Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Despre Hirsutism

Hirsutismul este o boala care afecteaza femeile caracterizatat prin aparitia parului pe fata si corp, care este negru si aspru. Cresterea anormala a parului apare in zona pieptului, pe fata sau spate. Aparitia unei cantitati mici pe fata si corp este normala si cantitatea variaza de la femeie la femeie. Jumatate din femeile care au hirsutism au niveluri ridicate de hormoni sexuali masculini. Cele mai multe cazuri de hirsutism nu sunt grave si nu au o anumita cauza care sta la baza. Cu toate acestea exista o stare mai grava a hirsutismului denumit sindromul CUSHING. Se estimeaza ca 8% dintre femeile adulte au hirsutism. Uneori nu exista nici o cauza care poate fi identificata.

Semne si simptome ale hirsutismului:

Cel mai important simptom al hirsutismului este cresterea parului pe abdomen, san si buza superioara. In cazul in care hirsutismul este cauzat de nivelul ridicat de hormoni masculini simptomele pot include:
- perioade menstruale neregulate,
-acnee
-pierderea corpului feminin
-semne de masculinitate

Daca hirsutismul este cauzat de sindromul cushing semnele si simptomele pot include:

-obezitate mai ales in jurul sectiuni de mijloc,

- hipertensiune arteriala,

-diabet,

-subtierea pielii.

Cauzele hirsutismului:
Aproximativ jumatate dintre femeile cu hirsutism au niveluri ridicate de hormoni masculini numiti androgeni. Nivelurile ridicate ale acestor hormoni pot fii cauzate de:
-sindromul ovarelor polichistice, care poate provoca de asemenea infertilitate,
-tumori la nivelul glandelor suprarenale sau ovare
-sindromul cushing
-medicamente pentru cresterea parului
-danazol care este folosit pentru tratarea endometriozei.

Factori de risc ai hirsutismului

Urmatori factori pot creste riscul de hirsutism:

-hirsutismul poate fi mostenit

-rasa si etnicitatea: femeile europene au risc mai mare de a dezvolta hirsutismul

Urmatoarele obiceiuri alimentare va pot ajuta la mentinerea unei greutatii optime si pot ajuta la scaderea nivelului de antrogeni in organism:

- mancati alimente bogate in antioxidanti cum ar fi fructele (afine, cirese, rosi) si legume.

Evitati alimentele rafinate cum ar fi painea, pastele si zaharul. Consumati carne rosie mai putina si mai multa carne slaba, peste de apa dulce, toful, fasole pentru proteine. Folositi uleiuri sanatoase in produsele alimentare cum ar fi uleiul de masline. Evitati alcoolul si tutunul. Consumati 6-8 pahare de apa filtrata pe zi. Practicati sport cel putin 30 de minute pe zi, minim 5 zile pe saptamana.

Produsele Calivita recomandate pentru tratarea hirsutismului:

  • Vital Woman
  •  

     

    Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

     

    2009 © calivitavelcu.ro