Calivita 

 

 

 

 

Vitamina E (tocoferol)

   

  Date Generale Vitamina E

  Vitamina E este o vitamina solubila in grasimi care se gaseste in alimente, grasimi si uleiuri. Care efect antioxidant, adica o substanta care previne distrugerea celulelor din corp. Antioxidantii asigura o protectie impotriva unor afectiuni grave incluzand: afectiunile inimii si cancer.

  Vitamina E este de asemenea importanta deoarece ajuta organismul sa produca celule rosii si ajuta organismul sa foloseasca vitamina K. Persoanele care nu pot absorbi grasimile cum trebuie pot avea deficienta de vitamina E.

  Simptome ale deficientei de vitamina E:
  - slabiciune musculara;

  - pierderea masei musculare;

  - miscari anormale ale ochilor;

  - probleme de vedere;

  - probleme ale mersului;

  Deficitul vitaminei E pe o perioada indelungata poate provoca de asemenea probleme renale si hepatice.

  Afectiuni in care vitamina E este benefica:

  Afectiunii ale inimii
  Studiile arata ca persoanele cu un nivel ridicat de vitamina E in corp au un risc mai scazut de a dezvolta afectiunii ale inimii.

  Cancer
  Studiile arata ca folosind suplimente de vitamina E sau alti antioxidanti ne ajuta sa prevenim cancerul. Studiile arata ca persoanele cu cancer au adesea nivelul de vitamina E scazut. Alt studiu efectuat pe 29.133 de fumatori carora li s-a administrat 50 mg de vitamina E pe zi, a demonstrat ca acestia au un risc mai scazut de a dezvolta cancer de prostata.

  Fotodermatita
  Aceasta afectiune presupune un tip de reactie alergica la razele UV ale soarelui. Intr-un studiu clinic de 8 zile , comparand tratamentul cu vitamina C si E respectiv placebo, a descoperit ca persoanele care au luat aceste vitamine au devenit vizibil mai putin senzitiv la soare. Alt studiu clinic pe o perioada de 50 de zile au demonstrat efectul protector al vitamine E impreuna cu vitamina C.

  Boala Alzheimer
  Cercetatorii considera ca antioxidanti ajuta la prevenirea boli Alzheimer.Un studiu realizat in anul 2010 a relatat faptul ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina E in corp sunt mai putin predispusi in a devolta boala Alzheimer. Intr-un studiu cu rezultate pozitive efectuat pe un numar de 341 de persoane cu boala Alzheimer, li s-a administrat 200IU de vitamina E sau placebo, celor care li s-a administrat vitamina E le-au trebuit inca 200 de zile pentru ca boala sa progreseze la nivelul sever spre deosebire de cei carora li s-a administrat placebo.

  Probleme de vedere
  Vitamina E in combinatie cu alti antioxidanti incluzand zinc,beta caroten, vitamina C are efect protector impotriva degenerescenta maculara. Degenerescenta maculara este principala cauza de orbire la persoanele de peste 55 de ani. Vitamina E si C pot ajuta in tratamentul uveitei, uveita este inflamatia tractului uveal, linia de mijloc a ochiului dintre sclera si retina. Intr-un studiu clinic efectuat pe 130 de persoane cu uveita carora li s-a administrat aceste vitamine in urma tratamentului au avut o vedere mai clara decat cei care au folosit placebo.

  Dureri menstruale
  Cateva studii au descoperit ca vitamina E poate ajuta in ameliorarea durerilor menstruale sau dismenoree. Intr-un studiu in cadrul caruia femeilor li s-a administrat 500 IU de vitamina E cu doua zile inainte si trei zile dupa aparitia ciclului s-a observat ca cele care au folosit vitamina E au avut mai putina durere decat cele care au luat placebo.

  Diabet
  Persoanele cu diabet tind sa aiba un nivel scazut de antioxidanti in sange care a lasat cercetatorii sa traga concluzia ca acesta este motivul pentru cresterea riscului a anumitor afectiuni cum ar fi anumite afectiuni ale inimii. Suplimente de vitamina E si alti antioxidanti reduc riscul de aparitia afectiunilor inimii si alte complicatii la persoanele cu diabet.Cercetarile au aratat ca antioxidanti ajuta la controlul nivelului de zahar in sange, ajuta la mentinerea unui colesterol scazut la persoanele care au diabet de tip II, in timp ce protejeaza impotriva complicatiilor de vedere si rinichi la cei care au diabet de tip I. Un studiu efectuat pe persoanele care au diabet de tip II carora li s-a administrat 400 IU de vtamina E pe zi si-au redus riscul de a avea atac de cord si de a muri din cauza unei afectiuni a inimii.

  Preeclampsie
  Unele studii sugereza ca administrarea de vitamina E impreuna cu vitamina C ajuta la prevenirea preeclampsiei la femeile care prezinta acest risc. Femeile cu preeclampsie au hipertensiunea arteriala si prea multe proteine in urina. Preeclampsia este o cauza comuna a nasterii premature.

  Dischinezia tardiva
  Unele studii sugereaza ca suplimentele de vitamina E ajuta la tratarea dischineziei tardive. Miscarile repetitive si involuntare apar ca efect secundar in urma administrarii unor medicamente de termen lung.

  Artrita reumatoida
  Un studiu sugereaza ca administrandu-va vitamina E impreuna cu medicamentatia standard pentru artrita reumatoida veti reduce intensitatea durerii in comparatie cu cei care i-au numai medicamentatia standard.

  Doza zilnica recomandata de vitamina E:

  - nou-nascuti pana la 6 luni doza e de 6 UI

  - copii intre 7 luni si 1 an doza este 7,5 UI

  - copii intre 1 - 3 ani doza este de 9 UI

  - copii intre 4-8 ani doza este de 10,4 UI

  - copii intre 9-13 ani doza este de 16,4 UI

  - adolescenti intre 14-18 ani doza este de 22,4 UI

  - aduti peste 18 ani doza este de 22,4 UI

  - femei insarcinate doza este de 22,4 UI

  - femei care alapteaza doza este 28,4 UI

  Produse naturiste pe baza de vitamina E

  Vitamina E.........................................................100 U.I.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine