Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Hemoroizii Interni

 

 

  Ce sunt hemoroizii?

  Hemoroizii sunt venele umflate din canalul anal. Această problemă comună poate fi dureroasă, dar de obicei nu este gravă.

  Există două tipuri de hemoroizi:

  -    Hemoroizii interni
  -    Hemoroizi externi

  Hemoroizii interni

  Dacă ați observat un strat asemănător mucusului pe scaun și dungi de sânge roşu aprins, este posibil să aveți hemoroizi interni. Şi dungile de sânge roşu aprins de pe hârtia igienică sunt un indiciu sigur.

  Hemoroizii interni sunt venele umflate din canalul anal. Când aceste vene sunt strânse de muşchii anali, ele provoacă dureri agonizante şi devin hemoroizi externi.

  Hemoroizii externi

  Hemoroizii externi pot sângera, iar acumularea de sânge din vene poate declanșa noduli dureroşi. Ei sunt numiţi hemoroizi trombozaţi.

  În ambele cazuri, hemoroizii sunt vene umflate, care se găsesc în canalul anal şi, de obicei, pot ieşi din anus. Hemoroizii sunt dureroşi, provoacă de multe ori o senzație de mâncărime și pot sângera - sunt o problemă jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească.

  Există foarte mulţi oameni care suferă de hemoroizi, deci, dacă credeți că aveți şi dvs., există zeci de milioane de români ca şi dvs. și mult mai mulți oameni în întreaga lume. În general, hemoroizii nu provoacă dureri chiar atât de severe și pot fi trataţi folosind mai multe strategii. De asemenea, ați putea dori să aflaţi şi cum să împiedicaţi apariţia loc în primul rând.

  Dacă aveți mâncărimi și dureri mici de jur împrejurul anusului, iar anusul se simte inflamat, cel mai probabil aveţi hemoroizi. Ei pot sângera și puteţi observa dungi de sânge în scaun și pe hârtia igienică, după ce vă ștergeți. Nu vă alarmaţi! Cel mai bine ar fi ca, înainte de a încercat un tratament topic pentru hemoroizi sau o loţiune pentru hemoroizi, să mergeţi la medicul dumneavoastră de familie, deoarece există o posibilitatea ca sângerarea să fie cauzată de cancer colorectal.

  Care sunt cauzele hemoroizilor?

  Presiunea mare asupra venelor din pelvis și din canalul anal provoacă hemoroizi. Presiunea poate fi cauzată de către:

  -    Scremutul din timpul tranzitului intestinal;
  -    Şezutul pentru perioade lungi de timp;
  -    Diareea cronică sau constipaţia cronică;
  -    Obezitate;
  -    Sarcină;
  -    Sexul anal.

   

  Ţesut din interiorul canalului anal şi din anus se umple cu sânge pentru a ajuta la eliminarea materiilor fecale și, dacă vă scremeţi, acest lucru creşte presiunea din valvele din vasele de sânge, cauzând fisurarea vaselor şi o acumulare de sânge în interiorul acestor vase de sânge fisurate, care se vor umfla și, în unele cazuri, se pot rupe.

  Simptomele hemoroizilor interni:

  -    Mâncărimi sau iritații în regiunea anală;
  -    Sângerare nedureroasă în timpul tranzitului intestinal - veţi putea observa cantităţi mici de sânge roşu aprins pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă;
  -    Umflarea regiunii din jurul anusului;
  -    Durere sau disconfort;
  -    Scurgeri de fecale;
  -    Un nodul în apropierea anusului, care poate fi sensibil sau dureros.

  Tratarea hemoroizilor interni:

  -    Ligatură cu benzi elastice;
  -    Scleroterapie;
  -    Coagulare în infraroşu;
  -    Coagulare cu laser;
  -    Hemoroidectomie.

  Tratarea hemoroizilor interni depinde în mare măsură de gradul afecţiunii.

  Simptomele hemoroizilor interni

  Simptomele hemoroizilor interni depind, de obicei, de locul în care se află. Hemoroizii interni sunt situaţi în interiorul rectului. Dvs. nu veţi putea vedea sau simţi aceşti hemoroizi și, de obicei, ei nu provoacă niciun disconfort. Dar încordarea muşchilor anali sau iritațiile cauzate de tranzitul intestinal pot deteriora suprafața delicată a venelor și pot provoca sângerarea hemoroizilor.

  Din când în când, scremutul poate împinge un hemoroid intern în afara anusului. Acest lucru este cunoscut ca prolaps și poate provoca durere și iritație. Hemoroizii pot afecta pe oricine, iar un prolaps este mult mai grav decât credeţi, aşa că urmaţi instrucţiunile medicul de familie, în ceea ce priveşte tratarea hemoroizilor.

  Semnele și simptomele hemoroizilor sunt:

  -    Un nodul sensibil sau dureros în apropierea anusului;
  -    Prurit anal;
  -    Secreţie de mucus din anus;
  -    Umflarea anusului;
  -    Sânge în scaun;
  -    Sânge pe hârtia igienică;
  -    Senzaţie de volum în rect;
  -    Senzație de defecare incompletă;
  -    Hemoroizi care ies din anus;
  -    Veţi simţi nevoia de a excreta imediat după o excreţie;
  -    Scurgeri de fecale;
  -    Durere rectală severă;
  -    Sângerare nedureroasă în timpul tranzitului intestinal (sânge roşu aprins);
  -    Durere sau disconfort;
  -    Sângerare rectală;
  -    Iritarea pielii.

  Simptome hemoroizilor interni sunt aceleași ca și pentru hemoroizii externi. Iată câteva lucruri cărora ar trebui să le acordaţi o atenție specială:

  -    Sângerarea rectală - pot părea pete de sânge pe hârtia igienică sau pe scaun. Acesta este cel mai des întâlnit simptom al hemoroizilor interni.
  -    Senzaţie de mâncărime sau dureri în zona anală – aceste simptome vorbesc de la sine. Puteţi observa că durerile apar după ce staţi jos pentru perioade lungi de timp. Aceste simptome sunt cauzate de hemoroizii interni, dar şi de alte afecţiuni. Sub nicio formă să nu vă scărpinaţi. Scărpinatul va inflama şi mai mult venele, ceea ce va cauza o senzaţie de mâncărime şi mai intensă.
  -    Nodulii mici – nodulii care ies din anus se pot simţi. Ei sunt cunoscuţi ca un hemoroid prolaps şi, uneori, pot fi împinşi înapoi în anus. Ei nu trebuie să fie confundaţi cu hemoroizii externi, pentru că îşi au originea în interiorul anusului. În cel mai rău stadiu, chiar dacă îi împingeţi înapoi în anus, nodulii ies din nou, indiferent dacă are loc un tranzit intestinal sau nu.
  -    Defecarea incompletă – un simptom mai puţin cunoscut al hemoroizilor este defecarea incompletă. Cei care suferă de hemoroizi simt, uneori, ca intestinele lor nu s-au golit, deşi au defecat.
  -    Mucusul – mucusul este adeseori prezent în scaun, dacă aveţi hemoroizi. Acest mucus poate cauza iritaţia pielii, când se uscă.

  Tratarea hemoroizilor interni

  Vasele de sânge umflate din interiorul canalului rectal sunt cunoscute ca hemoroizi interni. Aceste tipuri de vase de sânge umflate pot cauza multă durere și frustrare. Pentru că se găsesc în interiorul canalului anal, ele nu pot fi ușor de detectat.

  Există mai multe simptome pe care hemoroizii interni le cauzează, printre care se enumeră şi sângerarea din timpul excreţiei. Hemoroizii interni se pot manifesta ca dureri neobișnuite în anus. Există şi hemoroizi interni care pot fi observaţi, deoarece sunt foarte inflamaţi şi ies din canalul rectal. Aceşti hemoroizi sunt numiţi hemoroizi prolaps şi pot fi confundaţi cu hemoroizii externi.

  Tratamentul pentru hemoroizii interni depinde în mare măsură de gradul afecţiunii:

  1. Ligatura cu benzi elastice

  Pentru oamenii cu hemoroizi de dimensiuni mici şi medii, această procedură este cea mai des folosită pentru tratamentul hemoroizilor interni. În această procedură, se plasează o bandă elastică mică în jurul bazei hemoroizilor interni, pentru a întrerupe alimentarea cu sânge la hemoroizi. Limitarea fluxului de sânge la hemoroizi va ajuta la reducerea dimensiunii acestora chiar din primele săptămâni. Această metodă este simplu de folosit, nu necesită anestezie și are rezultate bune în 70% până la 80% din toate cazurile. Complicațiile și dificultățile sunt mai puțin frecvente, dar pot include o durere ușoară sau senzație de constricție, sângerări şi infecţii. Pentru această procedură, pacientul nu trebuie să se interneze la spital.

  2. Scleroterapia

  Această procedură este recomandată, de obicei, pentru tratarea hemoroizilor care sunt de dimensiuni mai mici. Aceasta constă în injectarea unei substanţe chimice în hemoroizi, care poate închide vena afectată, împiedicând alimentarea cu sânge, ceea ce întăreşte vena. Cu acest tratament, timpul de recuperare este mai scurt și, de obicei, produce rezultate în aproximativ 7-10 zile. Deoarece procedura se poate face într-un cabinet medical, nu trebuie să vă internaţi la spital.

  3. Coagulare în infraroşu

  Acest tratament este o procedură non-chirurgicală şi are o rată de succes excelentă pentru hemoroizii interni mici şi medii. Expunerea hemoroizilor la lumina infraroşie duce la coagularea sau cicatrizarea venelor hemoroidale, ceea ce reduce fluxul de sânge către hemoroizi și, în cele din urmă, se vor reduce în dimensiune. Timpul de recuperare este relativ scurt și, de obicei, pacienții pot reveni la activitățile lor de zi cu zi în aceeași zi.

  4. Coagularea cu laser

  Acesta este un tratament medical nou pentru hemoroizii interni, care foloseşte curent electric.

  Reacțiile chimice din hemoroizi sunt cauzate de curentul electric de la dispozitivul cu laser, care perturbă şi fluxul sanguin la hemoroizi, rezultând în reducerea dimensiunii țesutului hemoroidal.

  5. Hemoroidectomia

  Hemoroidectomia este procedura chirurgicală pentru eliminarea hemoroizi. Acest tip de tratament este aplicat, în general, la tipurile severe de hemoroizi. Prin această intervenţie, hemoroizii interni sunt îndepărtaţi, iar rănile sunt tratare şi protejate folosind un unguent cu antibiotice. Procedura nu necesită internare la spital peste noapte, dar este necesară o anestezie, iar după acest tratament majoritatea pacienţilor are nevoie de analgezice. Procedura are un succes de 90% şi o rată scăzută de complicații. Timpul de recuperare este de aproximativ 7-10 zile.

  Tratament Naturist Hemoroizi:

  Vein Protex (1-1-0 dupa masa)

  Paraprotex (0-1-1 in timpul mesei)

  Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa)

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi