Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Pielea Uscata si Vitamina D

 

Unul dintre dezavantajele majore ale iernii este efectul pe care vremea rece îl are asupra pielii. Vestea bună este că cercetările arată că un aport crescut de vitamina D ar putea ajuta la ameliorarea acestei probleme și îi oferă pielii un aspect catifelata.

 

Un studiu recent, efectuat de Centrul de Cercetare a Pielii Johnson and Johnson, a găsit o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D şi pielea uscată, „care a fost ameliorată prin aplicarea topică de vitamina D”.

 

Cercetătorii au efectuat un studiu pe două grupuri de 83 și 61 de subiecți. În prima parte a studiului, au fost măsurate nivelurile de ser sanguin și conductanța pielii, în grupul de 83 de participanți, după care a urmat o perioadă de spălare de o săptămână.

 

„Rezultatele au arătat că subiecţii cu niveluri mai scăzute de vitamina D au avut o piele mai puțin hidratată”.

 

Nivelurile ridicate de vitamina D înseamnă o piele hidratată şi mai puțină iritare

 

Din acel grup, un subset de 61 de participanţi cu niveluri insuficiente de vitamina D s-au dat cu un unguent care conţinea vitamina D. „Rezultatele au arătat o creştere a hidratării pielii”. În ansamblu, rezultatele „au sugerat o corelaţie între nivelurile de vitamina D3 și hidratarea pielii”.

 

„Unii oameni folosesc vitamina D și pentru afecţiunile pielii, inclusiv vitiligo, sclerodermie, psoriazis, keratoza actinică și lupus vulgaris”, relatează cercetătorii.

 

De fapt, o serie de studii au arătat că vitamina D este foarte importantă în menținerea echilibrului corect de ţesuturi prezente în piele. O lipsă de echilibru „poate duce la o piele uscată. Relația dintre echilibrul pielii și vitamina D este una reciproc avantajoasă. Una este responsabilă pentru cealaltă și invers.”

 

Creşteţi aportul de vitamina D prin dietă

În afară de capsulele cu vitamina D și loţiunile care conţin vitamina D, puteţi obţine această vitamină şi din alimente precum:

- Somonul – „Pe lângă faptul că oferă mai mult de 100% din doza zilnică de vitamina D, acest pește gras este plin de acizi grași omega-3, care pot ajuta la combaterea pielii uscate şi a părului uscat. Alte specii de pește care conțin vitamina D sunt: sardinele, codul şi tonul”.

- Sucul de portocale – Dacă vă începeţi ziua cu un pahar mare de suc proaspăt de portocale puteți obține aproximativ o treime din necesarul zilnic de vitamina D. Și aveţi şi un beneficiu suplimentar: sucul de portocale conţine şi vitamina C, care întărește colagenul, un element care încetineşte rata de îmbătrânire a pielii.

- Iaurtul – O porţie de iaurt oferă aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina D și vine cu avantajul suplimentar de a fi un aliment probiotic care adaugă bacterii „bune” în tractul intestinal pentru o digestie mai bună şi pentru mai puţine infecţii.

- Cerealele integrale – Un mic dejun bogat în cereale integrale vă oferă un sfert din necesarul zilnic de vitamina D şi o doză bună de fibre, care vă poate ajuta să vă menţineţi greutatea. Verificați etichetele produselor înainte de a le cumpăra și asigurați-vă că sunt cereale îmbogăţite cu vitamina D.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi