Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Scleroza Multipla, Dieta Paleo si Vitamina D

 

Scleroza multiplă este o boală cronică degenerativă a nervilor din creier şi a coloanei vertebrale. Boala determină organismului să atace o substanță izolatoare din jurul celulelor nervoase numită mielină. Atunci când mielina este deteriorată, funcția nervilor se deteriorează, ducând la slăbiciune musculară, la dezechilibru sau pierdere de coordonare, la pierderea vederii și la tremor.

 

Cercetările spun că boala poate fi inversată prin adoptarea unui regim alimentar „paleolitic” (carne, legume și nuci), optimizând nivelurile de vitamina D și evitând ingredientele artificiale, în special aspartamul.

 

Se ştie bine că factorii de mediu, în special dieta, joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli degenerative. Dieta Paleo, constând din alimente organice, carne de la animale hrănite cu iarbă, legume, alimente fermentate și nuci, este dotată cu nutrienţi care protejează sistemul nervos şi imunitar. Dieta Paleo este bogată în vitamina B, iod şi acizi grași omega-3, care sprijină funcţia mitocondrială și creșterea mielinei.

 

Ce să adăugaţi

 

Un alt nutrient vital, vitamina D, este important nu numai pentru a preveni bolile de inimă, cancerul şi alte boli, ci şi pentru prevenirea sclerozei multiple. Cercetările au arătat că luna de naştere a unui copil și nivelurile de vitamina D ale mamei sunt implicate în riscul dezvoltării sclerozei multiple la copil. Studiul demonstrează că cei care s-au născut după lunile de iarnă, în aprilie sau mai, au fost mai predispuşi la scleroză multiplă decât cei născuți după lunile de vară, în octombrie sau noiembrie.

 

Acest studiu, împreună cu multe alte studii care confirmă că riscul de scleroză multiplă scade dacă trăiţi mai aproape de ecuator (și vice-versa), demonstrează o legătură între nivelurile de vitamina D şi riscul de a dezvolta scleroză multiplă. Mecanismul din spatele efectelor protectoare ale vitaminei D este legat de reglarea mesagerilor chimici (citokine), care modulează sistemul imunitar și inflamațiile din organism.

 

Ce să eliminaţi

 

În timp ce oferiţi corpului toate aceste substanţe nutritive benefice, este important să eliminaţi aditivii alimentari artificiali din dietă, în special aspartamul. Aspartamul este format din acid aspartic și o moleculă fenilalanină legată sintetic de un grup de metil. Metanolul oferă gustul dulce al aspartamului.

 

Legătura care ţine grupul de metil lipit de fenilalanină se rupe ușor la temperaturi mai mari de 85 de grade. Odată separate, metanolul se poate deplasa în interiorul oricărei celule din corp. În unele celule, cum ar fi celulele ficatului și ale inimii, se poate descompune în formaldehidă, o toxină care poate trece de bariera placentară.

 

Alcool dehidrogenază este o enzimă care transformă metanolul în formaldehidă, în citoplasma celulei. Acest lucru se poate întâmpla chiar şi lângă nucleul unde formaldehida poate deteriora cu ușurință ADN-ul. Fiecare animal are structuri de celule numite peroxisome care descompun moleculele toxice, cum ar fi formaldehida, în afară de oameni.

 

De fapt, doar alcoolul poate preveni metabolizarea metanolului, ceea ce ar putea fi corelat cu studii care demonstrează că un consum moderat de alcool are efecte benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, ingerarea de aspartam duce la apariţia metanolului și a formaldehidei în interiorul celulelor din creier și din corp, cauzând distrugerea sistemului nervos, a țesutului creierului și a sistemului imunitar.

 

Toți aditivii alimentari, îndulcitorii, conservanții și coloranţii au fost asociaţi cu probleme de sănătate mintală și cu tulburări ale sistemului nervos, cum ar fi scleroza multiplă. Evitarea alimentelor procesate va reduce riscului de boli. Pentru cei cu scleroză multiplă, evitarea acestor alimente toxice, consumarea alimentelor de tip „paleolitic” şi un aport de suplimente de vitamina D vor ajuta la prevenirea dezvoltării bolii și vor permite corpului să se vindece natural.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi