Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Arsuri

 

  Ce sunt arsurile?

  Arsurile se pot întâmpla atunci când pielea este expusă la căldură (de la foc sau lichide fierbinţi), energie electrică, produse chimice corozive, sau la radiaţii (raze UV ​​de la soare sau paturi de bronzat, sau tratamente cu radiaţii). Arsurile sunt clasificate după cum urmează, în funcţie de gradul de severitate al leziunii tisulare:

  • Arsuri de gradul I - afectează numai stratul exterior al pielii (epiderma), provocând durere şi roşeaţă;
  • Arsuri de gradul II – se extinde la al doilea strat al pielii (derm), care provoacă durere, roşeaţă şi vezicule care se pot scurge. Arsurile adânci de gradul II pot progresa la arsuri de gradul trei pe parcursul a mai multe zile;
  • Arsurile de gradul III - implică ambele straturi ale pielii şi pot deteriora, de asemenea, oasele, muşchi şi tendoanele de dedesubt. Zona arsă pare palidă, carbonizată sau tare. Nu există, în general, nici o durere în zonă, deoarece terminaţiile nervoase sunt distruse;
  • Arsurile de gradul IV – se extind prin piele şi grăsimea subcutanată la muşchii şi oasele de dedesubt. Arsurile de gradul al patrulea sunt rigide şi carbonizate.

  Între 1 - 2 milioane de americani solicită asistenţă medicală pentru arsuri în fiecare an. Cele mai multe arsuri au loc la domiciliu, la locul de muncă, sau fac parte dintr-o rănire în urma unui accident de autovehicul. Între 50.000 - 70.000 de oameni sunt spitalizaţi pentru arsuri în fiecare an, în Statele Unite ale Americii, dintre care 30 – 40 % sunt copii cu vârste sub 15 ani. Cele mai multe arsuri la copii provin din opărirea cu lichide. Toate arsurile - chiar şi cele minore - pot provoca complicaţii în cazul în care nu sunt tratate corespunzător. Pielea este bariera naturală a organismului la infecţii, iar arsurile distrug această protecţie, astfel încât tratamentul implica de obicei, prevenirea sau tratarea infecţiilor.


  Semnele şi Simptomele Arsurilor


  Semnele şi simptomele arsurilor sunt diferite, în funcţie de cât de gravă este arsura (aşa cum este descris mai sus). Medicul va evalua gradul de ardere (suprafaţa pielii sau corpului afectată de arsură), pentru a evalua riscul de complicaţii, cum ar fi infecţia, deshidratarea şi desfigurarea.
  Infecţia
  Oamenii care se ard sunt foarte predispuşi la infecţii. Poate fi dificil de spus dacă o arsura minora este infectată, deoarece pielea din jurul arsurii este de obicei roşie şi poate deveni caldă la atingere - ambele simptome fiind semne de infecţie. Orice modificare în aspectul unei arsuri, sau în modul în care persoana se simte, ar trebui să fie aduse la cunoştinţa unui medic. Posibilele semne de infecţie includ:

  • Schimbarea culorii zonei arse sau pielii din jurul arsurii;
  • Schimbarea culorii în purpuriu, în special în cazul în care apare şi inflamarea;
  • Schimbare în grosimea arsurii (arsura se extinde brusc adânc în piele);
  • Supuraţia verzuie sau puroi;
  • Febră.

  Deshidratarea
  În arsuri severe sau generalizate, lichidul se pierde prin piele, iar persoana se poate deshidrata. Deshidratarea poate duce la şoc care pune viaţa în pericol. Un medic va trata deshidratare cu fluide administrate intravenos (IV). Posibilele semne de deshidratare includ:

  • Sete;
  • Rigiditate sau ameţeli, mai ales atunci când se schimbă poziţia de la şezând sau întins la statul în picioare;
  • Slăbiciune;
  • Piele uscată;
  • Urinat mai rar decât de obicei.

  Tipuri de Arsuri
  Arsurile sunt tipice şi atipice. Arsurile tipice rezultă din arsuri accidentale în timp ce arsurile atipice pot fi un semn de abuz fizic. Arsurile tipice (de la vărsarea de lichid fierbinte, de exemplu) tind să apară în zonele expuse, cum ar fi braţe, faţă şi gât. Arsurile atipice pot apărea în zone neexpuse, cum ar fi fesele. Arsurile care implică întreaga suprafaţă a mâinilor şi picioarelor, de asemenea, nu sunt tipice, şi nici arsurile de gradul trei care implică o zonă foarte mică, focalizată (asemănătoare, de exemplu, o ţigară) nu sunt tipice.


  Cauzele Arsurilor


  Arsurile sunt cauzate de expunerea la căldură, surse electrice, de radiaţii, sau chimice. Arsurile termice apar atunci când metale calde, lichide fierbinţi, aburi sau flăcări vin în contact cu pielea. Expunerea la curentului electric produce arsuri electrice, iar contactul cu substanţe chimice caustice provoacă arsuri chimice. Expunerea prelungită la razele ultraviolete ale soarelui sau la alte surse de radiaţii (cum ar fi de la cabinetele de bronzat) pot provoca, de asemenea arsuri.
  Cele mai grave arsuri sunt de obicei cauzate de opărirea cu lichide fierbinţi sau inflamabile şi incendii. Expunerea la produse chimice şi curent electric produc de asemenea, leziuni severe şi leziuni la nivelul pielii.


  Factori de Risc Pentru Arsuri


  Factorii de risc pentru arsuri includ:

  • Sobele cu lemne, surse de încălzire expuse sau cabluri electrice;
  • Depozitarea nesigură a materialelor inflamabile sau caustice;
  • Fumat neglijent;
  • Abuzul asupra copiilor;
  • Sisteme de încălzire cu apă caldă, stabilite peste 40 0C;
  • Alimentele şi recipiente încălzite;
  • Expunerea foarte prelungită la soare.

  Îngrijirea Preventivă in cazuri de arsuri


  Aceste acţiuni pot reduce riscul de arsuri:

  • Instalarea detectoarelor de fum;
  • Instruirea copiilor în şcoli cu privire la prevenirea incendiilor şi arsurilor;
  • Oprirea fumatului şi consumului excesiv de alcool;
  • Folosirea hainelor ne inflamabile (în special la copii);
  • Planificarea rutelor ieşirilor de urgenţă din casă, şcoală şi locul de muncă;
  • Practicarea la exerciţiile de incendiu.

  Aceşti paşi pot ajuta la reducerea severităţii unei arsuri după ce aceasta are loc:

  • Acordarea de prim ajutor imediat;
  • Obţinerea de îngrijiri medicale imediate;
  • În cazul în care este necesară spitalizarea, să fiţi tratat de către o unitate pentru arsuri cu personalul special instruit în îngrijirea arsurilor.

  Diagnosticul Arsurilor


  Atunci când este diagnosticată o arsură, medicul evaluează adâncimea şi întinderea leziunii, gradul de durere, intensitatea inflamării şi semnele de infecţie. Medicii clasifică arsura după profunzimea şi amploarea leziunii. Arsurile care acoperă o parte semnificativă a corpului, arsurile asociate cu inhalarea de fum, arsurile de la leziuni electrice, precum şi arsurile asociate cu suspiciune de abuz fizic necesită asistenţă medicală imediată de urgenţă. În camera de urgenţă, toate rănile sunt împachetate cu cârpe sterile. Pacienţii pot primi oxigen (fie printr-o mască sau tub) şi fluide. Pacienţii sunt, de asemenea, evaluaţi pentru leziuni asociate (cum ar fi în cazul abuzului fizic). Medicii pot efectua, de asemenea, teste pentru a determina dacă rana este infectată.

  Tratament Naturist Arsuri

  Sfaturi:
  - arsurile de pe fata nu se panseaza;
  - pe arsuri nu se aplica substante grase;
  - cand arsurile sunt intinse, bolnavul nu va fi dezbracat (cu exceptia incaltamintei), ci va fi invelit intr-un cearsaf curat, apoi va fi transportat la spital (in timpul transportului va consuma bauturi caldute nealcoolizate).

  Atentie! Arsurile grave si intinse vor fi tratate numai la spital.

  Pentru arsurile usoare ale pielii aparute prin expunerea prelungita la soare, unele incidente casnice sau la locul de munca, recomandam urmatoarea schema de tratament:

  Pentru adulti:

  - Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de fiecare masa - pt. uz intern; in ceea ce priveste uzul extern, se tamponeaza direct zona de arsura de 4 ori pe zi); preparatul stimuleaza imunitatea in refacerea tegumentului dupa arsura, este un bun detoxifiant si cicatrizant ce actioneaza din interior catre exterior.

  - Mega Protect 4 Life (1-1-1 dupa masa; contine antioxidanti specifici care cresc imunitatea locala in refacerea epidermului dupa arsura si previn instalarea cicatricilor).

  - Vitamina C 1000 mg (1-1-0 dupa masa; actioneaza ca excelent antiseptic prin cresterea rezistentei organismului la aparitia supra-infectiilor plagilor de arsura si stimuleaza rapid vindecarea tesuturilor lezate).

  - Hand and Body Lotion (se foloseste cu predilectie in arsurile usoare ale pielii de dupa expunerea prelungita la soare - radiatii UV - 2 aplicatii pe zi, pe intreg corpul sau doar pe zona cu probleme).

  Pentru copii:

  - Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa; 2 luni continuu; actioneaza printr-un mecanism complex de detoxifiere a intregului corp si mai ales la nivelul a doua organe foarte importante in acest proces - ficatul si rinichiul).

  - C-Plus Flavonoid pt. copii cu varsta intre 7-14 ani (1-1-1 dupa masa; actioneaza ca un excelent antiseptic prin cresterea rezistentei organismului la aparitia suprainfectarilor plagilor de arsura si stimuleaza rapid vindecarea tesuturilor lezate) sau Lion Kids C Vitamin pt. copii cu varsta intre 3-7 ani (1-1-1 dupa masa pana la epuizarea tabletelor din flacon; actioneaza asemanator).

  - Hand and Body Lotion (se foloseste cu predilectie in arsurile usoare ale pielii de dupa expunerea prelungita la soare - radiatii UV - 2 aplicatii pe zi, pe intreg corpul sau doar pe zona cu probleme).

  Produse CaliVita recomandate in tratarea arsurilor usoare de piele :

   

   

   

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro