Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Caderea Parului

 

  Produse naturale Calivita recomandate in Caderea Parului:

   - Rhodiolin (1-1-1 inainte de masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea nivelului de serotonina supranumita "hormonul bunei dispozitii", stopand astfel extinderea zonelor de alopecie prin asigurarea unui calm emotional).

   - Pro Selenium (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, este antioxidantul specific mentinerii sanatatii parului combatand caderea si devitalizarea firelor de par).

   - Protect 4 Life (1-0-1, dupa masa; 3 luni continuu; stimuleaza circulatia periferica, asigurand o buna vascularizare a pielii capului si implicit a radacinii parului).

   - Stress Management B Complex (1-1-0 inainte de masa) - complexul de vitamine B din compozitie ajuta la refacerea scalpului, a tegumentelor, a pielii si parului.

   - samponul Silk and Shine de la CaliVita.

    

  Care sunt cauzele pierderii părului?

  Există mai multe cauze ale căderii părului scalpului, iar ele nu diferă la bărbaţi şi femei. Acest articol le va acoperi pe cele frecvente. Studiile arată că pierderea de până la 100 – 150 fire de păr pe zi este normală. Părul uman natural creşte în trei faze: anagen, catagen şi telogen. Anagen este faza activă sau în creştere.

  Catagen este o fază destul de scurtă a ciclului parului natural, în care firele de păr încep să se descompună. Telogen este faza de odihnă. Firele de păr care se desprind zilnic, sunt de multe ori în faza de repaus sau faza târzie în ciclul părului.

  În mod normal, aproximativ 10 % din firele de păr ale scalpului sunt în faza de repaus sau de telogen, în orice moment. Aceste fire de păr nu sunt în creştere şi sunt pregătite pentru căderea ciclică.

  În general, căderea părului nu mai este asociată cu bolile sistemice sau interne şi nici alimentaţia săracă nu este un factor frecvent. Frecvent, părul se poate subţia pur şi simplu ca un rezultat al factorilor genetici prestabiliţi, istoricul familial, precum şi procesul general de îmbătrânire.

  Mulţi bărbaţi şi femei pot observa o subţiere fiziologică uşoară şi de multe ori normală a părului începând cu vârsta de treizeci şi patruzeci de ani. Alte ori, variaţiile normale de viaţă, inclusiv stresul temporar sever, schimbările nutriţionale, precum şi modificările hormonale, cum ar fi cele din timpul sarcinii, pubertăţii şi menopauzei, pot provoca o cădere reversibilă a parului.


  În mod special, câteva afecţiuni de sănătate, precum afecţiunile tiroidei şi anemia deficitului de fier, pot cauza pierderea părului. În timp ce testele tiroidiene de sânge şi alte teste de laborator, inclusiv o hemogramă completă (CBC), sunt de obicei normale la oamenii care prezintă căderea ordinară a părului, este important să se excludă cauzele care stau la baza pierderii bruşte sau severe a părului.

  Dacă sunteţi îngrijorat cu privire la alte probleme de sănătate, care stau la bază, a-ţi putea începe prin a merge la medicul de familie, internist sau ginecolog pentru analize medicale de bază. Dermatologii sunt medici care se specializează în probleme de piele, păr, unghii şi pot oferi diagnostice mult mai avansate şi tratament pentru subţierea şi pierderea părului. Uneori, poate fi făcută o biopsie a scalpului pentru a ajuta la diagnosticarea pierderii severe sau inexplicabile părului.


  Deşi multe medicamente enumără "pierderea părului" printre efectele lor secundare posibile, totuşi, medicamentele nu constituie cauzele frecvente de rărire sau pierdere a părului. Pe de altă parte, prin tratamentele de cancer şi medicamentele de suprimare a imunităţii, inclusiv chimioterapia, căderea părului constituie o reacţie adversă foarte frecventă. Căderea totală a părului, apare de multe ori după o cură majoră de chimioterapie pentru cancer. De obicei, părul se regenerează după şase până la 12 luni.


  Cum se clasifică căderea părului?

  Există numeroase moduri de a clasifica căderea părului. O modalitate utilă a fost de a clasifica căderea părului prin dacă căderea este localizată (zonă mică) şi neuniformă sau dacă aceasta afectează zone întinse sau întreg scalpul (difuz). Alte clasificări medicale pentru căderea părului includ căderea părului prin rănire versus fără rănire şi sunt dincolo de sfera de acoperire a prezentului articol.

  Căderea neuniformă a părului


  Unele afecţiuni produc mici zone de cădere a părului, în timp ce altele afectează zone mari ale scalpului. Cauzele cele mai frecvente ale căderii neuniformă a părului sunt

  • alopecia areata (zone de chelie circulare mici sau de mărimea unei monede ale scalpului, care cresc de obicei înapoi în luni);
  • alopecia de contractare (subţierea de la codiţe sau cozi de cal împletite);
  • Trichotillomania (obiceiul de a răsuci sau tragerea de păr); şi
  • Tinea capitis (infecţie fungică).

  Ce este alopecia areata?

  O afecţiune frecventă, alopecia areata, începe de obicei ca un singur sfert de cerc de chelie perfect netedă. Zonele de alopecie, se regenerează de obicei, în trei până la şase luni, fără tratament. Uneori, părul creşte la loc alb. În altă variantă, alopecia poate produce două sau trei zone de chelie. Când acestea cresc din nou, acestea pot fi înlocuite cu altele. Forma cea mai extinsă se numeşte alopecie totalis, în care întregul scalp cheleşte. Este important să subliniem faptul că pacienţii care au, în general, localizată pierderea părului, nu ajung să-şi piardă părul pe tot scalpul. Alopecia poate afecta părul de pe alte părţi ale corpului - de exemplu, barbă sau sprâncenă.


  Alopecia areata este în general considerată o afecţiune autoimună, în care organismul se auto atacă (în acest caz, proprii foliculi de păr). Cu toate acestea, cei mai mulţi pacienţi cu alopecie, nu au probleme sistemice şi nu necesită teste medicale suplimentare. În timp ce alopecia areata a fost frecvent pusă pe seama "stresului", de fapt, poate fi o altă cauză, adică, prezenţa alopeciei poate produce stres.


  Tratamentele pentru alopecia areata includ injectarea unor cantităţi mici de steroizi, cum ar fi triamcinolon în zonele afectate pentru a stimula creşterea părului. Deşi preparatele injectabile localizate nu pot fi practicate pe suprafeţe mari, de multe ori acesta este un tratament foarte eficient în a ajuta firele de păr să regenereze mai devreme. Alte tratamente, cum ar fi steroizii pe cale orală, imunosupresoare, sau terapia cu lumină ultravioletă sunt disponibile pentru cazurile mai răspândite sau severe, dar ar putea fi imposibile pentru unii, din cauza efectelor secundare sau riscurilor posibile. În cele mai multe cazuri uşoare, pacienţii pot acoperi cu uşurinţă prin pieptănare zonele afectate. În cazurile mai severe şi cronice, unii pacienţi poartă meşe, în zilele noastre, unii oameni îşi bărbieresc întreg scalpul, acum că acest aspect a devenit o modă.

  Ce este alopecia de contractare?

  Aceasta este o cădere mică sau localizată a părului cauzată de tragerea repetitivă sau persistentă sau forţarea rădăcinilor firelor de păr. Codiţele împletite şi coada de cal pot trage destul de tare de firele de păr pentru a le face să cadă. În cazul în care se întâmplă acest lucru, cel mai bine este să alegeţi coafuri care pun mai puţină presiune pe rădăcinile firelor de par. Cu cât mai se face mai rapid acest lucru cu atât mai bine, pentru a evita deteriorarea permanentă.
  Ce este Trichotillomania?
  Acest lucru se referă la obiceiul cuiva de a se trage sau de a-şi răsuci în mod voluntar firele proprii de păr, uneori fără să realizeze. Scalpul şi genele sunt adesea afectate. Spre deosebire de zonele alopeciei areata, care sunt perfect netede, zonele de păr în Trichotillomania arată ca fire de păr rupte. Tratamentul este de multe ori în întregime legat de comportament: Trebuie să observaţi că faceţi şi apoi opriţi în mod conştient. Cazurile severe sau rezistente pot solicita consiliere de stres cu un terapeut sau un psiholog sau cu un psihiatru.
  Ce este tinea capitis?
  Tinea este cuvântul medical folosit pentru infecţii fungice, iar capitis înseamnă cap. Tinea capitis este infecţia fungică a scalpului, care afectează în cea mai mare parte copii de vârstă şcolară. Tinea capitis este mai frecventă la scalpul persoanelor de culoare din Africa sau afro-americane. Această afecţiune este rară la adulţii sănătoşi. Petele de chelie arată de obicei ca fire de păr rupte. Antifungicele orale sunt necesare pentru a pătrunde la rădăcina părului şi a vindeca infecţia după care părul creşte la loc. Aceasta este contagioasă la schimbul de pălării sau piepten şi perii.
  Ce este pierderea părului generalizată (difuză)?
  Acesta este o rărire de ansamblu a părului fără pete de chelie sau modele specifice. În timp ce acest tip de cădere a părului poate să nu fie vizibilă pentru ceilalţi, de multe ori individul va simţi că părul său nu este la fel de des sau integral aşa cum a fost anterior. Afecţiunile comune pentru această categorie sunt

  • telogen effluvium (căderea rapidă după naştere, febră sau pierderea bruscă în greutate);
  • androgenetica sau pierderea androgenă a părului ("modelul masculin de chelire", "modelul feminin de chelire").

  Ce este Telogen effluvium?

  În condiţii normale, firele de păr de pe scalp trăiască timp de aproximativ trei ani (faza anagenă sau de creştere), ele intră apoi în faza telogenă sau de repaus. În timpul perioadei telogene de trei luni, rădăcina firului de păr încreţeşte într-un „fir” alb mic, apoi părul cade. Prin urmare, este normal să se piardă aproximativ 100 de fire de păr în fiecare zi, cad mai multe pe zi atunci când şamponarea slăbeşte firele de păr, care sunt gata să cadă. Firele de păr sunt apoi înlocuite de către organism.
  Uneori, oamenii sunt îngrijoraţi cu privire la căderea părului, încep să observe firele de păr de pe pernă sau din chiuvetă, nu îşi dau seama că au fost mereu acolo. O privire atentă la acestea va dezvălui, de obicei, firul alb de la capătul firului, indicând că aceste fire de păr erau deja moarte. În mod normal, aproximativ 10 % din firele de păr ale scalpului sunt în faza de telogen.
  Există mai multe circumstanţe care produc un "şoc pentru sistem", care modifică ritmul creşterii părului. Ca urmare, până la 30 % - 40 % dintre firele de păr pot intra în ciclul telogen. Trei luni mai târziu, firele de păr răsar într-o revărsare masivă (telogen), în special în apropierea părţii din faţă a scalpului. Acestea includ

  • naşterea;
  • febra mare;
  • pierderea bruscă în greutate (alimentaţia săracă);
  • operaţia;
  • boala severă; şi
  • stresul sau pierderea severă (deces în familie, anunţul schimbării în preferinţele sexuale "ieşind din dulap", divorţul, etc.).

  Nici una dintre acestea nu trebuie să pună viaţa în pericol, şi nu întotdeauna nu sunt urmate de pierderea părului. (Se poate întâmpla după o sarcină, dar nu şi după următoarea). Dar atunci când părul cade, e peste tot - acoperă perna, înfundă scurgerea şi aşa mai departe. În mod paradoxal, cu cât mai dramatică este pierderea părului, cu atât mai bun este prognosticul, pentru că atunci când organismul revine la ritmul normal, cea mai mare parte, dacă nu tot părul se regenerează. Nici un tratament special nu este necesar. Şamponarea normală poate continua, deoarece aceasta îndepărtează doar firele de păr care urmau să cadă oricum.

  Ce este androgenetica sau alopecia androgenică ("modelul masculin de chelie", "modelul feminin de chelie")?

  Acest tip de alopecie este frecvent atribuit predispoziţiei genetice şi istoricului familial. În mod tradiţional, acest lucru a fost iniţial descris doar la bărbaţi, dar acum ştim că se vede atât la bărbaţi cât şi la femei. Pierderea parului la bărbaţi este de multe ori mai rapidă, cu debut mai timpuriu şi mai extinsă.
  Medicii se referă la chelia obişnuită ca "alopecie androgenetică" sau "alopecie androgenică", ceea ce implică faptul că o combinaţie de hormoni şi ereditatea (genetica) sunt necesare pentru a dezvolta afecţiunea. Cauza exactă a acestui model este necunoscut. (Hormonii masculini implicaţi sunt prezenţi atât la bărbaţi cât şi la femei).


  Modelul masculin de chelie
  Chiar şi bărbaţilor care nu "chelesc" li se răreşte oarecum părul de-a lungul anilor. Spre deosebire de cei cu telogen reversibil, la cei cu modelul masculin standard de chelire nu se observa regenerarea părului, ei văd doar că nu mai este acolo. Adolescenţii observă o anumită regenerare în apropierea tâmplelor pe măsură ce zonele cu păr se schimbă de la modelul băieţilor la modelul "în formă de M" al bărbaţilor adulţi. Această evoluţie normală nu înseamnă că ei îşi pierd părul.


  Câteva "mituri" cu privire la modelul masculin de chelie

  • Puteţi moşteni chelia prin intermediul rudelor de sex masculin ale mamei. De fapt, chelia poate veni din oricare parte a familiei sau din ambele părţi. Privind la familia dumneavoastră, vă puteţi da cel mai bine seama despre cum vă veţi transforma. Studiile sunt în curs de desfăşurare în acest domeniu, iar cercetarea în curs a fost neconcludentă cu privire la modelele de moştenire;
  • Părul mai lung tensionează mai tare rădăcinile. Nu este aşa. Iar pălăriile nu sufocă circulaţia scalpului pentru a provoca pierderea părului;
  • Şamponarea nu accelerează calviţia;
  • "Slaba circulaţie" nu cauzează pierderea părului, iar masajul nu-l opreşte.

  Pierderea părului este diferită la femei faţă de bărbaţi?


  Modelul feminin de chelie

  Femeile îşi pierd părul pe bază de moştenire (genetică), de asemenea, dar modelul feminin tinde să fie mai difuz, cu probabilitate mai mică de cădere a părului de pe creştet şi zona frontală. Deşi unele femei pot observa subţierea firului de păr până la 20 de ani, ritmul de cădere a părului tinde să fie progresiv, adesea necesitând ani pentru a deveni evident pentru alţii.

  Nu pare a fi o subţiere fiziologică normală care vine odată cu vârsta şi apare la multe femei la începutul şi mijlocul perioadei 30 de ani. Mai multe femei au la bază cauze ale pierderii parului decât bărbaţii. Acestea includ afecţiuni tratabile, cum ar fi anemia şi bolile tiroidiene. În special, femeile cu o formă de boli tiroidiene numită tiroidita autoimuna Hashimoto poate provoca pierderea părului. Aceste afecţiuni sunt diagnosticate prin teste de sânge.

  Deşi câteva studii au sugerat că, chelia poate fi moştenită prin genele familiei mamei, aceste teorii necesită teste suplimentare. Studiile actuale sunt neconcludente.
  În timp ce poveştile cu privire la pălăriile care sufocă foliculii sau părul lung care trage de rădăcini pot fi mai mult folclor, repetarea traumatizării părului, precum întinderea intensă a părului spre spate şi frecarea intensă pot agrava sau pot provoca pierderea părului localizată la unele persoane. Persoanele de culoare care îşi prind părul întins la spate într-o bandă de cauciuc pot dezvolta o cădere a părului localizată la partea din faţă a scalpului.


  "Mituri" despre pierderea părului cu preocupare specială pentru femei:

  • Părul mai lung nu pune neapărat presiune pe rădăcini;
  • Şamponarea nu accelerează pierderea părului, ci doar îndepărtează firele care erau gata să cadă oricum;
  • Vopsirea, permanentul şi manipularea părului nu determină de obicei căderea acestuia. Arsurile sau manipularea severă pot duce la căderea şi ruperea părului. Stilizările care trag tare pot cauza unele pierderi, dar în general vopsirea părului şi "produsele chimice", nu afectează.

  Ce părere aveţi de căderea părului în timpul sarcinii?


  Sarcina poate provoca multe schimbări în părul de pe scalp. Pe măsură ce hormonii fluctuează în timpul sarcinii, un număr mare de femei simt că părul lor se îndeseşte şi devine mai plin. Acest lucru poate fi legat de schimbările în numărul de fire de păr cu ciclul în faza de repaus a creşterii părului, dar motivul exact nu este cunoscut.

  Destul de frecvent, poate exista o pierdere a părului după naştere sau şase luni mai târziu. Prevenirea acestei frecvenţe, căderea naturală a părului după sarcină este necunoscută. Nu se cunoaşte de asemenea, dacă această cădere este doar o revenire la volumul părului dinainte de sarcină.

  Ce vitamine sunt bune pentru căderea părului?

  Un comprimat multivitaminic zilnic bun care conţine zinc, vitamina B, acid folic, fier şi calciu constituie o alegere foarte rezonabilă. Mai nou, studiile sugerează că vitamina D ar putea fi oarecum de ajutor şi merită luată în considerare. Deficienţele specifice de vitamine şi minerale, cum ar fi fierul sau vitamina B12 pot fi diagnosticate prin teste de sânge şi tratate.

  Multivitaminele care conţin biotină au fost promovate pentru creşterea părului, dar lipsesc studiile ştiinţifice solide pentru multe dintre aceste afirmaţii. În timp ce luaţi biotină şi alte suplimente comercializate pentru păr, piele şi unghii, probabil, nu se va agrava nimic, totodată, acesta poate să nu ajute neapărat. Prin urmare, suplimentele promovate pentru regenerarea părului ar trebui să fie abordate cu puţină precauţie.

  Senzaţia de mâncărime a scalpului poate cauza căderea părului?

  Scalpul râios poate provoca uşoara pierdere reversibilă a părului. Cauzele pot include dermatita seboreică (mătreaţă).
  Cum pot preveni pierderea parului?

  Prevenirea pierderii părului implică mai mulţi factori, în funcţie de cauza de bază. Igiena corectă a părului cu şamponarea regulată este un pas de bază. Nutriţia bună, mai ales nivelurile adecvate de fier şi vitamina B, este de ajutor. Tratamentul afecţiunilor medicale de baza cum ar fi bolile tiroidiene, anemia şi dezechilibrele hormonale poate fi utilă în prevenire.

  Căderea Părului pe Scurt

  Căderea părului este o afecţiune foarte frecventă şi afectează mai mulţi oameni la un moment dat în viaţa lor.
  Pierderea androgenetică a părului este văzută atât la bărbaţi, cât şi la femei, dar este mai severă la bărbaţi.
  Problemele de sănătate cum ar fi bolile tiroidiene, anemia şi nivelurile scăzute de vitamine pot duce la pierderea părului.
  Alopecia areata este o cădere temporară a părului în formă de monedă foarte frecventă, care, de obicei, se rezolvă de la sine.
  Prevenirea include igiena bună a părului, şamponarea regulată şi nutriţia bună.

  Produse naturale Calivita recomandate pentru caderea parului:

  • - Rhodiolin (1-1-1 inainte de masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea nivelului de serotonina supranumita "hormonul bunei dispozitii", stopand astfel extinderea zonelor de alopecie prin asigurarea unui calm emotional).

   - Pro Selenium (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, este antioxidantul specific mentinerii sanatatii parului combatand caderea si devitalizarea firelor de par).

   - Protect 4 Life (1-0-1, dupa masa; 3 luni continuu; stimuleaza circulatia periferica, asigurand o buna vascularizare a pielii capului si implicit a radacinii parului).

   - Stress Management B Complex (1-1-0 inainte de masa) - complexul de vitamine B din compozitie ajuta la refacerea scalpului, a tegumentelor, a pielii si parului.

   - samponul Silk and Shine de la CaliVita.

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro