Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer la Pancreas

 

  Tratament Naturist Cancer la Pancreas

  Noni Organic

  Omega 3

  Zenthonic

  Oxy Max

  Oxy Crystal

   

  Informaţii despre cancerul pancreatic


  •  Cele mai multe tipuri de cancer pancreatic sunt adenocarcinoame.
  •  Puțini pacienți diagnosticați cu cancer pancreatic au factori de risc identificabili.
  •  Cancerul pancreatic este foarte letal.
  •  Cancerul pancreatic este dificil de diagnosticat, iar diagnosticul este stabilit adesea în stadiul târziu al bolii. Simptomele includ pierdere în greutate, dureri de spate şi icter.
  •  Singurul tratament este îndepărtarea chirurgicală a întregului cancer.
  •  Chimioterapia după o intervenţie chirurgicală poate reduce șansele de recidivare a cancerului.
  •  Chimioterapia pentru cancerul pancreatic metastatic vă poate îmbunătăţi calitatea vieţii.
  •  Pacienții diagnosticați cu cancer pancreatic sunt încurajați să participe la studii clinice pentru a îmbunătăţi tratamentul cancerului de pancreas.
  •  Există multe organizaţii care oferă informații și sprijin pentru pacienţii şi familiile lor, în lupta împotriva cancerului pancreatic.

  Ce este pancreasul și care este funcția sa?


  Pancreasul este un organ din abdomen, care stă în fața coloanei vertebrale, deasupra buricului. El îndeplinește două funcții principale:
  - prima funcţie: face insulină, un hormon care reglează nivelul de zahăr din sânge.
  - a doua funcţie: face enzime care ajută la descompunerea proteinelor. Enzimele ajută digestia prin descompunerea proteinelor, astfel încât acestea să poată fi absorbite mai ușor de către organism și să fie folosite pentru energie. Enzimele părăsesc pancreasul printr-un sistem de tuburi numite "canale", care conectează pancreasul la intestine. Pancreasul se află în abdomen, aproape de multe structuri importante, cum ar fi intestinul subţire, canalele biliare, vasele importante de sânge şi nervii.

  Ce este cancerul?


  În fiecare secundă din zi în corpul nostru are loc un proces masiv de distrugere și reparații. Organismul uman este format din miliarde de celule şi, în fiecare zi, sute de milioane de celule se uzează sau sunt distruse.

  De fiecare dată când organismul face o celulă nouă pentru a înlocui una care moare, organismul încearcă să facă o copie perfectă a celulei care a murit, pentru că acea celulă care moare a avut un scop, iar celula nouă trebuie să fie capabilă să execute aceeași funcție. În ciuda sistemelor remarcabil de elegante care au grijă să elimine orice eroare care poate apărea în acest proces, organismul face zeci de mii de greșeli în diviziunea celulară normală în fiecare zi, fie din cauza erorilor aleatorii, fie din cauza presiunii mediului asupra corpului.

  Cele mai multe dintre aceste greșeli sunt corectate sau greşeala provoacă moartea celulei recent create, apoi se crează o celulă nouă. Uneori, se produce o greşeală care, în loc să inhibe capacitatea celulei de a se dezvolta și de a supraviețui, acea greşeală permite noii celule să crească într-un mod neregulat. Atunci când se întâmplă acest lucru, celula se poate divide în mod independent faţă de controlul și echilibrul care controlează creşterea normal a celulelor.

  Atunci când se întâmplă acest lucru, se poate dezvolta o tumoare.
  Tumorile se încadrează în două categorii; există tumori "benigne" și tumori "maligne" sau canceroase.

  Care este diferența?

  Răspunsul este că o tumoare benignă creşte doar în țesutul în care apare. Tumorile benigne pot creşte uneori atât de mari sau atât de rapid, încât provoacă simptome severe. De exemplu, un fibrom în uterul unei femei poate provoca sângerări sau durere, dar niciodată nu se va deplasa în afara uterului și nu poate crește ca o tumoare nouă în altă parte. Fibroamele, la fel ca toate tumorile benigne, nu au capacitatea de a trimite celule în sânge și în sistemele limfatice și nu pot călători şi creşte în alte locuri din organism.
  Un cancer, pe de altă parte, poate desprinde celule din tumoarea primară, care pot pluti prin sânge sau prin limfă ca semințele de păpădie în vânt, ajungând în țesuturile îndepărtate de tumoarea primară, unde pot dezvolta o tumoare nouă.

  Acest proces, numit metastază, este caracteristica definitorie a unei tumori canceroase. Cancerul de pancreas, din păcate, este un model deosebit de bun pentru acest proces.
  Cancerele sunt numite după tipul de ţesut în care a apărut tumoarea principală. Prin urmare, un cancer pulmonar, care se deplasează la ficat, nu este cancer de ficat, ci este numit cancer pulmonar metastatic, iar un pacient care are cancer de sân, care s-a extins la creier, nu este descris ca având o "tumoare pe creier", ci mai degrabă ca având cancer de sân metastatic.

  Ce este cancerul de pancreas?

  Cancerul care se dezvoltă în pancreas se împarte în două categorii majore: (1) cancer de pancreas endocrin (partea care face insulina) și (2) cancer de pancreas exocrin (partea care face enzime). Cancerul de pancreas endocrin este rar şi, de obicei, se dezvoltă încet, comparativ cu cancerul pancreatic exocrin. Tumorile cu celule endocrine eliberează hormoni în sânge şi sunt caracterizate în continuare de hormonii pe care îi produc (insulină, glucagon, gastrină și alţi hormoni). Cazurile de cancer de pancreas exocrin se dezvoltă din celulele care alcătuiesc sistemul de canale care transportă enzime în intestinul subţire şi sunt numite adenocarcinoame pancreatice. Adenocarcinomul pancreasului cuprinde 95% din toate cazurile de cancer pancreatic de canale.
  Celulele care alcătuiesc canalele din pancreasul exocrin se divid mai rapid decât țesuturile care le înconjoară. Din motive neînţelese, aceste celule pot face o greșeală atunci când se divid şi se poate crea o celulă anormală. Atunci când o celulă anormală începe să se dividă în mod neregulat, se poate forma o creștere. Aceste modificări sunt numite "displazie." Adesea, celulele displazice pot suferi greșeli genetice suplimentare de-a lungul timpului și pot deveni şi mai anormale. Dacă aceste celule displazice încep să invadeze ţesuturile din jurul pereților canalului în care au apărut, se dezvoltă cancerul.

  Care sunt cauzele de cancer pancreatic și factorii de risc?

  Aproximativ 40.000 de cazuri de cancer pancreatic apar anual în Statele Unite ale Americii. Majoritatea persoanelor care dezvoltă cancer pancreatic fac acest lucru fără a avea vreun factor de risc. Poate că cel mai mare factor de risc este înaintarea în vârstă; persoanele de peste 60 de ani au un risc mai mare. Rar, pot exista sindroame genetice ereditare, care cresc riscul unei persoane de de a dezvolta cancer, cum ar fi mutaţia genei BRCA-2 și, într-o măsură mai mică, a genei BRCA-1. Sindroame familiale sunt rare, dar este important să-i spuneți medicului dacă cineva din familia dumneavoastră a fost diagnosticat cu cancer. În plus, anumite comportamente sau afecţiunii pot crește ușor riscul unei persoane de a dezvolta cancer pancreatic. De exemplu, afroamericanii au un risc puţin mai mare de cancer pancreatic decât persoanele cu membrii de familie diagnosticaţi cu această boală.


  Alte comportamente sau afecţiuni care pot creşte riscul oamenilor includ: fumatul, obezitatea, un stil de viaţa sedentar, un istoric de diabet, inflamaţii pancreatice cronice (pancreatită) și o dietă bogată în grăsimi.
  O chirurgie la stomac poate crește riscul de cancer, la fel ca anumite infecții cronice, cum ar fi hepatita B şi H. pylori (o infecţie a mucoasei stomacului). Şi anumite tipuri de chisturi pancreatice pot creşte riscul de a dezvolta cancer pancreatic. În ciuda acestor riscuri asociate, cei mai mulţi oameni care dezvoltă cancer pancreatic nu prezintă nicio cauză identificabilă.

  Care sunt semnele şi simptomele cancerului pancreatic?


  Deoarece pancreasului se află adânc în abdomen, în faţa coloanei vertebrale, cancerul pancreatic creşte de multe ori în tăcere timp de câteva luni, înainte de a fi descoperit. Simptomele timpurii pot fi absente sau destul de subtile. Simptomele care sunt mai ușor de identificat se dezvoltă imediat ce tumoarea creşte suficient de mare pentru a apăsa pe alte structuri din apropiere, cum ar fi nervii (ceea ce provoacă durere), intestinele (ceea ce afectează apetitul și provoacă greață şi pierdere în greutate) sau canalele biliare (ceea ce provoacă icter și poate duce la pierderea poftei de mâncare și mâncărime). Simptomele la femei diferă rareori de simptomele bărbaţilor.

  Odată ce tumoarea răspândeşte celule canceroase în sânge și în sistemele limfatice şi se metastazează, de obicei apar mai multe simptome, în funcție de localizarea metastazelor. Locurile frecvente în care cancerul pancreatic se metastazează sunt: ficatul, ganglionii limfatici și căptuşeala abdomenului (numită peritoneu). Din păcate, cele mai multe forme de cancer pancreatic sunt găsite după ce cancerul a crescut dincolo de pancreas sau are metastaze în alte locuri.

  Cum este diagnosticat cancerul pancreatic?


  Cele mai multe persoane cu cancer pancreatic se prezintă la medicul lor de familie cu plângeri de simptome nespecifice. Aceste plângeri sunt inspectate printr-o evaluare care include: o examinare fiziologică (de obicei normală), teste de sânge, radiografii şi ecografii. Probabilitatea ca o ecografie să dezvăluie o anomalie în pancreas este de aproximativ 75%. Dacă este identificată o problemă, următorul pas al evaluării este o tomografie computerizată (CT). Apoi se pune problema dacă există o masă de celule pancreatice și se suspectează cancer pancreatic, iar o biopsie este efectuată pentru a produce un diagnostic.


  Se pot folosi diferite strategii pentru a efectua o biopsie. Adesea, se va face o biopsie a ficatului cu un ac, dacă se crede că acel cancer s-a răspândit la ficat. Dacă tumoarea rămâne localizată în pancreas, se face o biopsie directă a pancreasului cu ajutorul unei scanări CT. O biopsie directă se poate face şi printr-un endoscop introdus prin gât, până la intestine. O cameră de pe vârful endoscopului îi permite medicului să avanseze cu endoscopul în intestin. Un dispozitiv cu ultrasunete din vârful endoscopului localizează zona pancreasului în care urmează să fie efectuată biopsia, iar un ac este trecut printr-un canal din endoscop pentru a obține o mostră de țesut.


  În cele din urmă, un diagnostic al ţesutului este singura modalitate de a face diagnosticul cu certitudine, iar echipa de medici va încerca să obţină un diagnostic de ţesut în cel mai simplu mod posibil.

  Cum este stabilit stadiul cancerului pancreatic?


  Odată ce cancerul pancreatic este diagnosticat, acesta este "stadializat". Cancerul pancreatic este împărţit în patru stadii; stadiul I fiind cel mai timpuriu și stadiul IV (boala metastatică) fiind cel mai avansat. Totuşi, spre deosebire de multe tipuri de cancer, pacienții cu cancer pancreatic sunt grupaţi în trei categorii: cei cu boală la nivel local, cei cu boală locală avansată şi inoperabilă şi cei cu boală metastatică. Terapia iniţială diferă pentru pacienții din aceste trei grupuri.
  Pacienții cu cancer în stadiul I și II au cancer local sau "rezecabil" (cancer care poate fi complet eliminat printr-o operație). Pacienții cu cancer în stadiul III au "cancer local avansat şi inoperabil". În această situație, oportunitatea pentru vindecarea a fost pierdută, dar tratamentele locale, cum ar fi radiația, rămân opțiuni viabile. La pacienții cu cancer pancreatic în stadiul IV, chimioterapia este recomandată cel mai des ca un mijloc de a controla simptomele.

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro