Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea produselor naturale Calivita pentru ridicarea coeficientului de inteligenta

Inteligenta este o aptitudine mentala care implica, printre altele, capacitatea de a rationa, de a prevedea, de a rezolva probleme, de a gandi abstract, de a intelege idei complexe, de a invata repede si de a folosi experienta acumulata. Nu este doar o capacitate scolara, o facultate strict stiintifica sau un talent pentru teste. Ea reflecta o capacitate mai mare si mai profunda de a intelege mediul, de a "prinde din zbor", de a da un sens lucrurilor si de a imagina solutii practice.

Exista mijloace pentru a "etalona" inteligenta unui individ, dar acestea nu reflecta decat in parte capacitatile sale. Unul dintre cele mai populare mijloace il reprezinta evaluarea de tip IQ. Acesta este insa un indice foarte relativ de etalonare a inteligentei, controversat pe plan mondial si adesea pus in discutie de catre psihologi, deoarece cuantifica numai inteligenta cognitiva, tehnica. El ramane unul din "instrumentele necesare dar nu si suficiente" de investigare.

Dincolo insa de ce ni s-a predat la scoala, de diploma unei facultati, de know-how-ul tehnic al unor ani de experienta profesionala, se profileaza un alt factor de importanta majora pentru succesul in cariera si in viata: inteligenta emotionala. Inteligenta emotionala este capacitatea personala de identificare si gestionare eficienta a propriilor emotii in raport cu scopurile personale (cariera, familie, educatie, etc). Finalitatea ei consta in atingerea scopurilor noastre, cu un minim de conflicte inter si intra-personale.

Ne-am intrebat adeseori ce ii face pe unii oameni, avand o pregatire profesionala minimala, sa reuseasca in cariera. Ce ii face pe altii, cu un background tehnic ridicat, sa aiba esecuri si sa stagneze pe drumul catre o viata mai buna? Raspunsul la acest aparent paradox este modul in care fiecare dintre ei isi foloseste inteligenta emotionala (EQ).

Chiar daca o persoana are suficiente cunostinte si idei inteligente, daca nu isi cunoaste si nu reuseste sa-si gestioneze emotiile si sentimentele, poate intampina dificultati in incercarea de a-si construi relatiile cu ceilalti, impacarea cu sine sau o cariera profesionala de succes. Persoanele cu un inalt grad de autocunoastere isi dau seama cum sentimentele lor ii afecteaza, atat pe ei, cat si pe cei din jur.

In viata pot aparea situatii in care o crestere a performantelor intelectuale si emotionale ar fi de mare ajutor. Fumatul, alcoolul, noptile nedormite, alimentatia necorespunzatoare si viata dezordonata nu vor conduce la cresterea performantelor cerebrale. O conditie de baza este evitarea stres-ului, a oboselii, precum si impletirea armonioasa si echilibrata a activitatii intelectuale cu cea fizica pe fondul unei alimentatii echilibrate si bogate in elementele necesare bunei functionari a functiilor cerebrale.

Gandirea clara este asigurata de o oxigenare buna a creierului. Acest lucru este stimulat de vitamina E, de potasiu si de sulf. Vioiciunea psihica pe fondul eliminarii dezordinii mentale generate de stres, mentinerea creierului la paramentri de functionare inalti, precum si largirea orizontului cognitivo-emotional de perceptie, sint asigurate, in primul rand, de vitaminele complexului B (B1, B6, B12). Prin modul in care actioneaza, acestea ajuta la imbunatatirea intr-o mare masura a coeficientului de inteligenta (chiar si in cazul copiilor retardati mintal). Ele micsoreaza iritabilitatea si tensiunea nervoasa, maresc puterea de concentrare si mentin sanatatea sistemului nervos. Vitamina C contribuie la cresterea coeficientului de inteligenta favorizind producerea de neuro-transmitatori.


Produsele Calivita recomandate pentru cresterea nivelului de inteligenta :

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

2009 © calivitavelcu.ro