Calivita 

 

 

 

Legatura dintre un nivel scazut de potasiu si slabiciunea muschilor

 

  Aportul scazut de potasiu este una din cauzele majore pentru o afectiune medicala cunoscuta sub numele de Hipopotasemia. Hipopotasemia inseamna, literalmente, un continut mic de potasiu in sange. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce s-ar putea parea evident. Hipopotasemia nu este cauzata numai de o alimentatie saraca in potasiu. Hipopotasemia este o afectiune care este cauzata de pierderea tegumentelor din sistemul digestiv si din rinichi.
  Cele doua cauze majore pentru pierderea de potasiu din sistemul digestiv pot fi: varsaturi si diaree. In afara de acestea, utilizarea excesiva de laxative si interventiile chirurgicale intestinale pot provoca, la randul lor, pierderi de potasiu.

  Hiperaldosteronismul poate duce la hipopotasemie

  Hiperaldosteronismul este o afectiune care poate duce la cresterea productiei de aldosteron de catre glandele suprarenale. Acest hormon poate provoca scaderea nivelului de potasiu din sange, care poate duce la hipopotasemie.

  Simptomele hipopotasemiei

  Pe langa simptomele comune, cum ar fi varsaturi, greata, constipatie, hipotensiune arteriala si o lista de cel putin 22 de simptome diferite, slabiciunea musculara este cea mai predominanta. Daca nivelul de potasiu din sange nu a scazut la un nivel semnificativ, nu veti avea simptome specifice.

  Cu toate acestea, odata ce nivelul de potasiu din sange a scazut in mod semnificativ, se pot observa urmatoarele simptome:

  •  slabiciune musculara
  •  oboseala
  •  crampe
  •  reflexe diminuate

  Tratamentul pentru hiperaldosteronism

  Aceasta stare necesita utilizarea unui antagonist de aldosteron. Medicamentul cel mai frecvent utilizat in scopul de a corecta aceasta afectiune este Spironolactone, care este un diuretic. Scopul acestuia este de a mentine potasiul in corp.

  Tratamentul pentru hipopotasemia

  Deoarece nu exista doua tipuri de hipopotasemia, care variaza de la usoara pana la severa, s-ar putea folosi doua moduri de tratament pentru aceasta afectiune. Pentru afectiunea usoara, in functie de gravitate, este posibil sa nu aveti nevoie de nici un fel de tratament.

  Daca afectiunea se agraveaza peste un nivel mediu, pacientului i se poate recomanda sa consume alimente bogate in mod natural in potasiu, precum:

  •  Tomate
  •  Banane
  •  Carne de curcan
  •  Carne de vita
  •  Portocale


  In caz de hipokaliemie severa, poate fi necesara administrarea intravenoasa a suplimentelor bogate in potasiu. In cazurile in care nivelul de aldosteron este mare, ar putea fi necesara administrarea de spironolactona.
  Sodiul este o parte importanta a corpului uman. Cand varsati lacrimi, urinati si transpirati, eliminati sodiu. Este esential sa se urmeze o dieta bogata in sodiu care va va asigura ca va mentineti un echilibru adecvat in procesele de viata care va sustin corpul.
   

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro