Calivita

 

 

 

 

Nivelul scazut de vitamina D creste riscul de mortalitate cu 30% la varstnici

 

  Mulţi oameni au auzit despre importanța vitaminei D şi de menţinerea unor niveluri sanguine optime de prohormoni pentru a preveni bolile cronice. În ciuda nenumăratelor studii care au demonstrat că vitamina D poate preveni cancerul, bolile de inimă şi multe boli cronice, milioane de americani continuă să sufere inutil și să moară devreme, pentru că au neglijat să ia un supliment ieftin sau să-şi verifice nivelul de vitamina D cu o simplă analiza de sânge.

   

  O echipă de cercetare de la Universitatea de Stat din Oregon a constatat că adulţii în vârstă, mai ales cei care sunt fragili, cu niveluri scăzute de vitamina D, pot avea un risc mult mai mare de deces. Studiul a stabilit ca adulţii cu un nivel scăzut de vitamina D au avut un risc de 30% mai mare de deces decât cei care au avut niveluri mai ridicate.

   

  Suplimentele cu vitamina pot reduce riscul de deces

   

  Autorul studiului, dr. Ellen Smit spune că: „Acest lucru înseamnă că, într-adevăr, este important să se evalueze nivelurile de vitamina D la adulţii în vârstă, mai ales în rândul persoanelor care sunt fragile ... adulţilor în vârstă trebuie să li se testeze nivelul de vitamina D”. Ea şi echipa ei au menționat că persoanele fragile au avut un risc dublu de deces, faţă de cei care nu erau fragili. Adulții fragili cu niveluri scăzute de vitamina D au avut un risc de 3 ori mai mare de deces decât oamenii care nu erau fragili şi cei care au avut niveluri mai ridicate de vitamina D.

   

  Cercetarea lor a fost publicată în „Revista Europeană de Nutriţie Clinică”, iar echipa a examinat mai mult de 4 300 de adulţi în vârstă de 60 de ani. Datorită naturii transversale a analizei, cercetătorii nu au putut stabili dacă nivelul de vitamina D a contribuit la fragilitate sau dacă oamenii fragili au ajuns să aibă un deficit de vitamina D din cauza problemelor de sănătate intricate. Autorii au concluzionat că nu contează, pentru că nivelurile suboptimale au pus toate persoanele la un risc mai mare de deces.

   

  Dr. Smit spune: „Pe măsură ce înaintăm în vârstă, există un risc crescut de melanom, iar adulţii mai în vârstă ar trebui să încerce să stea mai mult la soare ... studiul nostru sugerează că aveţi nevoie şi de o alimentaţie corespunzătoare şi de exerciţii fizice”.  Acest studiu subliniază importanța critică a verificării nivelului de vitamina D din sânge și a completării acesteia după cum este necesar (între 5000 şi 7000 de UI pe zi pentru majoritatea adulților).

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi