Calivita 

 

 

 

 

Probioticele

 

  Scopul principal al unui supliment probiotic este acela de a echilibra balanta intre numarul de bacterii benefice pentru organism existente in tractul digestiv in raport cu numarul bacteriilor daunatoare lucru care influenteaza benefic intreaga stare generala de sanatate a organismului. Termenul de probiotice se refera la o gama larga de suplimente nutritive si nu la unul singur.

  In corpul uman traiesc miliarde de microorganisme vii, distincte. Totalitatea acestor bacterii poate denumirea de flora intestinala. Desigur unele dintre acestea sunt daunatoare insa sunt si unele care sunt benefice.

  Suplimentele probiotice au rolul de a creste numarul de bacterii sanatoare cu scopul de a obtine un echilibru sanatos si optim in intestinul nostru.

  Cercetari asupra probioticelor

  Prima persoana care a demonstrat rolul benefic al acestor bacterii a fost rusul Eli Metchnikoff laureat al premiului Nobel. El a observat ca anumite populatii rurale din Europa au o longevitate exceptionala datorita consumului de lapte acru. El a explicat ca putem creste numarul bacteriilor benefice din organism prin ingerarea unor alimente care le contin. Acesta a decedat in anul 1916 insa activitatea acestuia a fost preluata de alti cercetatori americani care au introdus termenul de probiotice in anul 1953.

  Ce efecte benefice au probioticele?

  Probitocele au numeroase efecte pozitive insa aceasta depinde de tipul bacteriei.Cele mai importante grupuri de bacterii sunt cele de lactobacilli, de bifidobacteria si anumite drojdii. Dintre acestia cele mai cunoscute bacterii sunt lactobacillus acidophilus si bifidobacterium bifidus.

  Probiticele cresc absorbtia nutrientilor si au efect pozitiv asupra:

  - sanatatii pielii;

  - digestiei de lactoza;

  - asupra sistemului imunitar;

  - sanatatii colonului;

  - sanatatii cavitatii bucale;

  - sanatatii intestinului.

  Cercetarile supliniaza rolul deosebit de benefic al probioticelor asupra sistemului imunitar.

  Produse naturiste pe baza de probiotice

 • Acidophilus with Psyllium (100 capsule)
 • Ac-Zymes (100 capsule)
 • Probio Balance
 •  

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine