Calivita 

Inapoi la afectiuni

 

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita ca tratament pentru sindrom premenstrual

Menstruatia este o pierdere lunara (lat. menstrus = luna) de sange uterin, ce survine la fiecare 28 de zile, pe o durata de 3 zile. Tulburarile menstruatiei sunt: depasirea duratei peste 7 zile (menoragie); menstruatie insotita de dureri (dismenoree); menstruatie neregulata (apare la intervale mai mici sau mai mari de timp); absenta menstruatiei (amenoree). Mai trebuie spus ca menstruatia inceteaza pe parcursul sarcinii.

Sindromul premenstrual (PMS) este denumirea data unei suite de simptome fizice, emotionale si psihologice experimentate de multe dintre adolescente si femeile adulte cu 10-15 zile inainte de declansarea sangerarii menstruale. Cel putin 150 de simptome au fost legate de aceasta perioada a ciclului menstrual.


Simptomele sindromului premenstrual sunt:

De oridin afectiv:

- iritabilitate
- furie
- depresie
- ostilitate

De ordin somatic:

- balonari
- mastalgii (dureri la nivelul sanilor)
- modificari ale apetitului (inapatenta sau apetit excesiv)
- bufeuri de caldura
- insomnii
- cefalee (dureri de cap)
- fatigabilitate (oboseala excesiva)

De ordin cognitiv:

- confuzie
- dificultati de concentrare

De ordin comportamental:

- inchidere in sine
- certuri frecvente
- discutarea in contradictoriu


Cauzele sindromului premenstrual

Nu s-a reusit sa se indice o cauza unica pentru aceste fenomene, dar s-au stabilit cei mai importanti factori. S-a demonstrat astfel ca este vorba de un deficit de serotonina (o substanta prezenta in creier - neurotransmitator). Aceasta are nivele mai mici la persoanele care acuza PMS, iar produsele medicamentoase sau naturale care cresc nivelul serotoninei au efecte benefice (acestea actionand ca inhibitori de recaptare a serotoninei). Un dezechilibru al calciului si magneziului este de asemenea implicat in etiologia sindromului. Femeile afectate au un raspuns anormal la schimbarile hormonale normale pentru aceasta faza a ciclului.

Alte ipoteze privind endorfinele sau nivelul scazut de prolactina (hormon) sunt in studiu. Stilul de viata si alimentatia, factorii de mediu, tipul psihologic si educatia influenteaza cert tipul si intensitatea acuzelor.


Produsele Calivita recomandate pentru tratarea sindromului premenstrual:

 

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009 © calivitavelcu.ro