Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer de Col Uterin

   

  Produse naturale Calivita recomandate in cancer de col uterin:

   


  Circumstanţele cancerului de col uterin


  Cauzele şi factorii de risc pentru cancerul de col uterin au fost identificaţi şi includ infecţia cu papilomavirus uman (HPV), având mulţi parteneri sexuali, fumatul, consumul de pastile anticoncepţionale şi angajarea timpurie în contacte sexuale;
  Infecţia cu HPV poate cauza displazia de col uterin sau creşterea anormală a celulelor cervicale;
  Examenele pelviene regulate şi testarea Papanicolau pot detecta modificări precanceroase la nivelul colului uterin;
  Modificările precanceroase la nivelul colului uterin pot fi tratate prin criochirurgie, cauterizare sau chirurgie cu laser;
  Cele mai frecvente simptome şi semne de cancer de col uterin sunt sângerările anormale şi durerile pelviene;
  Cancerul de col uterin poate fi diagnosticat cu ajutorul unui test Papanicolau sau alte proceduri care prelevează ţesutul colului uterin;
  Radiografiile la piept, scanarea CT, RMN-ul, precum şi scanarea PET pot fi folosite pentru a determina stadiul cancerului de col uterin;
  Cancerul de col uterin necesită tratament diferit faţă de
  cancerul care începe în alte părţi ale uterului;
  Opţiunile de tratament pentru cancerul de col uterin includ radioterapia, chirurgia şi chimioterapia;
  Sunt disponibile două vaccinuri, Cervarix şi Gardasil pentru a preveni infecţia cu HPV;
  Prognosticul cancerului de col uterin depinde de stadiul şi tipul cancerului de col uterin şi mărimea tumorii.


  Ce este cervixul?


  Cervixul este parte a sistemului reproductiv al femeii. Se găseşte în pelvis. Colul uterin este partea mai mică, mai îngustă a uterului (pântec).
  Cervixul este un pasaj:
  Colul uterin se leagă de uter prin vagin. În timpul unei perioade menstruale, sângele curge din uter prin colul uterin în vagin. Vaginul conduce spre exteriorul corpului;

  Colul uterin produce mucus. În timpul actului sexual, mucusul ajută la trecerea spermei din vagin
  prin colul uterin în uter;
  În timpul sarcinii, cervixul este închis etanş pentru a ajuta la menţinerea copilului în interiorul uterului. În timpul naşterii, colul uterin se deschide pentru a permite copilului să treacă prin vagin.


  Ce este cancerul?


  Cancerul începe în celulele, cărămizile care alcătuiesc ţesuturile. Ţesuturile alcătuiesc colul uterin şi alte organe ale corpului.
  Celulele normale ale colului uterin cresc şi se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. Atunci când celulele normale îmbătrânesc sau se deteriorează, mor, iar celulele noi le iau locul.
  Uneori, acest proces nu merge bine. Noile celule se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi sau deteriorate nu mor aşa cum ar trebui. Acumularea de celule suplimentare produce de multe ori o masă de ţesut denumită creştere sau tumoră.
  Creşterile de pe colul uterin pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase):
  Excrescenţele benigne (polipi, chisturi, sau negii genitali):
  Sunt rareori o ameninţare pentru viaţă;
  Nu invadează ţesuturile din jurul lor;
  Tumorile maligne (cancerul de col uterin):
  Poate fi uneori o ameninţare la adresa vieţii;
  Pot invada ţesuturile şi organele din apropiere;
  Se pot răspândi în alte părţi ale corpului.
  Cancerul de col uterin începe în celulele de pe suprafaţa colului uterin. De-a lungul timpului, cancerul de col uterin poate invada mai profund colul uterin şi ţesuturile din jur.
  Celulele canceroase de col uterin se pot răspândi prin desprinderea tumorii de colul uterin. Ele pot migra prin vasele limfatice la ganglionii limfatici din apropiere.
  De asemenea, celulele canceroase se pot răspândi prin vasele de sânge de la nivelul plămânilor, ficatului, sau oaselor.
  După răspândire, celulele canceroase se pot ataşa la alte ţesuturi şi pot să crească pentru a forma noi tumori, care pot afecta aceste ţesuturi. Vezi secţiunea Stadializare pentru informaţii despre cancerul de col uterin, care s-a răspândit.

  Factori de risc la cancer de col uterin


  Atunci când primiţi un diagnostic de cancer de col uterin, este firesc să vă întrebaţi ce o fi cauzat boala. Medicii de obicei, nu pot explica de ce la o femeie se dezvoltă cancerul de col uterin şi la alta nu.
  Cu toate acestea, ştim că o femeie cu anumiţi factori de risc poate fi mai predispusă decât alte femei să dezvolte cancerul de col uterin. Un factor de risc este ceva care poate creşte riscul de a dezvolta o boală.
  Studiile au descoperit ca infecţia cu virusul denumit HPV este cauza aproape a tuturor cazurilor de cancer de col uterin. Majoritatea adulţilor au fost infectaţi cu HPV la un moment dat în viaţa lor, dar cele mai multe infecţii dispar de la sine. O infecţie cu HPV care nu dispare poate cauza cancerul de col uterin la unele femei.
  Alţi factori de risc, cum ar fi fumatul, pot acţiona pentru a creşte chiar mai mult riscul de cancer de col uterin în rândul femeilor infectate cu HPV.
  Riscul unei femei de cancer de col uterin poate fi redus prin efectuarea periodică a testelor de screening pentru cancerul de col uterin. Dacă modificările celulare anormale sunt descoperite timpuriu, cancerul poate fi prevenit prin eliminarea sau distrugerea celulelor modificate înainte de a deveni celule canceroase.
  Un alt mod prin care o femeie poate reduce riscul de a face cancer de col uterin este de a face un vaccin HPV, înainte de a deveni active sexual (cu vârsta cuprinsă între 9 şi 26). Chiar şi femeile care fac un vaccin HPV trebuie să facă teste periodice de screening pentru cancerul de col uterin.


  Simptome Cancerul de Col Uterin


  Cazurile timpurii de cancer de col uterin, de obicei, nu determină simptome. Atunci când cancerul creşte mai mare, femeile pot observa sângerări vaginale anormale:
  Sângerare care apare între perioadele menstruale regulate;
  Sângerare după actul sexual, douching sau un examen pelvian;
  Perioade menstruale care durează mai mult şi sunt mai dificile decât înainte;
  Sângerare după trecerea la menopauză
  Femeile pot observa, de asemenea ...
  Creşterea scurgerilor vaginale;
  Durere pelviană;
  Durere în timpul actului sexual
  Cancerul de col uterin, infecţiile sau alte probleme de sănătate pot cauza aceste
  simptome. O femeie cu oricare dintre aceste simptome, ar trebui să anunţe medicul, astfel încât problemele să poată fi diagnosticate şi tratate cât mai curând posibil.

  Diagnosticul Cancerului de Col Uterin


  Dacă aveţi simptome de cancer de col uterin, medicul va încerca să afle
  ce cauzează problemele. Este posibil să faceţi următoarele teste:
  Teste de laborator: Medicul sau asistenta raclează o probă de celule din colul uterin. Pentru un test Papanicolau, laboratorul verifică proba pentru
  celule canceroase sau celule anormale care ar putea deveni mai târziu cancer dacă nu sunt tratate. Pentru testul HPV, acelaşi eşantion este testat pentru infecţia cu HPV. HPV poate determina modificări celulare şi cancerul de col uterin;
  Examenul colului uterin: medicul foloseşte un colposcop pentru a vedea
  colul uterin. Colposcop combină o lumină strălucitoare cu o lupă pentru a face mai uşoară observarea ţesutului. Acest examen se face de obicei în biroul medicului sau clinicii;
  Mostra de ţesut: îndepărtarea ţesutului pentru a căuta celule canceroase este o biopsie. La cele mai multe femei, ţesutul din colul uterin este eliminat în cabinetul doctorului şi, de obicei se face doar cu anestezie locală.
  Medicul va preleva ţesutul într-unul din următoarele moduri:
  Biopsie prin perforare: medicul foloseşte un instrument ascuţit să secţioneze eşantioane mici de ţesut din colul uterin;
  LEEP: Medicul foloseşte o buclă de fir electric pentru a reteza o fâşie rotundă subţire de ţesut de col uterin;
  Chiuretajul endocervical: medicul foloseşte un chiurete (un instrument mic în formă de linguriţă) pentru a îndepărta un mic eşantion de ţesut din
  canalul cervical. Unii doctori pot folosi o perie subţire, moale, în loc de chiuretă;
  Biopsia con: medicul înlătură un eşantion de ţesut în formă de con. Biopsia con permite patologului să observe ţesutul din profunzimea colului uterin pentru a afla dacă prezintă celule anormale. Medicul poate face acest test în spital sub anestezie generală.
  Patologul verifică ţesutul la un microscop pentru a detecta celulele canceroase. În cele mai multe cazuri, biopsia este singura modalitate sigură de a spune dacă
  cancerul este prezent.
  Prelevarea de ţesut de la nivelul colului uterin poate provoca o sângerare sau
  alte scurgeri. De obicei, zona se vindecă rapid. Unele femei se simt, de asemenea, anumite dureri similare cu crampele menstruale. Medicul vă poate sugera medicamente care vă ajută la alinarea oricărei dureri.


  Este posibil să doriţi să adresaţi medicului aceste întrebări înainte de a face o
  biopsie:
  Ce metodă de biopsie recomandaţi?
  Cum va fi eliminat ţesutul?
  Va trebui să merg la spital?
  C ât timp va dura? Voi fi trează?
  Va durea?
  Există riscuri? Care sunt şansele de infecţie sau sângerare după test?
  C âte zile după aceea ar trebui să evite folosirea
  tampoanelor, douching, sau sexul?
  Poate afecta testul capacitatea mea de a rămâne gravidă şi de a avea copii?
  Cât de curând voi şti rezultatele? Cine mi le va explica?
  Dacă eu nu am cancer, cine va vorbi cu mine despre următorii paşi? Când?


  Stadializarea
  Dacă biopsia arată că aveţi cancer, medicul va trebui să determine stadiul (etapa) bolii pentru a vă ajuta să alegeţi cel mai bun tratament. Etapa
  se bazează pe faptul dacă cancerul a invadat ţesuturile din jur sau s-a extins la alte părţi ale corpului. Cancerul de col uterin se răspândeşte cel mai frecvent la nivelul ţesuturilor din apropierea pelvisului sau la ganglionii limfatici. Acesta se poate răspândi, de asemenea, la plămâni, ficat sau oase.


  Când cancerul se răspândeşte de la locul său original în altă parte a corpului, noua tumoră are acelaşi tip de celule canceroase şi acelaşi nume ca tumora originală. De exemplu, în cazul în care cancerul de col uterin se extinde la plămâni, celulele canceroase din plămâni sunt de fapt celulele cancerului de col uterin. Boala este cancer metastazic de col uterin, nu cancer pulmonar. Este tratată ca şi cancerul de col uterin, nu ca şi cancerul pulmonar. Medicii numesc, uneori, tumora nouă din plămâni boală "la distanţă".


  Medicul va efectua un examen pelvian, va palpa în căutarea inflamaţiei ganglionilor limfatici şi poate elimina ţesutul suplimentar. Pentru a afla gradul de boală, medicul vă poate solicita unul sau mai multe teste:
  Radiografia toracică: O radiografie a pieptului poate indica de multe ori dacă cancerul s-a extins la plămâni;
  Scanarea CT: Un aparat cu raze X conectat la un calculator prezintă
  o serie de imagini detaliate ale pelvisului, abdomenului sau pieptului. Înainte de o scanare CT, este posibil să vi se administreze materiale de contrast prin injecţie în braţ sau mână, pe cale orală sau prin clismă. Materialul de contrast face mai uşor de vizualizat zonele anormale. O tumoră în ficat, plămâni sau în altă parte în organism poate fi afişată pe scanarea CT;


  RMN: Un magnet puternic conectat la un calculator face poze detaliate ale pelvisului şi abdomenului dvs. Înainte de RMN, este posibil să vi se administreze o injecţie cu material de contrast. RMN-ul poate arăta dacă cancerul a invadat ţesuturile din apropierea colului uterin sau s-a răspândit de la colul uterin la nivelul ţesuturilor din pelvis sau abdomen.


  Stadializarea se bazează pe zona unde este descoperit cancerul. Acestea sunt etapele invazive ale cancerului de col uterin:
  Etapa I: Celulele canceroase se găsesc numai în colul uterin;
  Etapa II: tumora a crescut peste colul uterin şi a invadat partea superioară a vaginului. Aceasta se poate să fi invadat şi alte ţesuturi din apropiere, dar nu peretele pelvian (mucoasa porţiunii de corp dintre şolduri) sau partea de jos a vaginului;
  Etapa III: tumora a invadat peretele pelvian sau partea de jos a vaginului. În cazul în care tumora este suficient de mare pentru a bloca una sau ambele tuburi prin care trece urina de la rinichi, testele de laborator pot arăta că rinichii nu funcţionează bine;
  Etapa IV: tumora a invadat vezica urinară sau rectul. Sau, cancerul s-a extins la alte părţi ale corpului, cum ar fi plămânii.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro