Calivita 

 

 

 

 

Importanta Bioflavonoidelor

 

  Pentru cei care au auzit despre bioflavonoide, ar putea fi util să ştie un pic mai mult despre aceste substanțe nutritive relativ necunoscute. Bioflavonoidele sunt prezente într-o mulțime de alimente vegetale şi extracte. Fructele și legumele proaspete au partea lor, la fel ca multe plante medicinale tradiționale. Bioflavonoidele pot face parte dintr-o dietă cu alimente crude sau pot fi luate ca suplimente alimentare. Acestea au o serie de efecte pozitive asupra organismului.

  Valoare de antioxidant

  Una din principalele valori ale bioflavonoidelor este proprietatea lor de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt elemente naturale care combat radicalii liberi şi elementele nocive care circulă prin corp. Multe fructe şi legume proaspete sunt lăudate ca fiind nutriţionale, deoarece acestea includ o mulţime de antioxidanţi, care pot ajuta în lupta împotriva infecţiilor, inflamațiilor, virușilor și împotriva anumitor tipuri de boli cronice.


  Bioflavonoidele au o cantitate de antioxidanţi relativ mare în comparație cu alte alimente şi suplimente. Oamenii de ştiinţă au arătat că bioflavonoidele se pot combina cu vitamina C pentru un efect antioxidant specific: bioflavonoidele pot proteja vitamina C de oxidanţii din interiorul corpului. Este un fel de conservant pentru chimicalele utile care ajută sistemul imunitar al organismului şi care luptă împotriva afecţiunilor cronice.

  Alte beneficii de sănătate

  Experți în nutriţie vorbesc despre capacitatea bioflavonoidelor de a preveni bolile cardiovasculare. Ateroscleroza (sau rigidizarea arterelor) este o afecţiune pe care bioflavonoidele o pot preveni. În general, o cantitate semnificativă de bioflavonoide într-un regim alimentar regulat poate contribui la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi poate preveni accidentele vasculare cerebrale şi atacurile de cord.

  Dincolo de un rolul cardiovascular, unii experţi în sănătate cred că bioflavonoidele ţin la distanţă anumite tipuri de cancer, în sensul că antioxidanţii şi alte elemente ale acestor substanțe chimice pot suprima unele forme periculoase de mutaţie celulară.
  Pe lângă eficacitatea bioflavonoidelor în rolul de agenţi anti-cancerigeni, există încă câteva beneficii de sănătate periferice pe care acest element nutritiv le oferă.

  Unul este sănătatea dentară: bioflavonoide sunt considerate a fi utile în îmbunătățirea sănătăţii gingiilor şi dinţilor pe o perioadă îndelungată de timp.
  Toate afirmațiile de mai sus cu privire la bioflavonoide sprijină ceea ce o mulțime de nutriţioniştii au cunoscut de o lungă perioadă de timp. Totul se rezumă la omiterea alimentelor procesate sau mâncărurilor fast-food și alegerea fructelor și legumelor proaspete.

  Nu trebuie să fie un chin să mâncaţi sănătos. O salată simplă poate substitui antreurile îngheţate, fără să vă petreceţi ore în şir cu prepararea mâncării. Gândiţi-vă să adăugaţi fructe şi legume organice în dieta dvs.

 • Vitamina C-Plus Flavonoid (100 tablete) - Vitamina C cu flavonoide
 • Vitamina C 300 cu Bioflavonoide - Vitamina C cu bioflavonoide
 • Vitamina C Lichida cu Bioflavonoide si Macese (240 ml)- Vitamina C lichidă
 •  

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro