Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru tratamentul adjuvant al scabiei

În scabie, parazitul infestant este un acarian - Sarcoptes scabiei - care poate fi prezent la toata familia sau poate afecta numai un individ. Manifestarile debuteaza adesea cu un prurit intens, extrem de nepalcut. Leziunile de grataj se pot suprainfecta secundar.În majoritatea cazurilor, pe corp se gasesc putini paraziti, dar, în situatii de imunodeficienta, numarul acestora poate ajunge la câteva mii, rezultând forma crustoas sau norvegian de scabie.

Ciclul de viata al parazitului

Femela acarian si excrementele sale provoaca, probabil, cele mai mult simptome. Aceasta isi sapa adaposturi in piele, preferand zone moi si cutate, cum ar fi santurile interdigitale,organele genitale externe, si picioarele - la copii si sugari.
Ea avanseaza cu 2-3 mm pe zi, lasând în urma un traiect sinuos presarat cu ou. Larvele eclozeaza dupa câteva zile si se târasc la suprafata pielii, unde încep sa-si sape propriile santuri, în jurul foliculilor pilosi.
Apoi, larvele se transforma în nimfe. Fertilizarea are loc fie în santurile în care se ascunde femela, fie la suprafata tegumentului.Acest ciclu de viata dureaza circa 2 sptmâni.
Transmiterea scabiei are loc prin contact direct si se crede ca necesita
aproximativ 15 minute.

Tabloul clinic

Pruritul este simptomul de debut si, în cazul unei prime infestri, poate aparea si la 3 saptamâni dupa contractare. În reinfestrile ulterioare, manifestrile clinice pot aprea dupa numai câteva zile. De obicei, pruritul este mai intens noaptea.
Desi localizarea cea mai frecventa este la mâini, leziunile de scabie pot fi gsite în toate locurile cu piele fina. La sugar, aceasta înseamna tot corpul, inclusiv pe fata, dar mai frecvent pe picioare.
Pielea prezint numeroase solutii de continuitate ca urmare a gratajului intens, iar infectia secundara a leziunilor poate modifica aspectul eruptiei.
Leziunile rosiatice liniare tipice, care urmeaza santurile sapate de acarieni în epiderm, pot fi destul de greu de depistat, mai ales daca pacientul se prezint târziu la medic. În acest caz, pe tegumente se observ mai degrab niste noduli de culoare brun-rosiatic. La pacientii imunocompromisi, acestia conflueaza în plagi mari erite-mato-scuamoase. În unele cazuri, poate exista o reactie de tip urticarian si eczematos.

Produsele Calivita recomandate pentru tratamentul adjuvant al scabiei :

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro