Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea produselor naturale Calivita pentru combaterea infectiilor urinare(vezica, prostata)

Cadrul larg al infectiilor urinare cuprinde atat infectiile segmentelor superioare (nefronii, bazinetul, urterele) cat si segmentele inferioare ale tractului urinar (vezica, uretra si anexele). In numeroase cazuri aceste segmente sunt solidar afectate, dupa localizari infectiile putand fi: nefrite, pielo-nefrite, cistite, uretrite.

Infectiile urinare ajung in organism fie pe cale hematogena (agentul infectios este adus prin sange si se localizeaza si dezvolta la nivel reno-urinar), fie pe cale ascendenta din caile urinare inferioare (din mediul exterior agentii infectiosi ajung in organism prin aparatul reno-urinar stabilindu-se in final intr-o zona a acestuia).

In producerea si persistenta infectiilor reno-urinare intervin o serie de factori predispozanti sau favorizanti care tin de organism si care trebuie investigati si descoperiti pe cat posibil, deoarece, fara rezolvarea lor, tratamentul strict antimicrobian are numai un efect tranzitoriu.

O importanta majora o reprezinta factorii care impiedica fluxul fiziologic al urinii si produc o staza retrograda a acesteia: litiaza renala, hidronefroza, tumorile aparatului urinar, traumatismele renale cu cheaguri sanguine, stenozele uretrale (ocluziile de uretra), procesele tumorale sau inflamatoare din bazin (genitale sau rectale) care comprima caile urinare, adenomul de prostata, prostatita. Toti acesti factori conduc la realizarea unei pielonefrite secundare, obstructive.

Gravidele cu bacteriurie (care prezinta bacterii in tractul urinar), fac in proportie de 40% o pielonefrita deseori asimptomatica. Infectia este favorizata de modificarile anatomice importante din bazin.

Starile generale grave, cu retentii urinare, paraplegii, paralizii vezicale din cauze variate constituie alte conditii favorizante. La diabetici, infectiile urinare survin cu o frecventa de 10-20%.

Ca varsta si sex, la femei incidenta infectiilor urinare este cam de 4 ori mai mare decat la barbati, scurtimea uretrei constituind de regula un factor favorizant, mai ales in lipsa unei igiene corespunzatoare dupa raporturi sexuale. In ceea ce priveste barbatii, infectiile urinare devin mai frecvente dupa 50 de ani. La copil, infectiile urinare sunt favorizate de defectele anatomice ale aparatlui excretor si de alte cauze care produc reflux vezico-uretral. 1-2% din copii prezinta astfel de probleme.
 


Produsele Calivita recomandate pentru combaterea infectiilor urinare :

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro