Calivita

 

 

 

 

Stresul si Cortizonul Reduc Vitamina D

 

  Conform unor studii recente, raportate de către site-ul Body Ecology, cortizolul (hormonul „luptă sau fugi”) poate perturba absorbţia organismului de vitamina D3.

   

  Dacă cortizolul este produs de stresul cronic, el se acumulează în organism. Aceasta este situația în care se află mulți dintre cei care încearcă să suprime stresul cronic și continuă cu ceea ce mulţi consideră o viaţă „normală”.

   

  Iată un alt factor, potrivit raportului: În mod normal, producția de cortizol scade de la miezul nopții până la 4 dimineaţa. Dacă staţi treaz până după miezul nopții, veţi crea un model neregulat de producţie de cortizol, care poate duce la un nivel crescut de cortizol în corpul dumneavoastră, pentru că încearcă să compenseze. Asta nu este o veste bună pentru „bufnițele de noapte”.

   

  Cum se întâmplă acest lucru? Vitamina D este un hormon steroid, la fel ca şi cortizolul. Hormonii au nevoie ca receptorii din organism să-şi facă treaba. Receptorii pentru vitamina D3 sunt numiţi pur și simplu receptori de vitamina D.

   

  Deci, indiferent de cât de multă vitamina D3 consumăm, dacă nu se pot găsi receptori, ea doar circulă în sânge. Astfel, analizele arată niveluri înşelătoare de D3. Şi cortizolul este un hormon. El este un membru proeminent al clasei glucocorticoizilor, care diminuează capacitățile receptorilor de vitamina D.

   

  Prin urmare, pe lângă a încerca să menţineţi sau să creşteţi aportul de vitamina D3, încercaţi să dormiţi intre intervale orare normale şi să vă stresaţi mai puţin.

   

  În continuare vă prezentăm o revizuire a beneficiilor vitaminei D3:

  Sursele, dozele recomandate și beneficiile vitaminei D3

   

  Nu veţi obţine un nivel suficient de D3 din alimente (din punct de vedere tehnic este un hormon precursor, nu o vitamină). Lumina soarelui și suplimentele sunt cheia. Razele soarelui se amestecă cu colesterolul din pielea dvs. pentru a începe o serie de modificări biochimice metabolice care culminează în ficat și rinichi pentru a produce D3 pentru acei receptori de vitamina D.

   

  Când luați suplimente pe bază de plante, treceţi de faza de expunerea la lumina soarelui, care creează un precursor de vitamina D3. În schimb, veți obține precursori derivaţi natural care merg direct în ficat şi rinichi pentru procesare.

   

  Ficatul și rinichii preiau comanda pentru a produce activitățile hormonale și funcțiile necesare pentru o varietate de situații. Nu folosiţi medicamentele cu vitamina D pe bază de prescripţie medicală, dacă nu sunteţi absolut sigur că este pe bază de D3, nu de D2.

   

  Cel mai bun mod de a determina nivelul de vitamina D3 din sânge este prin o analiză de sânge cunoscută sub numele de 25-hidroxivitaminei D sau analiza 25(OH)D.

   

  Aproape toată lumea are un deficit de acest hormon/vitamină. Efectele negative sunt adesea subclinice. Un factor este DZR (doza zilnică recomandată), care este sub 1000 UI (unități internaționale).

   

  Un alt factor: Intervalul „acceptat de medici”, de 20-30 de nanograme pe ml (ng/ml) de D3, nu ajunge, conform, dr. Mercola și multor altora.

   

  Se spune că protecția optimă a sănătății are loc cu un nivel sangvin de 50 până la 70 ng/ml. Un nivel sub 50 ng/ml este considerat deficitar. Pentru tratarea cancerului, experţii recomandă 70 până la 100 ng/ml.

   

  Un nivel de peste 100 ng/ml poate fi toxic. Cu toate acestea, testele au stabilit că suplimentarea cu până la 40 000 de UI de D3 este sigură pentru perioade scurte de timp.

   

  Beneficiile pentru sănătate ale D3 sunt numeroase, de la prevenirea sau inversarea bolii Alzheimer (cu curcumină), la cancer, gripe minore și răceli. Acesta este un compus antiinflamator și un regulator al sistemului imunitar, care mărește sau micșorează sistemul imunitar după cum este necesar.

   

  Reacțiile exagerate ale sistemului imunitar – adesea ignorate – pot provoca alergii și boli autoimune.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2014 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi