Calivita 

 

 

 

 

La ce varsta ar trebui sa iau suplimente de calciu?

 

  Suplimentele de calciu si calciul au un rol important in intarirea oaselor, indiferent de varsta. Copiii au nevoie de calciu pentru oasele lor, care sunt in crestere, dar multi nu-si dau seama ca oasele nu se opresc din crestere la maturitate. Pe masura ce imbatraniti, calciu devine chiar mai important. Acesta lupta pentru a construi si a mentine oasele tari si pentru a preveni osteoporoza.

  Prin consumul de alimente bogate in calciu precum si prin exercitii fizice si un consum adecvate de vitamina D, magneziu si vitamine si minerale suplimentare, efectele privarii de calciu pot fi reduse. Cu toate acestea, nu este niciodata prea tarziu pentru a mari consumul de calciu si de alte vitamine si minerale care ajuta la intarirea oaselor.

  La ce varsta ar trebui sa incep sa iau suplimente de calciu?

  Suplimentele de calciu pot ajuta la prevenirea pierderii masei osoase, atat in ​​timpul sarcinii, cat si dupa varsta de 35 de ani. Acesta este momentul in care oasele incep sa se subtieze in mod natural. Desi toti oamenii isi pierd masa osoasa odata cu inaintarea in varsta, femeile prezinta un risc mai mare de pierdere a masei osoase, in special dupa menopauza. Daca sunteti in imposibilitatea de a obtine cantitatea corespunzatoare de calciu din dieta pe care o urmati, este important sa incepeti sa luati suplimente.

  Cat calciu ar trebui sa consum?

  Se recomanda sa nu se consume peste 2500 de miligrame de calciu pe zi. Daca luati suplimente de calciu si mancati produse fortificate cu calciu, cum ar fi cerealele si painea, trebuie sa va asigurati ca nu depasiti cantitatea recomandata. Desi este dificil de a obtine prea mult calciu numai din surse alimentare, daca luati suplimente si consumati alimente fortificate, este mult mai usor sa depasiti doza recomandata.

  Care sunt cele mai bune suplimente de calciu?

  Exista multe tipuri de formule de calciu si marci. Uitati-va la cantitatea de calciu elementar de pe eticheta, caci aceea este cantitatea de calciu pe care o veti obtine.
  Calciu va fi intotdeauna combinat cu alti compusi, cum ar fi carbonatul sau citratul. In timp ce carbonatul de calciu este de obicei mai ieftin, citratul de calciu este o alegere mai buna pentru persoanele in varsta, care nu au atata acid in stomac, incat sa absorbe carbonatul. Cu toate acestea, suplimentele de citrat de calciu contin doar jumatate din cantitatea de calciu in comparatie cu suplimentele de carbonat de calciu si, prin urmare, este posibil sa aveti nevoie de o doza mai mare pentru a obtine aceeasi cantitate de calciu.
  Ar trebui sa luati intotdeauna suplimentele de calciu cu un pahar mare cu apa, fie dupa masa sau in timpul mesei. Pentru a creste absorbtia, este recomandat sa luati aceeasi doza in cantitati mai mici de cateva ori pe zi, decat sa o luati pe toata dintr-o data.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro