Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru tratamentul rubeolei (pojar german)

Rubeola sau pojarul german este o boala virala contagioasa, care are in general, simptome usoare, dar este periculoasa pentru fetus, daca femeia insarcinata face boala in primul trimestru de sarcina. Inainte de sfarsitul anilor 1960, cand a fost dezvoltatat vaccinul pentru rubeola, in SUA s-au nascut mii de copii cu grave malformatii congenitale din cauza ca mamele au fost expuse virusului. Astazi, majoritatea copiilor sunt vaccinati si aparati de rujeola, oreion si rubeola, dar virusul exista pente tot in lume si inca isbucnesc epidemii sporadice, mai ales in zonele dens populate.

Rubeola afecteaza mai ales copiii, adolescentii si adultii tineri. La inceput, afecteaza ganglionii limfatici de la gat si din spatele urechilor, care se umfla. Alte simptome sunt tusea, oboseala, febra medie, durerile musculare si rigiditatea gatului. Adesea apare o eruptie rosie mai intai pe fara si pe gat. Aceasta se raspandeste apoi in restul corpului. Iritatia dispare de obicei dupa 3 zile, de unde si vechiul nume de pojar de 3 zile. Virusul are o incubatie de 5-7 zile si, in general nu dispare pana ce pacientul nu se simte mai bine. O persoana care a avut rubeola este imuna la virus pentru tot restul vietii. Boala nu are legatura cu pojarul obisnuit si este cauzata de un virus diferit.

Perioada contagioasa incepe probabil cu doua sau patru zile inainte de aparitia eruptiei si adesea virusul dispare din nas si din gat, in timp ce eruptia de pe piele dispare la 3 zile dupa instalarea simptomelor. Oricum pentru pericolul pe care il reprezinta pentru femeile insarcinate, rubeola este considerata contagioasa cu o saptamana inainte sa apara eruptia pana la o saptamana dupa disparitia acesteia.

In afara de alte indicatii speciale, dozele recomandate aici sunt pentru adulti. Pentru copii intre 12 si 17 ani , reduceti cantitatea la 3/4 din cantitatea recomandata. Pentru copii intre 6-12 ani , folositi jumate din doza recomandata, iar pentru copiii sub sase ani folositi un sfert din cantitate.


Produsele Calivita recomandate pentru tratamentul rubeolei:

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro