Calivita 

 

 

 

 

Splinuta

 

  SpinutaDin punct de vedere istoric, splinuţa (Solidago canadensis sau Solidago virgaurea) a fost folosită pentru vindecarea rănilor. Aceasta a fost folosită şi ca un diuretic (ajută organismul să scape de excesul de lichid).
  În mod tradițional, splinuţa a fost folosită şi pentru a trata tuberculoza, diabetul zaharat, mărirea ficatului, gută, hemoroizi, hemoragii interne, astm şi artrită. Splinuţa este folosită în medicină populară pentru tratarea inflamației gurii și a gâtului, precum și pentru o vindecare lentă a rănilor.


  Nu există niciun studiu de înaltă calitate asupra efectelor splinuţei asupra oamenilor. Câteva studii pe animale sugerează că poate ajuta la reducerea inflamațiilor, ameliorează spasmele musculare, luptă împotriva infecțiilor și scade tensiunea arterială. Aceasta pare să aibă proprietăţi diuretice și este folosită în Europa pentru a trata inflamația tractului urinar și pentru a preveni sau a trata pietrele la rinichi. De fapt, splinuţa este găsită frecvent în ceaiurile care ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și care opresc inflamarea tractului urinar.
  Oamenii dau adesea vina pe splinuţă pentru reacţii alergice, dar reacţiile alergice sunt datorate unei alte plante care înfloreşte în aceeaşi perioadă, numită ambrozie.

  Descrierea plantei Splinuta:

  Deoarece splinuţa are o capacitate neobişnuită de a se încrucișa cu alte plante, există cel puțin 130 de specii de splinuţă numai în Statele Unite. Această plantă îşi are originile în Europa și s-a răspândit în Asia, Insulele Azore și în America de Nord și America de Sud.
  Splinuţa europeană este o plantă perenă, găsită de multe ori de-a lungul marginii şoselelor și pe câmp, cu tulpini lemnoase care cresc până la înălțimi de 3-7 metri. Florile sale galbene, care apar în august și septembrie, au un diametru de aproximativ 0,6 cm, dar se găsesc în număr mare. Frunzele au ori margini zimţate, ori sunt netede.
  Contrar mentalităţii populare, splinuţa nu provoacă febra fânului. Cu toate acestea, unele persoane pot avea o reacţie alergică (dermatită alergică de contact), atunci când intră în contact cu splinuţa.

  Părţile folosite ale splinutei:

  Părţile de deasupra solului sunt uscate și folosite în scopuri medicinale.

  Folos medicinal şi indicaţii ale splinutei

  Splinuţa poate acționa ca un diuretic (elimină apa din organism prin creșterea cantității de urină). Aceasta poate avea şi proprietăţi antiinflamatorii. Cu toate acestea, nu a fost studiată pe oameni.
  Splinuţa este sugerată pentru următoarele afecţiuni:
  •  Artrita şi gută
  •  Alergii
  •  Răceli şi gripă
  •  Inflamarea vezicii urinare sau a tractului urinar
  •  Pietre la rinichi
  •  Eczemă
  •  Răni minore
  Nu folosiți niciodată produse pe bază de plante pe răni deschise.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro