Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer Osos

 

  1. Circumstantele Cancerului Osos

  2. Ce este cancerul?

  3. Cauzele cancerului osos.

  4. Simptomele cancerului osos.

  5. Diagnosticarea cancerului osos.

  6. Efectele secundare ale tratamentului alopat.

  7. Tratament naturist cancer osos

   

  1. Circumstanţele Cancerului Osos

  În cea mai mare parte cancerul care implică oasele, este o boală metastatică provenită de la alte tipuri de cancere izolate. Cancerul osos ca atare este mult mai rar;
  · Nu toate tumorile osoase sunt canceroase;
  · Cel mai frecvent simptom al cancerului osos este durerea. Durerea este de obicei uşoară iniţial şi, treptat, devine mai intensă;
  · Tratamentul de cancer osos include o combinaţie de chirurgie, chimioterapie, radioterapie si tratament naturist adjuvant;
  · Tratamentul se bazează pe mărimea şi localizarea cancerului şi daca cancerul s-a extins sau nu de la os la ţesuturile din jur.

  Care este rolul oaselor?

  Organismul dumneavoastră are 206 oase. Aceste oase servesc mai multe funcţii diferite. În primul rând, oasele oferă structura corpului şi ajută la asigurarea formei sale. Muşchii sunt ataşaţi la oase şi vă permite să vă mişcaţi. Fără oase, corpul dumneavoastră ar fi o grămadă nestructurată de ţesuturilor moi şi v-ar fi imposibil să staţi drept, să mergeţi, sau să vă mişcaţi. În al doilea rând, oasele ajută la protejarea organelor mai fragile ale corpului.

  De exemplu, oasele craniului protejează creierul, vertebrele coloanei vertebrale protejează măduva spinării, iar coastele protejează inima şi plămânii. În al treilea rând, oasele conţin măduvă osoasă, care produce şi stochează noi celule sanguine. În cele din urmă, oasele ajută la controlul acumulării de către corpul dumneavoastră a diferitelor proteine şi substanţe nutritive, inclusiv calciu şi fosfor.


  2. Ce este cancerul?

  Corpul dumneavoastră este alcătuit din mai multe structuri mici, numite celule. Există multe tipuri diferite de celule care cresc pentru a forma diferite părţi ale corpului dumneavoastră. În timpul creşterii şi dezvoltării normale, aceste celule cresc continuu, se divid şi fac noi celule. Acest proces continuă de-a lungul vieţii, chiar şi după ce nu mai sunteţi în creştere. Celulele continuă să se dividă şi fac noi celule pentru a înlocui celulele bătrâne şi deteriorate.

  Într-o persoană sănătoasă, organismul este capabil să controleze creşterea şi diviziunea celulelor în funcţie de necesităţile organismului. Cancerul apare atunci când acest control normal al celulelor se pierde, iar celulele încep să crească şi se divid într-un mod necontrolat. De asemenea, celulele devin anormale şi au funcţii modificate la pacienţii cu cancer. Celulele canceroase pot deveni foarte distructive pentru celulele din jur şi pot invada organele şi ţesuturile normale, perturbându funcţia acestora.

  Există multe tipuri diferite de cancer. Cancerul este, de obicei numit în funcţie de tipul de celule din care acesta creşte iniţial. De exemplu, cancerul pulmonar este cauzat de celulele necontrolate care formează plămânii, iar cancerul de sân de către celulele care formează sânul. O tumora este o colecţie de celule anormale grupate împreună. Cu toate acestea, nu toate tumorile sunt canceroase. O tumoră poate fi benignă (necanceroasă) sau malignă (canceroasă).

  Tumorile benigne sunt, de obicei, mai puţin periculoase şi nu sunt în măsură să se răspândească în alte părţi ale corpului. Tumorile benigne pot fi încă periculos. Ele pot continua să crească şi să se extindă la nivel local. Acest lucru poate duce la presarea şi deteriorarea structurilor din jur.

  Tumorile maligne sunt de obicei mult mai grave şi se pot răspândi la alte zone din corp. Capacitatea celulelor canceroase de a părăsi locaţia lor iniţială şi a se muta în altă locaţie din organism este numită metastază. Metastaza poate avea loc prin celulele canceroase care intră în fluxul sanguin al organismului sau sistemul limfatic pentru a călători în alte locuri din organism. Atunci când celulele canceroase metastazează alte părţi ale corpului, acestea sunt numite tot după tipul original de celule anormale.

  De exemplu, în cazul în care un grup de celule mamare devin canceroase şi metastazează la oase sau ficat, acesta este numit cancer de sân metastatic în loc de cancer osos sau cancer la ficat. Multe tipuri diferite de cancer sunt capabile de a metastaza la oase. Cele mai frecvente tipuri de cancer care se extind la oase sunt tipurile de cancer la plămâni, sân, prostată, tiroidă şi rinichi.

  Cancerele care decurg din celule limfatice sau sânge, inclusiv limfomul şi mielomul multiplu, pot, de asemenea, afecta frecvent oasele.

  De cele mai multe ori, atunci când oamenii au cancer în oase, acesta este cauzat de cancerul care s-a răspândit din altă parte a corpului la oase. Incidenţa cancerului osos adevărat, un cancer care apare din celulele care alcătuiesc osoase, este mult mai rară. Este important să se determine dacă cancerul osos provine din altă parte sau este un cancer al celulelor osoase în sine. Tratamentele pentru cancerele care au metastaze la nivelul osului se bazează adesea pe tipul iniţial de cancer.


  3. Ce provoacă cancerul osos?

  Cancerul osos este cauzat de o problemă cu celulele care formează osul. Peste 2.000 de persoane sunt diagnosticate în Statele Unite, în fiecare an, cu o tumoare osoasă. Tumorile osoase apar cel mai frecvent la copii şi adolescenţi şi sunt mai puţin frecvente la persoanele în vârstă. Cancerul care implică oasele la adulţii în vârstă este cel mai frecvent rezultatul răspândirii metastatice de la o altă tumoare.

  Există multe tipuri diferite de cancer osos. Cele mai frecvente tumori osoase primare includ osteosarcomul, sarcomul Ewing, condrosarcomul, histiocitomul fibros malign, fibrosarcomul şi chordoma.

  Osteosarcomul este cel mai frecvent cancer malign osos primar. Cel mai frecvent afectează bărbaţii între 10 şi 25 de ani, dar afectează mai rar adulţii mai în vârstă. Acesta apare adesea la nivelul oaselor lungi ale braţelor şi picioarelor, în zonele de creştere rapidă din jurul genunchilor şi umerilor copiilor. Acest tip de cancer este de multe ori foarte agresiv, cu riscul de răspândire la plămâni. Procentul de supravieţuire timp de cinci ani este de aproximativ 65 %;

  Sarcomul Ewing este cea mai agresivă tumoră osoasă şi afectează persoanele mai tinere între 4 – 15 ani. Este mai frecventă la băieţi şi este foarte rara la persoanele de peste 30 de ani. Cel mai frecvent apare la mijlocul oaselor lungi ale braţelor şi picioarelor. Procentul de supravieţuire timp de trei ani este de aproximativ 65 %, dar această rată este mult mai mică în cazul în care acesta s-a extins la plămâni sau alte ţesuturi ale corpului;

  Condrosarcomul este cea de-a doua cea mai comună tumoră şi reprezintă aproximativ 25 % din toate tumorile osoase maligne. Aceste tumori provin din celulele cartilaginoase şi pot fi foarte agresive sau relativ lente în creştere. Spre deosebire de multe alte tumori osoase, condrosarcomul este cel mai frecvent la persoanele de peste 40 de ani. Acesta este uşor mai frecvente la bărbaţi şi este posibil să se răspândească la plămâni şi ganglionii limfatici. Condrosarcomul cel mai frecvent afectează oasele pelvisului şi şoldurilor. Supravieţuirea timp de cinci ani pentru forma agresivă este de aproximativ 30 %, dar procentul de supravieţuire pentru tumori cu evoluţie lentă este de 90 %;

  Histiocitomul fibros malign (HFM) afectează ţesuturile moi, inclusiv musculare, ligamentele, tendoanele şi grăsimile. Acesta este cea mai frecventă afecţiune malignă a ţesuturilor moi din viaţa de adult mai în vârstă, de obicei apare la persoanele de vârsta 50 – 60 ani. Cel mai frecvent afectează extremităţile şi este de aproximativ doua ori mai frecventă la bărbaţi ca la femei. HFM are, de asemenea, o gamă largă de severitate. Supravieţuirea timp de cinci ani este de aproximativ 35 % - 60 %;

  Fibrosarcomul este mult mai rar decât celelalte tumori osoase. Acesta este cel mai frecvent la persoanele cu vârsta de 35 – 55 ani. Cel mai frecvent afectează ţesuturile moi ale piciorului, în spatele genunchiului. Acesta este uşor mai frecvente la bărbaţi decât la femeli;

  Cordomul este o tumoră foarte rară, cu o supravieţuire medie de aproximativ şase ani de la diagnosticare. Ea apare la adulţii de peste 30 de ani şi este de aproximativ doua ori mai frecventă la bărbaţi ca la femei. Cel mai frecvent afectează fie partea inferioară fie cea superioară a coloanei vertebrale.

  În plus faţă de cancerul osos, există diferite tipuri de tumori osoase benigne. Acestea includ osteomul osteoid, osteoblastomul, osteocondromul, encondromul, fibromul condromixoid, chistul osos anevrismal, chistul unicameral osos şi tumora cu celule gigante (care are potenţialul de a deveni malignă). Ca şi în alte tipuri de tumori benigne, acestea nu sunt canceroase.

  Există alte două tipuri de cancer relativ frecvente, care se dezvoltă în oase: limfomul şi mielomul multiplu. Limfomul, un cancer care derivă din celule ale sistemului imunitar, de obicei, se formează în ganglionii limfatici, dar se poate forma şi în os. Mielomul multiplu se formează în oase, dar nu este considerat, de obicei, o tumoare osoasă, deoarece este o tumoră a celulelor măduvei osoase şi nu ale celulelor osoase.


  4. Care sunt Simptomele şi Semnele Cancerului Osos?

  Cel mai frecvent simptom al tumorilor osoase este durerea. În cele mai multe cazuri, simptomele se amplifică treptat, inclusiv durerile osoase. Iniţial, durerea poate fi prezentă fie doar pe timp de noapte, fie în timpul activităţii. În funcţie de creşterea tumorii, cei afectaţi pot avea simptome săptămâni, luni sau ani înainte de a solicita sfatul medicului. În unele cazuri, o masă sau un nod poate fi simţit fie pe os fie în ţesuturile din jurul osului.

  Acest lucru este cel mai frecvent la HFM sau fibrosarcom, dar poate apare şi în alte tumori osoase. Oasele pot fi slăbită de tumoră ceea ce conduce la fracturi în urma unui traumatism slab sau deloc sau doar prin simpla lăsare pe piciorul afectat. Aceasta se poate întâmpla atât la tumorile benigne cât şi la cele maligne.

  Chiar şi tumorile benigne se pot răspândi la nivel local, slăbind osul din jur. În cazul în care tumora comprimă nervul pe care îl înconjoară, poate provoca durere, amorţeală sau furnicături la extremităţi. În cazul în care vasele de sânge din jur sunt comprimate, aceasta poate afecta fluxul de sânge la extremităţi. Pot să apară febră, frisoane, transpiraţii nocturne, şi scădere în greutate, dar sunt mai puţin frecvente. Aceste simptome sunt mai frecvente după răspândirea tumorii la alte ţesuturi din organism.


  5. Cum este diagnosticat cancerul osos?

  Primul lucru pe care medicul îl va face este să facă un antecedent medical complet. Aceasta va include o revizuire a problemelor de sănătate din trecut, precum şi simptomele timpurii şi evoluţia simptomelor în prezent. Acesta va oferi indicii medicului asupra diagnosticului. Unele tipuri de cancer sunt mai frecvente la persoanele care au membrii apropiaţi ai familiei care au avut acest tip de cancer. Unele tipuri de cancer, în special cancerul pulmonar, sunt mai frecvente la persoanele care au fumat.

  O descriere a simptomelor dumneavoastră va putea ajuta medicul să identifice posibilitatea existenţei cancerului osos din alte cauze posibile. În continuare, un examen fizic complet poate ajuta la găsirea cauzelor simptomelor dumneavoastră. Aceasta poate include testarea forţei musculare, senzaţia la atingere şi reflexele. Anumite teste de sânge pot fi comandate, acestea pot ajuta la identificarea unui posibil cancer.

  În continuare, medicul vă va solicita probabil unele studii de imagistică. Radiografiile simple sunt adesea solicitate primele. În unele cazuri, în cazul în care cancerul este identificat foarte devreme, acesta nu poate apărea pe câmpul de raze X. Apariţia unei tumori pe radiografie poate ajuta la determinarea tipul de cancer şi daca este sau nu benign sau malign. Tumorile benigne au mai probabil o formă netedă, în timp ce tumorile maligne au mai probabil o formă zdrenţăroasă pe imaginile ecografiei.

  Acest lucru se datorează faptului că de obicei tumorile benigne cresc mai lent şi osul are timp pentru a încerca să înconjoare tumora cu ţesut osos normal. Tumorile maligne este probabil să crească mai repede, neacordând osului şansa să înconjoare tumoarea. Razele X pot fi, de asemenea, utilizate pentru a identifica dacă s-a produs o fractura sau dacă osul a fost slăbit şi prezintă risc pentru o posibilă fractură.

  O scanare CT (scanare CAT sau tomografie computerizată), scanarea este un test mult mai avansat care poate oferi o imagine transversală a oaselor dumneavoastră. Acest test oferă detalii foarte bune a oaselor şi este mai în măsură să identifice o eventuală tumoare. Acesta oferă, de asemenea, informaţii suplimentare privind dimensiunea şi localizarea tumorii.

  Un IRM (imagistică prin rezonanţă magnetică) este un alt test avansat, care poate oferi, de asemenea, imagini în secţiune transversală a corpului dumneavoastră. IRM-ul oferă detalii mai bune a ţesuturilor moi, inclusiv muşchii, tendoanele, ligamentele, nervii şi vasele de sânge, decât o scanare CT. Acest test poate oferi detalii mai bune dacă tumora osoasă a trecut prin os sau nu şi dacă a implicat ţesuturile moi din jur.

  O scanare osoasă este un test care identifică zonele de creştere rapidă sau de remodelare osoasă. Scanarea osoasă este adesea efectuată pe întreg corpul. Acest test poate fi comandat pentru a vedea dacă există orice alte domenii de implicare osoasă în întreg organismul. Acest test nu este specific pentru un anumit tip de tumoare şi poate fi folosit pentru multe alte afecţiuni, inclusiv infecţii, fracturi, şi artrită.

  În cazul în care este identificată o tumoră, medicul va utiliza toate informaţiile din descrierea simptomelor şi examinarea fizică, împreună cu studiile de laborator şi imagistică pentru a realiza o listă de cauze posibile (diagnosticul diferenţial).

  Medicul poate preleva o probă din tumoare prin biopsie. Aceasta presupune prelevarea unui eşantion mic din tumoră, care poate fi examinat în laborator de către un patolog (un medic cu pregătire specială în diagnosticul ţesutului) pentru a determina ce tip de tumoră este. Biopsia poate fi prelevată fie printr-un ac mic (ac de biopsie) sau printr-o incizie mică (biopsie incizională). Diferite studii de imagistică vor fi utilizate pentru a determina cea mai sigură şi uşoară locaţie din care să se obţină proba de biopsie.


  6. Care sunt efectele secundare ale tratamentului pentru cancer osos?

  Din păcate, există riscuri şi efecte secundare asociate cu fiecare dintre tratamentele pentru cancerul osos. Principalele riscuri asociate cu intervenţiile chirurgicale includ infecţia, recidivarea cancerului şi lezarea ţesuturilor din jur. În scopul eliminării integrale a cancerului şi reducerea riscului de reapariţie, o parte din ţesutul normal din jurul tumorii trebuie să fie, de asemenea, eliminat.

  În funcţie de locaţia cancerului, acest lucru poate necesita eliminarea unor porţiuni de os, muşchi, nervi sau vase de sânge. Acest lucru ar putea duce la slăbiciune, pierderea simţului şi riscul de fracturare a osului rămas. Puteţi apela la un specialist în recuperare pentru terapie fizică şi ocupaţională după o intervenţie chirurgicală pentru a încerca să vă perfecţionaţi puterea şi funcţia.

  Chimioterapia foloseşte medicamente foarte puternice pentru a încerca să distrugă celulele canceroase. Din păcate, unele celule normale sunt, de asemenea, distruse în proces. Medicamentele sunt concepute pentru a distruge rapid celulele divizibile sau în creştere. Celulele normale, care sunt afectate includ adesea părul, sângele care formează celulele şi celulele mucoasei sistemului digestiv. Efectele secundare includ greaţă şi vărsături, pierderea părului, infecţii şi oboseala.

  Din fericire, aceste reacţii adverse dispar, de obicei, după încetarea chimioterapiei. O nutriţie sănătoasa este importantă pentru ca organismul dumneavoastră să lupte împotriva cancerului. Aţi putea apela la un specialist în nutriţie pentru a vă ajuta cu acest lucru, mai ales dacă manifestaţi greaţă şi pierderea poftei de mâncare.

  Principalele efecte secundare ale radioterapiei includ oboseală, pierderea poftei de mâncare, precum şi deteriorarea pielii şi ţesuturilor moi înconjurătoare. În primul rând, radioterapia poate creşte, de asemenea, riscul de problemelor legate de rana din urma intervenţiei chirurgicale în aceeaşi zonă.


  Ce rezervă viitorul pentru pacienţii cu cancer osos?

  Există un progres mai recent, în înţelegerea şi tratamentul cancerului osos. Aceste evoluţii au condus la tehnici mai precise de radioterapie pentru a reduce riscul de asupra ţesuturilor din jur, combinaţii mai bune de chimioterapie, cu un risc şi efecte secundare mai reduse, precum şi opţiuni de tratament îmbunătăţite, inclusiv chirurgia de salvare a membrelor, care reduce nevoia de amputare.

  În prezent, se desfăşoară o muncă intensă în fiecare dintre aceste domenii, precum şi investigări ale cauzelor cancerului. Se speră că o mai bună înţelegere a cauzelor specifice de cancer va conduce la tehnici de terapie genetică pentru a viza celulele canceroase specifice cu risc limitat la alte celule normale.

  7. Tratament Naturist Adjuvant Cancer Osos

  Strong Bones Plus

  Liquid Clorophyll

  Noni Liquid

  Omega 3

  Aquarion

  Bioharmonex

  Cancer Osos Comentat de Cojocaru Lidia in data de . Foarte buna produsele! Recomand. 5
   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro