Calivita 

 

 

 

 

Despre Pau D'Arco

 

  Pau d'Arco (Tabebuia avellanedae) este originară din America de Sud, unde a fost folosită pentru a trata o gamă largă de afecţiuni, inclusiv durere, artrită, inflamarea glandei prostatei (prostatita), febră, dizenterie, furuncule, ulcere și diferite tipuri de cancer. Există rapoarte de utilizări în scopuri medicinale ale plantei Pau d'Arco încă din 1873.

  Oamenii de ştiinţă au identificat două substanţe chimice active în Pau d'Arco. Aceste substanțe chimice sunt numite naphthoquinone: lapachol și beta-lapachone. În testele de laborator, aceste substanţe chimice ucid unele bacterii, ciuperci, virusuri şi paraziţi. Ei au şi proprietăţi antiinflamatorii.

  Pau d'Arco este folosită uneori pentru următoarele afecţiuni:
  •  candidoză (o infecţie vaginală sau orală)
  •  virusul herpes simplex
  •  gripă
  •  boli parazitare, cum ar fi schistosomiasis
  •  infecții bacteriene, cum ar fi bruceloza
  •  cancer

  Studiile de laborator şi cele pe animale au analizat dacă Pau d'Arco are vreun efect asupra cancerului. Aceste teste au arătat rezultate mixte. Chiar și în studiile în care Pau d'Arco reducea numărul de celule canceroase, cantităţile folosite ar putea fi toxice pentru om.
  Același lucru este valabil şi pentru unele doze care ar putea fi necesare pentru a ucide bacterii sau virusuri. Din acest motiv, trebuie să luați Pau d'Arco numai sub supravegherea medicului dumneavoastră de familie.

  Descrierea plantei Pau D'arco

  Pau d'arco este un copac veşnic verde care creşte în zonele calde din Europa Centrală și America de Sud. Acest copac veşnic verde are frunze late, crește până la o înălțime de 30 de metri și are flori de culoarea roz sau violet. Lemnul tare al copacului îl face rezistent la boli şi insecte. Coaja interioară a arborelui este folosită în scopuri medicinale. În ultimii ani a existat o cerere în creștere pentru copacul Pau d'Arco, de aceea acesta a ajuns să fie o specie pe cale de dispariţie.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2011 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi