Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Acufenee (zgomote in urechi)

 

  Produse Administrare Efecte
  3 capsule pe zi
  3 stelute Reduce hipertensiunea arteriala care este una din cauzele aparitiei . Detalii
  3 capsule pe zi
  3 stelute Contine ginkgo biloba si alti antioxidanti pt.cresterea oxigenarii cerebrale si imbunatatirea fluxului sanguin. Detalii
  2 capsule pe zi
  3 stelute Contine ginkgo biloba si alti antioxidanti pt.cresterea oxigenarii cerebrale si imbunatatirea fluxului sanguin. Detalii
  Protect 4 Life
  3 capsule pe zi
  2 Stelute Contine ginkgo biloba si alti antioxidanti

   

  Circumstanţele ţiuitului în urechi


  · Ţiuitul este zgomotul anormal din ureche
  · Acufeneea poate apărea în oricare dintre cele patru secţiuni ale urechii: urechea externă, urechea medie, urechea internă şi creier;
  · Persistenţa inexplicabilă a ţiuitului este evaluată cu un test de auz (audiogramă);
  · Pot fi luate măsuri pentru a diminua intensitatea ţiuitului.


  Ce este şi care sunt simptomele ţiuitului?


  Ţiuitul este un cloncănit, şuierat sau alt tip de zgomot care pare să provină din ureche sau cap. În multe cazuri, aceasta nu este o problemă gravă, ci mai degrabă o pacoste care în cele din urmă se rezolvă. Cu toate acestea, rar, ţiuitul poate reprezenta o stare gravă de sănătate.
  Acesta nu reprezintă o singură boală, ci un simptom al unei afecţiuni de bază. Aproape 36 de milioane de americani suferă de această tulburare. În aproape toate cazurile, numai pacientul poate auzi zgomotul.


  Care sunt cauzele ţiuitului?

  Ţiuitul poate apărea în oricare dintre următoarele zone: urechea externă, urechea medie, urechea internă sau ca urmare a unor anomalii la nivelul creierului. Un anumit ţiuit sau zgomot în cap este normal. Dacă cineva se duce într-o cabină de probă de sunet, iar zgomotul normal din afară este diminuat, devine conştient de aceste sunete normale. De obicei, noi nu suntem conştienţi de aceste sunete normale ale corpului, deoarece zgomotul exterior le maschează. Orice, precum ceara din ureche, sau un corp străin în urechea externă, care blochează aceste sunete de fundal va determina să fim mai conştienţi de sunetele noastre proprii din cap. Fluidul, infecţia sau boala oaselor urechii medii sau toba urechii (membrana timpanică) pot provoca, de asemenea, ţiuit.


  Una dintre cele mai frecvente cauze de ţiuit este de deteriorare a capetelor microscopice ale nervului auditiv din urechea internă. Înaintarea în vârstă este, în general, însoţită de o anumită deteriorare a nervului auditiv şi, prin urmare, ţiuit cronic.
  În prezent, expunerea la zgomot puternic este o cauză foarte frecventă de ţiuit şi de multe ori afectează totodată şi auzul. Din păcate, mulţi oameni sunt indiferenţi cu privire la efectele nocive ale zgomotului excesiv de tare, arme de foc şi muzică de mare intensitate.
  Unele medicamente (de exemplu, aspirina) şi alte boli ale urechii interne (sindromul Meniere) pot provoca ţiuit. În situaţii foarte rare, ţiuitul poate fi un simptom al unor astfel de probleme grave, precum un anevrism cerebral sau o tumoare pe creier (tumoare acustică).


  Cum este evaluat ţiuitul?


  Un istoric medical, examenul fizic, precum şi o serie de teste speciale, pot ajuta la determinarea cu precizie de unde provine ţiuitul. Este util pentru medic să ştie dacă ţiuitul este constant, intermitent sau pulsator (sincron cu bătăile inimii, denumit ţiuit pulsatil), sau este asociat cu pierderea auzului sau pierderea echilibrului (vertij). Toţi pacienţii cu ţiuit inexplicabil au nevoie de un test de auz (audiogramă). Modele de pierdere a auzului pot conduce medicul determinarea diagnosticului.
  Alte teste, cum ar fi răspunsul stem auditiv al creierului (ABR), un test computerizat al nervilor auditivi şi căilor cerebrale, tomografie computerizată (CT) sau, imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) pot fi necesare pentru a exclude o tumoră care apare pe nervul auzului sau echilibrului. Aceste tumori sunt rare, dar ele pot provoca ţiuit.
  Care sunt remediile calmării ţiuitului?
  Unele remedii frecvente şi simple, cum ar fi următoarele pot fi benefice pentru unele persoane.
  · Reducerea sau evitarea cafeinei şi aportului de sare şi renunţarea la fumat poate ajuta la ameliorarea simptomelor ţiuitului;
  · La unii pacienţi cu ţiuit s-a observat că aveau niveluri mai mici de zinc şi pot beneficia de suplimente cu zinc;
  · Un studiu a arătat că melatonina poate ajuta suferinzii de ţiuit, în special a celor cu tulburări de somn din cauza ţiuitului.
  · Există unele terapii comportamentale şi cognitive care au avut succes în tratarea ţiuitului. Căutarea unui program multidisciplinar la un centru de ţiuit poate îmbunătăţi şansele de reuşită ale tratamentului. Tipurile de terapii includ terapia de reciclare a ţiuitului, mascarea, precum şi terapia comportamentală.


  Poate fi prevenit ţiuitul?

  Nu introduceţi obiecte în ureche, cum ar fi tampoane de bumbac (Q-filtre) pentru a curăţa urechea. Acest lucru poate duce la o impactare a cerii pe timpan, ceea ce poate provoca ţiuit. Luaţi medicamente anti hipertensive şi alte medicamente prescrise aşa cum sunt indicate de către medic.
  Conform Asociaţiei Americane de Acufenee, există mai multe lucruri pe care le puteţi face pentru a vă proteja de zgomotul excesiv asociat ţiuitului:
  · Protejaţi-vă auzul la locul de muncă. Locul dumneavoastră de muncă ar trebui să urmeze reglementările Administraţiei Securităţii Ocupaţionale & Sănătăţii (OSHA). Purtaţi dopuri de urechi sau căşti şi urmaţi regulile de protecţie a auzului stabilite de către angajator;
  · Atunci când vă aflaţi în preajma oricărui zgomot care vă deranjează la urechi (un concert, eveniment sportiv, vânătoare), purtaţi protecţie auditivă sau reduceţi nivelul de zgomot;
  · Chiar şi zgomotele de zi cu zi, cum ar fi suflul de uscare a parului sau folosirea unei maşini de tuns iarba, pot necesita protecţie. Ţineţi dopurile pentru urechi sau căştile la îndemână pentru aceste activităţi.


  Se poate face ceva pentru a diminua intensitatea ţiuitului?

  Este important să realizăm că sistemul auditiv este unul dintre mecanismele cele mai delicate şi sensibile din organism. Din moment ce este o parte a sistemului nervos general, este sensibil, într-o oarecare măsură, la orice afectează starea generală de sănătate a individului (atât fizică, cât şi psihologică). Prin urmare, în scopul de a diminua intensitatea ţiuitului, este recomandabil să se depună toate eforturile pentru a:
  · Evita expunerea la sunete şi zgomote puternice;
  · Controlul tensiunii arteriale;
  · Scăderea consumului de sare;
  · Evitarea stimulentelor nervoase, cum ar fi cafeaua şi cola (cafeina) şi tutunul (nicotina);
  · Reducerea anxietăţii;
  · Încercaţi să nu vă mai îngrijoraţi cu privire la ţiuit. De multe ori, cu cât vă îngrijoraţi mai mult şi vă concentraţi asupra zgomotului, cu atât acesta va deveni mai pregnant;
  · Odihniţi-vă corespunzător şi evitaţi oboseala;
  · Faceţi exerciţii;
  · Utilizaţi zgomot de mascare. Ţiuitul este, de obicei, mult mai neplăcut atunci când împrejurările sunt liniştite, mai ales atunci când sunteţi în pat. Un sunet concurent, cum ar fi un ceas care ticăie, un radio, un ventilator sau un aparat de zgomot alb poate ajuta la mascarea ţiuitului. Dispozitivele mici precum aparatele de auzit care generează un sunet competitiv pot ajuta la reducerea gradului de conştientizare a ţiuitului;
  · Biofeedback-ul poate ajuta sau diminua ţiuitul la unii pacienţi;
  · Evitaţi aspirina sau produsele cu aspirină în cantităţi mari.

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro