Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Sanatatea Inimii si Deficitul de Vitamina D

 

Medicina de actualitate a promovat efectele vitaminei D asupra sănătăţii oaselor şi prevenirii rahitismului, de zeci de ani. Pentru acel nivel de protecție a sănătății, doza dietetică recomandată (DDR) a fost stabilită la 600 UI (unități internaționale) pe zi, în timp ce nivelul de vitamina D din sânge a fost considerat normal la 20 ng/ml (nanograme/mililitru).

 

Acum, majoritatea experţilor în vitamina D sunt de acord că nivelul minim de 25(OH)D, pentru o sănătate optimă şi imunitate împotriva bolilor, ar trebui să înceapă de la 50 ng/ml. Având în vedere aceste descoperiri recente, mulți iau 4000-10 000 UI de vitamina D3 pe zi, dacă nu stau des la soare.

 

Mulţi medici cardiaci nu sunt de acord că inflamația arterială este rădăcina tuturor problemelor cardiovasculare. Multe inflamaţii sunt rezultatul unei diete sărace. Dar vitamina D oferă o măsură de protecție împotriva inflamației de toate tipurile.

 

Având în vedere legătura dintre inflamaţii şi bolile de inimă, nu este de mirare că studiile recente arată o creştere a bolilor de inimă în rândul celor cu un deficit de vitamina D.

 

Studii care conectează deficitul de vitamina D cu bolile de inimă

 

Aceste studii au fost efectuate pe pacienții din spitalele și clinicile care se ocupă de probleme coronariene. Cel mai recent a fost realizat în Brazilia, în noiembrie 2012.

 

206 de pacienți, cu diverse boli de inimă acute, au fost internați la două spitale şi li s-au măsurat nivelul de vitamina D din sânge.

 

Aceştia au fost împărțiți în două grupuri: cei cu niveluri de vitamina D de sub 10 ng/ml, consideraţi grav deficitari şi cei cu 20 +/- 8 ng/ml, mai aproape de normal. O mare parte din cei cu un nivel deficitar grav de vitamina D au murit în spital.

 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că „... deficitul sever de vitamina D este asociat cu mortalitatea cardiovasculară în spital, la pacienţii cu sindroame coronariene acute”. Cu alte cuvinte, şansele de a muri într-un spital după un atac de cord sunt mai mari dacă aveţi un deficit de vitamina D.

 

În luna septembrie a anului 2012, Science Daily a publicat un studiu danez, realizat de Universitatea din Copenhaga şi la Spitalul Universitar din Copenhaga. Acest studiu a implicat mai mult de 10 000 de danezi ai căror niveluri de vitamina D au fost măsurate între 1981 și 1983 și testate din nou, în vizite de rutină.

 

Cercetătorul dr. Plumb Peter Brandum-Jacobsen a declarat că: „Am observat că un nivel scăzut de vitamina D, comparativ cu nivelul optim, este asociat cu un risc de 40% mai mare de boli cardiace ischemice, cu un risc de 64% mai mare de atac de cord, cu un risc de 57%  mai mare de deces precoce şi cu un risc de 81% mai mare de deces cauzat de boli de inimă.

 

Un alt studiu a implicat măsurarea periodică a nivelului de vitamina D, la 28.000 de pacienţi de peste 50 de ani fără antecedente de boli de inimă.

 

Nivelurile au fost împărțite în foarte scăzute, scăzute și normale. De data aceasta, standardul normal a fost relativ ridicat, la 30 ng/ml. Cercetătorii au descoperit că participanţii cu niveluri foarte scăzute de vitamina D au avut de două ori mai multe şanse de a avea insuficiența cardiacă decât cei cu niveluri normale.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi