Calivita 

 

 

 

 

Greutatea in exces grabeste procesul de imbatranire

 

  Cu totii stim ca obezitatea ne  poate pune in pericol sanatatea, mai ales la o varsta frageda. Dar ce efecte are obezitatea in procesul de imbatranire?

  Copii obezi devin adulti obezi

  In primul rand, aceasta epidemie de obezitate are un efect profund adupra copiilor nostri. O treime din copiii din America sunt supraponderali sau obezi. Ca urmare, acesti copii au probleme de sanatate cu care se confruntau numai adultii, iclusiv presiune arteriala ridicata, nivel ridicat de colesterol si diabet de tip 2.

  Studiile au aratat ca majoritatea copiilor supraponderali si obezi prezinta un risc ridicat de a ramane supraponderali si obezi chiar si cand vor fi adulti. Obezitatea nu numai ca mareste riscul degradarii sanatatii, dar noile studii arata ca ne si imbatraneste mai rapid.

  Un studiu efectuat in Londra a aratat ca obezitatea grabeste procesul de imbatranire mai repede decat fumatul. Un grup de oameni de stiinta, atat din SUA cat si din Anglia, au gasit dovezi conform carora grasimea grabeste imbatranirea, degradand structurile vitale din ADN-ul celulelor noastre. Cercetatorii au descoperit ca grasimea in exces cauzeaza celulele unei persoane sa para mai batrane la un nivel molecular.
  Cercetatorii au concluzionat ca supraponderabilitatea si obezitatea adauga noua ani la varsta corpului. Deci, daca supraponderabilitatea si obezitatea nu va motiveaza pentru a duce o viata sanatoase, poate va va afecta orgoliul.

  Obezitatea afecteaza calitatea vietii

  Obezitatea si imponderabilitatea nu numai ca afecteaza durata de viata, dar are un impact si asupra calitatii vietii. Impactul negativ asupra sanatatii corpului nostru ne ingreuneaza viata, o face mai dureroasa si mai scumpa - si mai putin imbucuratoare. Greutatea in exces ne poate afecta articulatiile, astfel ingreunand activitatiile fizice si facandu-le inconfortabile. Nu numai ca ne poate impiedica sa trecem printr-o sesiune de exercitii, dar poate ingreuna si activitatile de zi cu zi. Spalatul, imbracatul, pana si mancatul devine un chin pentru oamenii obezi, mai ales pentru cei in varsta. Indiferent care va este motivul de a slabi sau de a duce un stil de viata sanatos, este important sa incepeti de acum.
  Cu cat asteptati mai mult sa slabiti, cu atat veti avea mai mult de slabit si cu atat mai mult veti avea de pierdut in ceea ce priveste anii de viata.

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro