Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer Stomac sau Gastric

 

 

  Produse naturale Calivita recomandate in cancer gastric (stomac ):

   

   

  Stomacul

  Stomacul este un organ cavitar, situat în partea superioară a abdomenului, sub coaste.
  Este parte a sistemului digestiv. Produsele alimentare se deplasează din gură, prin esofag spre stomac. În stomac, alimentele devin lichide. Muşchii din peretele stomacului împing lichidul în intestinul subţire.

  Peretele stomacului are cinci straturi:

  Stratul interior sau căptuşeala (mucoasa): Sucurile produse de glandele din stratul interior ajută la digestia alimentelor. Cele mai multe tipuri de cancere la stomac încep în acest strat;
  Submucoasa: Acesta este ţesutul de sprijin pentru stratul interior;
  Stratul de muşchi: Muşchii din acest strat se contractă pentru a amesteca şi zdrobi alimentele;
  Subserosa: Acesta este ţesutul de sprijin pentru stratul exterior;
  Stratul exterior (seroasa): Stratul exterior acoperă stomacul. El menţine stomacul în poziţie.

  Înţelegerea cancerului

  Cancerul începe în celule, blocurile care alcătuiesc ţesuturile. Ţesuturile alcătuiesc organele corpului.
  În mod normal, celulele cresc şi se divid pentru a forma celule noi, în funcţie de nevoile organismului. Atunci când celulele îmbătrânesc, mor şi alte celule noi le iau locul.
  Uneori, acest proces nu merge bine. Noile celule se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi sau deteriorate nu mor aşa cum ar trebui. Acumularea de celule suplimentare formează de multe ori o masă de ţesut numit excrescenţă, polip sau tumoră.
  Tumorile din stomac pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase). Tumorile benigne nu sunt la fel de dăunătoare ca şi tumorile maligne:

  Tumorile benigne:

  - sunt rareori o ameninţare pentru viaţă;
  - pot fi înlăturate şi de obicei, nu cresc la loc;
  - nu invadează ţesuturile din jurul lor;
  - nu se răspândesc în alte părţi ale corpului.

  Tumorile maligne:

  - pot fi o ameninţare pentru viaţă;
  - de multe ori pot fi eliminate, dar uneori cresc la loc;
  - pot invada şi distruge organele şi ţesuturi din apropiere;
  - se pot răspândi în alte părţi ale corpului.

  Cancerul de stomac, de obicei, începe în celulele din stratul interior al stomacului. De-a lungul timpului, cancerul poate invada mai profund în peretele stomacului. O tumoare stomacală poate creşte prin stratul exterior al stomacului, ajungând în organele din apropiere, cum ar fi ficatul, pancreasul, esofagul, sau intestinul.

  Celulele canceroase din stomac se pot răspândi prin desprinderea de tumora iniţială. Ele intră în vasele de sânge sau vasele limfatice, care le răspândesc în toate ţesuturile organismului. Celulele canceroase pot fi găsite în ganglionii limfatici din apropierea stomacului. Celulele canceroase se pot ataşa la alte ţesuturi dezvoltându-se pentru a forma noi tumori, care pot afecta aceste ţesuturi.

  Răspândirea cancerului este numită metastază. Vezi secţiunea Determinarea stadiului pentru informaţii despre cancerul la stomac care s-a răspândit.


  Factori de risc Pentru Cancerul la Gastric


  Când vi se spune că aveţi cancer la stomac, este firesc să vă întrebaţi ce ar fi putut cauza boala. Dar nimeni nu cunoaşte cauzele exacte ale cancerului de stomac. Medicii rareori ştiu de ce o persoană dezvoltă cancer la stomac şi altele nu.
  Medicii ştiu că oamenii cu anumiţi factori de risc au mai multe şanse decât alţii de a dezvolta cancer la stomac. Un factor de risc este ceva care poate creşte şansa de a dezvolta o boală.

  Studiile au descoperit următorii factori de risc pentru cancerul la stomac:

  Infecţia cu Helicobacter pylori: Helicobacter pylori este o bacterie care infectează frecvent căptuşeala interioară (mucoasa) stomacului. Infecţia cu H. pylori poate provoca inflamaţii gastrice şi ulcer digestiv. De asemenea, creşte riscul de cancer la stomac, însă doar un număr mic de persoane infectate dezvoltă cancer la stomac;

  Inflamaţia pe termen lung a stomacului: Persoanele care au afecţiuni asociate cu inflamaţia stomacului pe termen lung (cum ar fi boala sângelui anemia pernicioasă) prezintă un risc crescut de cancer la stomac. De asemenea, persoanele care au avut extirpată o parte din stomac pot face inflamaţia pe termen lung a stomacului şi prezenta risc crescut de cancer la stomac mulţi ani după intervenţia lor chirurgicală.

  Fumatul: Fumătorii au mai multe şanse decât nefumătorii de a dezvolta cancer la stomac. Fumătorii împătimiţi sunt cei mai expuşi riscului.

  Antecedente în familie: rudele apropiate (părinţi, fraţi, surori, sau copii) ale unei persoane cu o istorie de cancer la stomac au oarecum mai multe şanse de a dezvolta boala. În cazul în care mai multe rude apropiate au antecedente de cancer la stomac, riscul este chiar mai mare;


  Dieta săracă, lipsa activităţii fizice, sau obezitatea:

  Studiile sugerează că persoanele care consumă o dietă bogată în alimente care sunt afumate, sărate sau murate au un risc crescut pentru cancer la stomac. Pe de altă parte, persoanele care au o dietă bogată în fructe şi legume proaspete pot avea un risc mai mic pentru această boală;

  Lipsa activităţii fizice poate creşte riscul de cancer la stomac;

  De asemenea, persoanele care sunt obeze pot avea un risc crescut de apariţie a cancerului, în partea superioară a stomacului.

  Cei mai mulţi oameni care cunosc factorii de risc nu dezvoltă un cancer la stomac. De exemplu, mulţi oameni au o infecţie cu H. pylori, dar nu dezvoltă niciodată cancer.
  Pe de altă parte, persoanele care dezvoltă boala, uneori, nu prezintă factori de risc cunoscuţi.


  Simptomele Cancerul Gastric

  Cancerul precoce la stomac, de multe ori nu determină simptome. Pe măsură ce cancerul creşte, cele mai frecvente simptome sunt:

  Disconfortul sau durerea în zona stomacului;
  Dificultăţi de înghiţire;
  Greaţă şi vărsături;
  Scăderea în greutate;
  Senzaţia de plenitudine sau ghiftuire, după o masă modestă;
  Vărsături cu sânge sau sânge în scaun.

  Cel mai adesea, aceste simptome nu sunt datorate cancerului. Alte probleme de sănătate, cum ar fi un ulcerul sau infecţia pot cauza aceleaşi simptome. Oricine are aceste simptome ar trebui să-i spună medicului, astfel încât problemele pot fi diagnosticate şi tratate cât mai curând posibil.


  Diagnosticare

  Dacă aveţi simptome care sugerează cancerul de stomac, medicul vă va face un control pentru a vedea dacă acestea sunt din cauza cancerului sau a altor cauze. Medicul vă poate trimite la un gastroenterolog, un doctor a cărui specialitate este diagnosticarea şi tratarea problemelor digestive.


  Medicul vă va întreba despre istoricul sănătăţii personale şi familiale. Puteţi face teste de sânge sau alte teste de laborator. De asemenea, puteţi face:

  Examenul fizic: Medicul vă palpează abdomenul pentru lichid, umflare sau alte modificări. Medicul vă va consulta, de asemenea, pentru inflamarea ganglionilor limfatici;
  Endoscopie: Medicul foloseşte un tub subţire, luminat (endoscop), să se uite în stomac. Medicul vă amorţeşte mai întâi gâtul cu un spray anestezic. De asemenea, puteţi primi medicamente pentru a vă ajuta să vă relaxaţi. Tubul este introdus prin gură şi esofag în stomac;
  Biopsia: Un endoscop are un instrument pentru îndepărtarea ţesutului. Medicul foloseşte endoscopul pentru a elimina ţesut din stomac. Un patolog verifică ţesutul la un microscop pentru detectarea celulelor canceroase. Biopsie este singura modalitate sigură de a şti dacă celulele canceroase sunt prezente.

  Este posibil să doriţi să adresaţi aceste întrebări medicului înainte de a face o biopsie:

  Cum va fi făcut biopsia?
  Va durea?
  Există riscuri? Care sunt şansele de infecţie sau sângerare după biopsie?
  Când îmi pot relua dieta normală?
  Cât de curând voi şti rezultatele?
  Dacă am cancer, cine va vorbi cu mine despre următorii paşi? Când?

  Determinarea stadiului cancerului la Gastric

  Dacă biopsia arată că aveţi cancer la stomac, medicul dumneavoastră trebuie să cunoască stadiul (gradul) bolii pentru a vă ajuta să alegeţi cel mai bun tratament.

  Determinarea stadiului este o încercare atentă pentru a afla următoarele:

  Cât de profund invadează tumora peretele stomacului;
  Dacă tumora din stomac a invadat ţesuturile din jur;
  Dacă cancerul s-a răspândit şi, dacă da, în ce părţi ale corpului.

  Atunci când cancerul de stomac se răspândeşte, celulele canceroase pot fi găsite în ganglionii limfatici din apropiere, ficat, pancreas, esofag, intestin, sau alte organe.

  Medicul poate solicita analize de sânge şi alte teste pentru a verifica aceste zone:

  Radiografie toracică: O radiografie a pieptului poate arăta dacă cancerul s-a extins la plămâni;
  Scanare TC: Un aparat cu raze X conectat la un calculator arată o serie de imagini detaliate ale organelor. Vi se poate administra o injecţie cu colorant. Colorantul face zonele anormale mai uşor de văzut. Tumorile la ficat, pancreas, sau în altă parte a organismului pot fi vizualizate pe o scanare TC;
  Endoscopie cu ultrasunete: Medicul vă introduce un tub subţire, luminat (endoscop) pe gât. O sondă de la capătul tubului trimite undele de sunet pe care nu le puteţi auzi. Undele ricoşează din ţesuturile stomacului şi alte organe. Un computer creează o imagine de ecouri. Imaginea poate arăta cât de profund a invadat cancerul peretele stomacului. Medicul poate utiliza un ac pentru a lua mostre de ţesut de ganglioni limfatici;
  Laparoscopia: Un chirurg face mici incizii (tăieturi) în abdomen. Chirurgul introduce un tub subţire, luminat (laparoscop) în abdomen. Chirurgul poate elimina ganglionii limfatici sau poate lua mostre de ţesut pentru biopsie.

  Uneori, determinarea stadiului nu este complet până după o intervenţie chirurgicală pentru a elimina tumorale şi excrescenţele limfatice din apropiere.
  Când cancerul de stomac se răspândeşte din locul său original în altă parte a corpului, noua tumoră are acelaşi tip de celule anormale şi aceeaşi denumire ca şi primar (originală) tumoră. De exemplu, în cazul în care cancerul de stomac se extinde la ficat, celulele canceroase din ficat sunt de fapt celulele canceroase din stomac. Boala este cancerul de stomac metastatic, nu, cancer la ficat. Din acest motiv, este tratată ca şi cancer la stomac, nu cancer la ficat. Medicii numesc noua tumoare "la distanţă" sau boală metastatică.


  Acestea sunt stadiile cancerului de stomac:

  Stadiul 0: tumora se găseşte doar în stratul interior al stomacului. Stadiul 0 este numit şi carcinom localizat;

  Stadiul I este una din următoarele:

  - Tumora a invadat doar submucoasa. Celulele canceroase pot fi găsite în până la 6 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a invadat stratul muscular sau subseroasa. Celulele canceroase nu s-au extins la ganglionii limfatici sau alte organe.

  Stadiu II este una dintre următoarele:

  - Tumora a invadat doar submucoasa. Celulele canceroase s-au extins la 7 până la 15 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a invadat stratul muscular sau subseroasa. Celulele canceroase s-au extins la 1 până la 6 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a penetrat stratul exterior al stomacului. Celulele canceroase nu s-au extins la ganglionii limfatici sau alte organe.

  Stadiul III este unul dintre următoarele:

  - Tumora a invadat stratul muscular sau subseroasa. Celulele canceroase s-au extins la 7 până la 15 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a penetrat stratul exterior. Celulele canceroase s-au extins la 1 până la 15 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a invadat organele din apropiere, cum ar fi ficatul, colonul, sau splina. Celulele canceroase nu s-au extins la ganglionii limfatici sau la organele îndepărtate.

  Stadiul IV este una dintre următoarele:

  - Celulele canceroase s-au extins la mai mult de 15 ganglioni limfatici;
  - Sau, tumora a invadat organele din apropiere şi cel puţin 1 nodul limfatic;
  - Sau, celulele canceroase s-au răspândit la organele îndepărtate.


  Nutriţia In Cancerul Gastric

  Nutriţia este o parte importanta a tratamentului pentru cancerul de stomac. Aveţi nevoie de cantitatea corectă de calorii, proteine, vitamine şi minerale, pentru a vă menţine puterea şi pentru a vă vindeca.

  Cu toate acestea, atunci când aveţi cancer la stomac, poate fi dificil să mâncaţi. Vă puteţi simţi inconfortabil sau obosit şi s-ar putea să nu simţiţi că mâncaţi. De asemenea, puteţi avea greaţă, vărsături, constipaţie sau diaree de la tratamentul pentru cancer sau analgezice.

  Anunţaţi echipa de îngrijire a sănătăţii, dacă slăbiţi sau dacă aveţi probleme de digestie a alimentelor. Un dietetician vă poate ajuta să alegeţi alimentele şi produsele de nutritive, care vă vor satisface nevoile. Unele persoane cu cancer de stomac sunt ajutate prin administrarea de nutrienţi de IV (intravenos). Un tub temporar de hrănire este rareori necesar.

  Nutriţia după intervenţia chirurgicală la stomac

  Un dietetician acreditat vă poate ajuta să vă planificaţi o dietă care vă va satisface nevoile de nutriţionale. Un plan care descrie tipul şi cantitatea de alimente pe care să le mâncaţi după o intervenţie chirurgicală poate ajuta la prevenirea pierderii în greutate şi disconfort cu mâncatul.

  După operaţia la stomac, poate fi necesar să luaţi suplimente zilnice de vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina D, calciu şi fier. Posibil să aveţi nevoie, de asemenea, de injecţii cu vitamina B12.

  Unii oameni au probleme cu mâncatul şi băutul după o intervenţie chirurgicală la stomac. Lichidele pot trece în intestinul subţire prea repede, ceea ce provoacă sindromul de dumping. Simptomele sunt crampe, greaţă, balonare, diaree şi ameţeli.

  Pentru a preveni aceste simptome, ar putea fi de ajutor să faceţi următoarele modificări:

  Planificaţi să aveţi mese mai mici şi mai frecvente (unii medici sugerează 6 mese pe zi);

  Beţi lichide înainte sau după mese;

  Reduceţi alimentele foarte dulci şi băuturile (cum ar fi prăjiturelele, bomboanele, apa minerală şi sucurile);

  Întrebaţi echipa de îngrijire a sănătăţii dacă vă pot sugera medicamente pentru a controla simptomele.


  Cancerul care blochează tractul digestiv

  Oamenii cu cancer avansat la stomac pot dezvolta o tumoră care blochează trecerea alimentelor prin tractul digestiv.

  Echipa de îngrijire a sănătăţii poate sugera una sau mai multe dintre următoarele opţiuni:

  Limitator: medicul foloseşte un endoscop pentru a plasa un limitator (un tub din plasă de metal sau plastic) în intestinul. Alimentele şi lichidele pot trece prin centrul tubului;
  Radioterapia: Radioterapia poate ajuta la micşorarea tumorii care blochează intestinul;
  Terapia cu laser: Un laser este un fascicul concentrat de lumină intensă, care distruge ţesutul prin ardere. Medicul foloseşte un endoscop pentru a plasa laserul în tractul digestiv. Laserul distruge celulele canceroase care blochează tractul digestiv.

  Durerea in Cancerul Gastric

  Cancer şi tratamentele sale pot provoca dureri. Echipa de sănătate sau un specialist în controlul durerii poate sugera metode de calmare sau reducere a durerii. Radioterapia şi tratarea durerii pot ajuta.


  Îngrijirea complementară

  Vei avea nevoie de controale regulate după tratamentul pentru cancerul de stomac. Controalele contribuie la asigurarea că orice schimbări ale stării de sănătate sunt observate şi tratate, dacă este necesar. Dacă aveţi orice fel de probleme de sănătate între controale, trebuie să vă adresaţi medicului.

  Medicul va verifica dacă cancerul recidivează. De asemenea, controalele ajută la detectarea problemelor de sănătate care pot rezulta din tratamentul cancerului.
  Controalele pot include un examen fizic, teste de sânge, radiografii, scanări TC, endoscopie, sau alte teste. Dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală pe stomac, medicul vă poate solicita analize de sânge pentru a verifica nivelurile anumitor vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina B12, calciul si fierul.


  Cancerul de Stomac la General

  Cancerul de stomac (cancerul gastric), se poate dezvolta în orice parte a stomacului şi se răspândeşte la alte organe;
  Cauza cancerului de stomac nu este cunoscut, dar au fost identificaţi anumiţi factori de risc pentru cancerul de stomac;
  Ulcerele gastrice nu par să crească riscul unei persoane de a dezvolta cancer la stomac;
  Simptomele cancerului de stomac sunt de multe ori vagi;
  Cancerul de stomac este diagnosticat printr-o biopsie a ţesutului stomacului în timpul unei proceduri numită endoscopie;
  Tratamentul cancerului la stomac depinde de dimensiunea, localizarea, precum şi extinderea tumorii, stadiul bolii, precum şi starea de sănătate a pacientului.

  Tratament Naturist Cancer Stomac Comentat de Baran Stefan in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5
   

  Tratament Naturist Cancer la Stomac

  Produse naturale Calivita recomandate in cancer gastric (stomac ):

   

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro