Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Hemoroizi interni si hemoroizi externi

 

 

  Definiție hemoroizi

  Hemoroizii sunt venele umflate sau inflamate din anus şi din rectul inferior. Hemoroizii pot fi cauzaţi de scremutul din timpul tranzitului intestinal sau de presiunea exercitată pe aceste vene în timpul sarcinii, printre alte cauze. Hemoroizii pot fi găsiţi în interiorul rectului (hemoroizi interni) sau se pot dezvolta sub pielea din jurul anusului (hemoroizi externi).

  Hemoroizii sunt o afecţiune comună. Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ jumătate din adulţii din toată lumea vor avea de-a face cu mâncărime, disconfort și sângerări care pot semnala prezența hemoroizilor.

  Din fericire, sunt disponibile mai multe opțiuni eficiente pentru a trata hemoroizii. Cei mai mulţi oameni îşi ameliorează simptomele folosind tratamente la domiciliul și modificându-şi stilul de viaţă.

  Simptomele hemoroizilor

  Semnele și simptomele hemoroizilor pot include:

  -    Sângerare nedureroasă în timpul tranzitului intestinal - se pot observa mici cantităţi de sânge pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă;
  -    Mâncărime sau iritație în regiunea anală;
  -    Durere sau disconfort;
  -    Umflarea zonei din jurul anusului;
  -    Un nodul în apropierea anusului, care poate fi sensibil sau dureros;
  -    Scurgeri de fecale.

  Simptomele hemoroizilor depind, de obicei, de locaţie. Hemoroizii interni se află în interiorul rectului. Dumeavoastră nu veţi putea vedea sau simţi hemoroizii. De obicei, ei nu provoacă disconfort, dar iritația din timpul excreţiei poate deteriora suprafaţa delicată a hemoroizilor, ceea ce poate cauza sângerări. Ocazional, scremutul poate împinge un hemoroid intern prin deschiderea anală. Acest lucru este cunoscut ca un hemoroid prolaps sau proeminent şi poate provoca durere și iritație.

  Hemoroizii externi sunt sub pielea din jurul anusului. Când sunt iritaţi, hemoroizii externi pot sângera sau pot provoca mâncărime. Uneori, se poate acumula sânge într-un hemoroid extern și se poate forma un cheag, cauzând durere severă, tumefacție și inflamație.

  Când să apelaţi la medic?

  Sângerarea din timpul tranzitului intestinal este cel mai frecvent semn de hemoroizi. Dar sângerarea rectală poate apărea şi din cauza altor boli, inclusiv din cauza cancerului colorectal şi a cancerului anal. Nu presupuneţi că sângerarea este cauzată de hemoroizi, fără a consulta un medic. Medicul dumneavoastră vă poate face un examen fizic și poate efectua alte analize pentru a diagnostica hemoroizii și pentru a exclude afecţiuni sau boli mai grave. De asemenea, apelaţi la consultanță medicală dacă hemoroizii provoacă dureri, dacă sângerează frecvent sau excesiv sau dacă nu se îmbunătățesc cu tratament.

  Dacă simptomele hemoroizilor au început odată cu o schimbare semnificativă a tranzitului intestinal sau dacă aveţi scaune negre, cheaguri de sânge sau sânge în scaun, consultați-vă medicul imediat. Aceste tipuri de scaun pot semnala o sângerare mai adâncă, în altă parte în tractul digestiv.

  Solicitaţi asistență de urgență dacă aveți sângerări rectale severe, amețeli, confuzie sau stare de slăbiciune.

  Cauzele hemoroizilor

  Venele din jurul anusului tind să se întindă sub presiune și se pot umfla sau inflama. Venele umflate - hemoroizii - pot fi cauzate de o creștere de presiune în rectul inferior.

  Factorii care ar putea provoca creșterea presiunii includ:

  -    Scremutul din timpul tranzitului intestinal;
  -    Diareea sau constipația cronică;
  -    Obezitatea;
  -    Sarcina;
  -    Sexul anal.

  Este posibil să fi moștenit o tendință de a dezvolta hemoroizi. Hemoroizii apar mai des pe măsură ce înaintaţi în vârstă, deoarece ţesuturile care susţin venele din rect și anus se pot slăbi și întinde odată cu înaintarea în vârstă.

  Complicațiile hemoroizilor

  Complicaţiile hemoroizilor sunt rare, dar includ:

  -    Anemie. Pierderea cronică de sânge din cauza hemoroizilor poate provoca anemie; o afecţiune în care nu aveți suficiente celule roşii sănătoase pentru a transporta oxigenul la celule, ducând la oboseală și slăbiciune.
  -    Hemoroizi strangulaţi. Dacă este întreruptă alimentarea cu sânge la un hemoroid, hemoroidul poate fi "strangulat", ceea ce poate provoca dureri extreme și poate duce la moartea ţesutului (gangrenă).

  Stilul de viață și remedii pentru hemoroizi:

  Puteți ameliora durere uşoară, umflarea și inflamația hemoroizilor cu tratamente de casă. Adesea, acestea sunt singurele tratamente necesare:

  -    Folosiţi tratamente topice. Folosiţi creme pentru hemoroizi, care se eliberează fără prescripţie medicală, supozitoare pentru hemoroizi care conțin hidrocortizon sau folosiţi tampoane care conțin hamamelis sau un agent de amorţire.
  -    Faceţi o baie de şezut. Înmuiaţi-vă zona anală în apă caldă timp de 10 sau 15 minute, de două, trei ori pe zi.
  -    Păstrați zona anală curată. Faceţi baie sau duș zilnic pentru a curăţa pielea din jurul anusului cu apă caldă. Săpunul nu este necesar pentru că poate agrava problema. Uscaţi ușor zona cu un uscător de păr, după baie.
  -    Nu folosiți hârtie igienică uscată. Pentru a menţine zona anală curată după un scaun, folosiți hârtie igienică umedă care nu conține parfum sau alcool.
  -    Puneţi pungi cu gheaţă sau comprese reci pe anus pentru a calma umflarea.
  -    Luaţi analgezice orale. Puteți folosi medicamente pentru a ameliora disconfortul.

  Cu aceste tratamente, simptomele hemoroizilor dispar pentru câteva zile. Consultaţi-vă medicul de familie dacă nu vă este ameliorată durerea în câteva zile sau dacă aveți dureri sau sângerări severe.

  Tratament Naturist Hemoroizi:

  Vein Protex (1-1-0 dupa masa)

  Paraprotex (0-1-1 in timpul mesei)

  Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa)

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi