Calivita 

 

 

 

 

Despre Lemnul Dulce

 

  Prezentare generală Lemnul Dulce:

  Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) a fost folosit în mâncare și ca medicament vreme de mii de ani. Rădăcina de lemn dulce conţine un compus care este de aproximativ 50 de ori mai dulce decât zahărul. Rădăcină de lemn dulce a fost folosită în medicină Occidentală şi Orientală pentru a trata o varietate de boli, de la răceală, la boli de ficat. Aceasta acționează ca un calmant și ca un expectorant, adică vă ajută să scăpaţi de flegmă.

  Lemnul dulce care are ingredientul activ numit glycyrrhiză poate avea efecte secundare grave. Un alt tip de lemn dulce, numit DGL sau lemn dulce deglycyrrhizat, nu pare să aibă aceleași efecte secundare şi este folosit pentru tratarea ulcerului peptic şi refluxul gastro-esofagian. Lemnul dulce încă este sugerat pentru tuse, astm, precum și pentru alte probleme de respirație.

  Scopuri medicinale şi indicaţii

  Rădăcina de lemn dulce este adesea folosită pentru o varietate de afecţiuni.

  Ulcer peptic

  Lemnul dulce deglycyrrhiziat (DGL) este adesea sugerat ca un tratament pentru ulcerele de stomac, deși există doar dovezi mixte dacă acesta funcționează sau nu. Câteva studii au descoperit că DGL și antiacidele au ajutat la tratarea ulcerelor. Cu toate acestea, deoarece antiacidele au fost combinate cu DGL, nu putem şti cu siguranţă cât de mult a contribuit DGL.
  Un studiu pe animale a constatat că aspirina învelită în lemn dulce a redus numărul de ulcere la șobolani cu 50%.

  Aftă

  Un mic studiu a constatat că persoanele care au făcut gargară de 4 ori pe zi cu DGL dizolvat în apă caldă au scăpat de durere.

  Eczemă

  Într-un studiu, gelul de lemn dulce aplicat pe piele a ajutat la ameliorarea mâncărimii, umflării și înroșirii.

  Dispepsie (indigestie)

  Unele studii preliminare sugerează că o anumită formulă de plante care conține lemn dulce, numită Iberogast sau STW 5, poate ajuta la ameliorarea simptomelor indigestiei. Această formulă pe bază de plante mai conține mentă şi muşeţel, două plante folosite adesea pentru indigestie.

  Infecții respiratorii (răceală, tuse)

  Lemnul dulce este un tratament tradiţional pentru tuse și astm, dar studiile au arătat rezultate mixte.

  Slăbire

  Un studiu a constatat că un preparat de lemn dulce poate reduce grăsimea. 15 persoane cu greutate normală au consumat 3,5 g de lemn dulce în fiecare zi, timp de 2 luni. Grăsimea corporală a fost măsurată înainte şi după tratament. Lemnul dulce a redus grăsimea corporală și a suprimat hormonul aldosteron, dar aceşti oameni au reținut mai multă apă.
  Un alt studiu a constatat că persoanele care au luat 900 mg de ulei de lemn dulce în fiecare zi, timp de 8 săptămâni, au redus grăsimea corporală, greutatea şi nivelul de colesterol rău.

  Suplimente Calivita pe baza de lemn dulce:

  Menopausal Formula

  Vital B

   

 

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2011 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi