Calivita

 

 

 

 

Protejeaza-ti pielea si in timpul verii!

 

  Pielea este cel mai mare și mai vizibil organ uman, căruia i se acordă o atenție sporită vara. În acest anotimp purtăm haine subțiri și scurte, pielea fiind, prin urmare, mult mai expusă la factorii de mediu externi. Transpirația, razele de soare, alimentația sau materialul din care sunt făcute hainele pe care le purtăm – toate acestea ne pot afecta pielea, unele dintre ele chiar pe termen lung.

   

  Așa se întâmplă cu radiațiile solare ultraviolete (UV-A, UV-B), care pot deteriora epiderma într-un timp foarte scurt, cauzând îmbătrânirea prematură și hiperpigmentarea pielii. Însă riscul acestor efecte poate fi redus dacă îți întărești sistemul propriu de protecție antioxidativă adăugând antioxidanți în alimentație.

   

  S-a demonstrat că vitamina C poate reduce distrugerile cauzate de razele solare, dar s-a dovedit și că rezervele de vitamina C din piele scad datorită radiațiilor UV. Iar acestea trebuie refăcute, deoarece și capacitatea de protecție și autovindecare a pielii scade în absența lor. Conform unui studiu recent, loțiunile de plajă oferă doar protecție parțială împotriva razelor de soare, prin urmare trebuie să le suplimentăm efectul cu ajutorul îmbrăcăminții potrivite și al protecției interne.

   

  Datorită căldurii și transpirației, vara multe persoane tind să neglijeze hidratarea pielii, fiindcă e dificil să mai punem și un strat de cremă pe pielea udă. Însă acest lucru este foarte important, iar vestea bună e că vitamina C contribuie la menținerea hidratării pielii. În urma unui studiu la care au participat câteva mii de femei, s-a observat că un aport sporit de vitamina C a fost corelat cu o stare mai bună a pielii, inclusiv cu reducerea uscăciunii.

   

  Nu trebuie să scăpăm din vedere nici rolul pe care vitamina C îl joacă în sinteza colagenului! Colagenul conferă forță și flexibilitate pielii și, în cazul în care cantitatea din această substanță scade, vor apărea ridurile și celulita, precum și alte probleme, pe lângă cele estetice. Astfel, vitamina C joacă un rol important în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, reprezentând și un remediu eficient împotriva celulitei.

   

  Sugestie bonus: Consumă vitamina C simultan cu vitamina E cu câteva luni înainte de concediu. Un experiment efectuat pe voluntari sănătoși a demonstrat că gradul de arsuri datorate radiațiilor UV-B și deteriorarea ADN-ului cauzată de radiații au fost semnificativ reduse în urma consumului acestor vitamine timp de 3 luni de zile.

 

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi