Calivita 

 

 

 

 

Glucozamina

   

  Date Generale Glucozamina

  Glucozamina este produsa de catre organism si joaca un rol important in constructia cartilajelor - tesutul conjunctiv care acopera articulatiile. Mai multe studii stiintifice sugereaza ca glucozamina este recomandata in tratamentul osteoartritei. Osteoartrita este un tip de artrita care apare atunci cand cartilajele se rup datorita uzurii normale sau accidentarilor. Cel mai adesea apare la persoanele in varsta. In anumite studii suplimentele de glucozamina au redus durerile de articulatii provocate de osteoartrita. Unii cercetatorii relateaza faptul ca suplimentele de glucozamina stopeaza agravarea osteoartritei spre deosebire de tratamentul medicamentos.

  Afectiunii in care este benefica glucozamina

  Osteoartrita

  Rezultatele mai multor studii stiintifice sugereaza ca suplimentele de glucozamina sunt recomandate in tratamentul osteoartritei in special osteoartrita de la nivelul genunchilor si soldurilor.

  Glucozamina are urmatoarele efecte pozitive:

  - reduce durerea in cazurile de osteoartrita;

  - imbunatateste starea functionala a persoanelor care au osteoartrita in special la nivelul genunchilor sau soldurilor;

  - reduce umflarea articulatiilor si rigiditatea acestora;

  - amelioreaza simptomele osteoartritei chiar pana la trei luni de la stoparea tratamentului.

  Mai multe studii arata ca glucozamina trebuie sa fie administrata intre doua si patru luni pentru a avea efecte pozitive.

  Bolii intestinale inflamatorii

  Boala Crohn si colita ulcerativa sunt doua bolii intestinale inflamatorii. Manifestate prin diaree cronica cu sange. Unele studii clinice preliminare ca suplimentele de glucozamina administrate pe cale orala ajuta la eliminarea simptomelor boliilor intestinale inflamatorii, la copii care nu au raspuns la tratamentul medicamentos.

  Doza recomandata de glucozamina

  La copii glucozamina nu este recomandata.

  Adultii - dozajul de glucozamina pentru osteoartrita este de 500 mg de trei ori pe zi, timp de 30-90 de zile.

  Doza zilnica recomandata de glucozamina este de 1500 mg.

  Pentru a reduce durerea si inflamatia care apar in cazurile osteoartritei, suplimentele de glucozamina trebuie administrate pe o perioada indelungata.

  Produse naturiste pe baza de glucozamina

  Joint Protex ........................................................250 mg;

  Joint Protex Forte ..............................................500 mg;

  Shark Aid - catilaj de rechin..............................750 mg.

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine