Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Ateroscleroza

 

  Ce este ateroscleroza?

  Ateroscleroza este o boala lentă în care arterele se înfundă şi se întăresc. Aceasta provoacă aproape 75 % din decesele legate de sistemul cardiovascular şi se întâlneşte la 80 – 90 % dintre persoanele cu vârsta de peste 30 de ani. Grăsimile, colesterolul, calciul şi alte substanţe care formează plăci, se acumulează în artere. Placa dură îngustează pasajul prin care curge sângele care face ca arterele să devină dure şi inflexibile (ateroscleroza este, de asemenea, cunoscută sub numele de rigidizarea arterelor). Aceasta duce la boli cardiovasculare, care sunt principala cauză de deces la persoanele de peste 45 de ani. Placa moale este mult mai probabil să se desprindă de pe peretele arterei şi provocă un cheag de sânge, care poate bloca fluxul sangvin către organele vitale.


  Efectele aterosclerozei diferă în funcţie de arterele din organism care sunt reduse şi devin înfundate cu placă. În cazul în care arterele care aduc sânge bogat în oxigen către inimă sunt afectate, este posibil să aveţi boală coronariană, dureri în piept sau un atac de cord. În cazul în care arterele către creier sunt afectate, este posibil să aveţi un atac ischemic tranzitoriu (AIT) sau un accident vascular cerebral. În cazul în care arterele din braţe sau picioare sunt afectate, s-ar putea dezvolta boala arterelor periferice. Puteţi, de asemenea, dezvolta o inflamaţie în peretele arterei (anevrism).
  Scăderea tensiunii arteriale şi LDL nivelurilor colesterolului ("rău"), o dietă sănătoasă, cu o mulţime de fructe şi legume, renunţarea la fumat, pierderea în greutate, şi efectuarea mai multor exerciţii fizice pot preveni ateroscleroza.


  Semnele si Simptomele Aterosclerozei

  De multe ori, persoanele cu ateroscleroză nu au nici un simptom până când arterele sunt înfundate cu placă în proporţie de 40 %. Simptomele variază în funcţie de arterele care sunt afectate.
  Boala Coronariană
  Simptomele bolii coronariene (în cazul în care arterele inimii sunt îngustate) sunt resimţite de obicei prin exerciţii fizice, activitate sexuală, expunerea la frig, furie, sau stres. Cele mai frecvente simptome includ:

  Durere toracică (în general, o senzaţie grea, apăsare, sau strivire cu posibile dureri sub formă de arsuri sau junghiuri);
  Durere abdominală, de gât, spate, maxilar, sau umăr / braţ;
  Slăbiciune;
  Transpiraţie;
  Scurtarea respiraţiei.

  Boală Cerebrovasculară
  Boala cerebrovasculară (în cazul în care arterele care alimentează creierul cu sânge sunt îngustate), poate provoca atac ischemic tranzitoriu (o pierdere bruscă a funcţiei cerebrale cu recuperare completă în termen de 24 de ore) şi accident vascular cerebral. Simptomele pot include:

  Slăbiciune sau paralizie pe o parte a corpului;
  Probleme de vorbire sau de înţelegere a vorbirii;
  Pierderea vederii la un ochi;
  Slăbiciune musculară;
  Probleme spontane de mers pe jos;
  Ameţeli;
  Pierderea echilibrului sau a coordonării;
  Durere bruscă şi severă de cap.

  Boala Arterelor Periferice
  Boala arterelor periferice afectează arterele care alimentează braţele şi picioarele cu sânge bogat în oxigen. Simptomele pot include:

  Durere, crampe, senzaţie de amorţeală sau sentiment de oboseală a muşchilor de la picioare (claudicaţie intermitentă);
  "Sunete" (sunete pe care medicul le poate auzi cu un stetoscop, care indică turbulenţe în fluxul de sânge);
  Căderea părului;
  Îngroşarea unghiilor;
  Suprafaţa netedă şi lucioasă a pielii;
  Pielea este rece la atingere;
  Cangrenă.

  Care Este Cauza Ateriosclerozei?

  Nimeni nu ştie cauza exactă a aterosclerozei, deşise stie ce o determină să se agraveze. Mulţi cercetători cred că începe cu deteriorarea stratului intern al arterei, cunoscut sub numele de endoteliu. Se consideră că aceşti factori contribuie la lezare:

  Hipertensiunea arterială;
  Valori crescute ale LDL colesterolului ("rău");
  O acumulare de homocisteină (un aminoacid produs de organismul uman, considerat a fi un factor de risc pentru boli de inimă, accident vascular cerebral, osteoporoză, diabet zaharat şi demenţă);
  Fumatul;
  Diabet;
  Inflamaţie.

  Odată ce artera este deteriorată, celulele sanguine numite trombocite se acumulează acolo pentru a încerca şi a vindeca leziunea. De-a lungul timpului, grăsimile, colesterolul şi alte substanţe se acumulează, de asemenea pe locul respectiv, ceea ce îngroaşă şi întăreşte peretele arterei. Fluxului de sânge prin artera respectivă este scăzut, iar alimentarea cu oxigen a organelor scade de asemenea. Se pot forma cheaguri de sânge, care blochează artera sau intră în fluxul sanguin şi taie alimentarea cu sânge a altor organe.
  Pentru că unii oameni nu prezintă factori de risc caracteristici pentru ateroscleroză (cum ar fi fumatul şi hipertensiunea arterială), este posibil să existe alte cauze, cum ar fi o infecţie. Cercetarea este în curs de desfăşurare.


  Factori de Risc Ateroscleroza

  Factorii de risc pentru ateroscleroză includ:

  Afecteaza mai mult barbatii;
  Dacă sunteţi femeie, la menopauză;
  Persoanele cu hipertensiunea arterială;
  LDL colesterol ("rău") sau trigliceride (grăsimi în sânge) mărite;
  Diabet;
  Faptul că sunteţi supraponderali;
  Fumatul;
  Un istoric familial de boli de inimă;
  Nivelurile crescute de homocisteina;
  Stilul de viaţă sedentar;
  Dietele bogate în grăsimi saturate şi trans acizi graşi (grăsimi trans);
  Depresia;
  Apneea obstructivă de somn.


  Îngrijirea Preventivă Ateroscleroza


  Puteţi preveni ateroscleroza având un stil de viaţă sănătos.

  Renunţaţi la fumat;
  Faceţi exerciţii cel puţin 30 de minute pe zi, 6 zile pe săptămână;
  Mâncaţi alimente sănătoase, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale, care sunt sărace în grăsimi saturate şi bogate în fibre;
  Menţineţi o greutate normală (sau pierdeţi în greutate, dacă este nevoie);
  Reduceţi stresul;
  Dacă aveţi hipertensiune arterială, nivel ridicat de colesterol, diabet zaharat sau o altă afecţiune cronică, tineti-le sub control.

  Produse Naturale Calivita Recomandate in Ateroscleroza

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro