Calivita

 

 

 

 

Somonul

 

  Somonul este o specie de pește care este consumat frecvent pentru proprietățile sale nutritive. El trăieşte în apa dulce și sărată, în funcție de locul în care se dezvoltă. Metodele de preparare a somonului variază; unii îl prefera la grătar, copt sau chiar sote.

   

  Vitamina D este obținută în principal prin expunerea la lumina soarelui, cu toate că unele alimente conţin niveluri semnificative. Somonul are unul dintre cele mai ridicate niveluri de vitamina D din toate alimentele, având 360 IU în o porţie de 100 de grame. Trei sferturi din adolescenţii şi adulţii americani au un deficit de vitamina D, ceea ce este îngrijorător, pentru că vitamina D joacă un rol important în sănătatea noastră.

   

  Sănătatea oaselor depinde de nivelurile de vitamina D. Bolile precum rahitismul, osteoporoza (oase fragile) și osteomalacia (durerile osoase) sunt asociate cu aportul de vitamina D. Vitamina D este importantă pentru inimă şi vasele de sânge. Sistemul imunitar funcționează mult mai eficient atunci când organismul are niveluri suficiente de vitamina D, ajutând organismul să lupte împotriva bolilor autoimune, cum ar fi cancerul.

   

  În afară de vitamina D, somonul conţine vitaminele A și B și minerale ca: fier, calciu, seleniu şi fosfor. Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 – un nutrient de care majoritatea oamenilor au nevoie. Un raport ideal de acizi graşi omega-6 şi acizi graşi omega-3 este de aproximativ 2:1 sau 1:1. Din cauza consumului ridicat de alimente și ulei vegetal, mulți cetățeni ai lumii dezvoltate au un raport care conține niveluri mult mai ridicate de acizi grași omega-6.

   

  Acizii graşi omega-3 mențin arterele şi venele flexibile și cresc puterea muşchilor cardiaci. Ei contribuie şi la prevenirea degenerescenței maculare, a uscăciunii ochilor, a pierderii de vedere și a oboselii ochilor. Poate că cel mai cunoscut atribut al acizilor graşi omega-3 este că pot crește eficiența creierului și că pot îmbunătăți memoria.

   

  Somonul este o mâncare delicioasă care poate fi servit la micul dejun, prânz, cină sau chiar ca o gustare sau aperitiv. Valoarea nutritivă a somonului este excelentă, în ansamblu, dar ceea deosebeşte somonul de alţi peşte este conţinutul ridicat de vitamina D şi acizi graşi omega-3.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi