, temperatura normala este de pana la 37.5°C. La copiii mai mari si la adulti, temperatura se masoara subaxilar, parametrii normali fiind intre 36,3 -36,8°C, peste aceste valori, fiind deja vorba de febra. Inainte de masurarea temperaturii, termometrul trebuie scuturat pana la minimum 36°C, iar zona subaxilara trebuie bine stearsa, astfel incat sa fie complet uscata. Pentru o corecta masurare a temperaturii, intrarectal termometrul va fi tinut 2 minute, iar subaxilar, 3 minute.

Febra mai mica de 37,5°C nu trebuie combatuta. Febra mica este utila, pentru ca accelereaza desfasurarea proceselor biochimice din organism in lupta acestuia cu agentii infectiosi, actiunea globulelor albe, intr-un cuvant contribuie la cresterea capacitatii de aparare a organismului. Insa febra de peste 38°C stimuleaza excesiv si inutil mecanismele de aparare ale organismului, slabeste si epuizeaza bolnavul. Febra de peste 40°C paralizeaza capacitatea de aparare a organismului, provocand convulsii febrile.

Alimente interzise: grasimi, oua, conserve, bauturi alcoolice. Trebuie amintit ca regimul alimentar mai depinde de boala care a provocat febra (enterocolita, febra tifoida).

Pe langa tratamentul medicamentos, in combaterea febrei pot fi folosite cu succes si cateva remedii naturale.

Produse Calivita recomandate in tratarea febrei:

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro