Calivita 

 

 

 

 

 

 

 

Tot ce trebuie sa stii despre vitamina D

 

  Vitamina D a fost descoperita atunci cand s-a constatat ca un anumit grup de componente por prevenii rahitismul, o boala a copilariei care cauzeaza o dezvoltare scazuta a sistemului osos. Mai recent cercetatorii au descoperit ca vitamina D actioneaza si la nivelul celulelor nu numai la nivelul oaselor. Aceasta a facut sa fie efectuate o serie de studii asupra vitaminei D. Va prezentam o parte dintre acestea:

  Majoritarea persoanelor au deficienta de vitamina D

  Din 1980 incidenta de deficienta a vitaminei D a crescut. Una dintre cauze este si folosirea solarului. Studiul arata ca deficienta este mai des intalnita in randul femeilor si persoanelor mai in varsta.

  Vitamina D ajuta la prevenirea numitor tipuri de cancere

  Institutul de Cancer din SUA a constatat ca persoanele care au avut un nivel ridicat de vitamina D in sange au avut o incidenta mai scazuta la dezvoltarea cancerului de prostata, san si colo-rectal. Una dintre functiile vitaminei D este aceea de a scadea diviziunea celulara care ajuta la stoparea sau incetinirea diviziunii celulor cancerose. Desi au fost facute numeroase studii cercetatorii considera ca sunt insuficiente pentru a da anumite garantii in tratamentul cancerului.

  Vitamina D previne afectiunile inimii

  Vitamina D are un rol activ in sistemul vascular si are efect antiinflamator. Cercetatorii au demostrat ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina D in sange au un risc scazute de a dezvolta afectiuni cardiovasculare. Ceea ce nu se cunoaste inca este mecanismul prin care aceasta vitamina face acest lucru. In concluzie vitamine D are un rol important in controlul afectiunilor cardiovasculare.

  Vitamina D amplifica activitatea insulinei si previne aparitia diabetului de tip 2

  Vitamina D ajuta pancreasul sa produca insulina. In tipul 2 de diabet celulele devin rezistente la insulina, asa ca ajutand celulele sa foloseasca insulina ajuta la prevenirea diabetului. Intre trebuie stiut un lucru folosirea unui supliment de vitamina D nu inlocuieste regimul alimentar si controlul greutatii.

  Doza recomandata de Vitamina D

  Institutul de Medicina din America recomanda 600 UI la persoanele intre 1-70 ani si 800 UI la persoanele peste 70 ani.

  Produs pe baza de vitamina D recomandat: Vitamina D Lichida D-Drops

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

 

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2010 © calivitavelcu.ro

 

Mergi la Cosul de Cumparaturi