Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Nopalinul - Solutia Sanatoasa de a Slabi

 

 

  Noi medicii, repetăm atât de des recomandările de “regim igienodietetic hipocaloric, hiposodat,… “ încât populația s-a plictisit. Cu toate acestea excesul ponderal, manifestat în formele lui directe - greutate mare, supraponderabilitate, obezitate, precum și în formele lui indirecte – sindrom metabolic, hipercolesterolemie, dislipidemie, hiperglicemie, diabet zaharat, hipertensiune arterială, accident vascular ischemic sau hemoragic, moarte subită coronariană, sunt probleme serioase, incidenta acestora fiind in continua crestere in randul populatiei.

   

  Rezolvarea este aparent simplă, ieftină și facilă – scădere ponderală, prin cea mai naturală metodă - regimul.


  Cu toate acestea, punerea în practică este de cele mai multe ori problematică.
  Orarul nepotrivit, munca în schimburi sau de lungă durată, imposibilitatea alegerilor corecte ne încurcă. Dorința de a slăbi repede, ușor, fără grijă și fără responsabilitate este cauza insucceselor de durată.


  Mulți oameni apelează la ajutor: diete minune de pe internet, înfometare, cure drastice de scurtă durată, care se dovedesc ca fac mai mult rău decât bine.

   

  Puțini experimentează însă calea succesului de durată: controlul APETITULUI, SOMN suficient, aport corespunzător de APĂ, MIȘCARE, CONSECVENȚĂ.

   

  Controlul apetitului capricios este cheia consecvenței. Nu multă lume știe că mâncâm nu doar de nevoie, de foame ci  consumăm alimente pentru a ne răsfața, pentru a ne alina stresul, mâncăm social, emoțional, de stres, premenstrual, compulsiv, de comfort și alinare, de plictiseală, de justificare.

   

  Foarte multe preparate de pe piața farmaceutică au încercat să ofere soluții pentru apetitul capricios al celor mai mulți dintre noi.

  Cine nu a încercat măcar 2-3 din liste de mai jos?

   

  • Preparatele din tărâțe, se consuma cu o jumătate de oră înainte de masă, cu o cană mare de lichid și au efect de a se umfla în stomac, respectiv de a-l păcăli, de a creea senzația de sațietate, de prea plin, la un volum real semnificativ mai mic de alimente. Funcționează la persoanele care consumă volum mare de măncare la o masă, dar apetitul central, psihic nu este deloc influențat. Cotinuăm să măncâm de stres, de răsfăț, de alinare, plictiseală si justificare. Sunt o soluție vremelnică, nu determină reducerea stomacului odată cu scăderea ponderală. Experiența mea m-a învățat faptul că nevoia de pastile crește odată cu trecerea timpului;

   

  • Renumita “pastilă de slăbit” a făcut “minuni” – extract de plante, cu caracteristici chimice de amphetamine, au determinat scăderi impresionante în greutate în scurt timp, cu reîngrășare în maximum 6 luni mult mai mare decât cea inițială. Ghinioniștilor care au consumat mult prea mult această pastilă, le-a determinat dependență, cu oboseală, stare de letargie, scăderea randamentului intelectual și fizic, la finele tratamentului. Altfel spus: dependență și sevraj chimic;

   

  • Sibutramina, a fost o încercare farmacologică, validată inițial de a fi comercializată pe piață, cu control importat al foamei centrale, cu scăderea semnificativă a apetitului psihic, cu reducerea implicită a cantității de mâncare dorite și consumate. Din păcate efectele adverse în sfera psihicului au apărut la cățiva ani de utilizare, rezultatul fiind retragerea acesteia de pe piață;

   

  • Spray-ul Italian de control al apetitului nu a intrat în TREND-ul general de consum datorită prețului prea mare și a rezultatelor incerte;

   

  • Shake-urile înlocuitoare de masă sunt extrem de multe. Se propun diverse formule: toate mesele înlocuite, două din trei sau una din trei. Sunt utile la persoanele care au o alimentație rezonabilă. Persoanele pofticioase si gurmande, slăbesc într-adevăr pe perioada administrării shake-urilor, dar nu învață nimic în ceea ce privește alimentatia sanatoasa pe termen mediu și lung;

   

   • Preparatele care se opun absorbției grăsimilor din alimente, au fost la “modă” o bună perioadă de timp. Sunt eficiente, dar sunt o capcană - slăbești nu pentru că mănânci mai sănătos ci pentru că poți mănca grăsimi în continuare, dar acestea nu se absorb în totalitate în stomac și slăbeși puțin. Nu îți controlează nici apetitul periferic, nici cel central, nu înveți ce poți și ce nu poți mânca, doar “furi” puțin din aportul caloric.

   Produs Recomandat Calivita : Nopalin

    

   S.L. Dr Dana Stoian
   Doctor în științe medicale
   Medic primar endocrinolog
   Nutriționist (absolventă a NEW York State University, SUA)
   Health Coach (Institute for Integrative Nutrition, SUA)
   Centrul DR. D Timisoara

    

  Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

  2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi