Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Scleroza Multipla si Vitamina D

 

O analiză recentă asupra factorilor de risc pentru scleroza multiplă, o boală autoimună, a rezumat mai multe dovezi științifice care au cercetat impactul potențial al latitudinii și al nivelurilor de vitamina D asupra dezvoltării acestei boli. Cercetătorii au suspectat de mult timp că există o legătură între factorii de mediu (cum ar fi sexul, Epstein Barr, fumatul și expunerea la soare) și ratele de scleroză multiplă.

 

Scleroza multiplă are o legătură strânsă cu nivelurile de vitamina D, cu expunerea la soare și cu latitudinea ţării. Studiile clinice au început să studieze şi mai intens conexiunea dintre vitamina D şi scleroza multiplă și au acordat o atenție sporită factorilor de risc.

 

Ce înseamnă acest lucru pentru dvs.?

Dacă locuiți într-o zonă cu expunere limitată la soare sau dacă aveţi un risc genetic crescut de a dezvolta scleroză multiplă, încercaţi să luaţi suplimente de vitamina D sau să creşteţi expunerea la soare. Multe persoane care trăiesc la latitudini mari au un deficit de vitamina D în timpul lunilor de iarnă – o analiză simplă de sânge vă va spune care vă sunt nivelurile de vitamina D din organism.

 

Dacă expunerea la soare sau suplimentele nu sunt o opțiune, încercaţi să creşteţi nivelurile de vitamina D prin dietă.

 

Vitamina D se găseşte în mod natural în peşti precum: somonul, tonul, peștele-spadă şi în uleiul de ficat de cod. Gălbenuşul de ou și ficatul de vită sunt alte surse naturale de vitamina D. Ea este frecvent adăugată în produse alimentare și băuturi, ca un supliment. Multe branduri de sucuri de portocale, de lapte, de iaurt, de brânză şi de cereale sunt îmbogăţite cu vitamina D.

 

Deși un nivel suficient de vitamina D poate fi obținut din alimente şi suplimente, expunerea la soare este cel mai simplu mod de a obține doza zilnică de vitamina D. Faceţi o plimbare în fiecare zi și petreceţi-vă timpului liber în parcuri pentru a vă menține un nivel sănătos de vitamina D. Bărbații și femeile ar trebui să consume aproximativ 600 UI de vitamina D, pe zi. În unele cazuri, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot recomanda doze mai mari, dar nu ar trebui să depăşiţi 4.000 de UI pe zi.

 

     

     

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi