Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Cancer Vezica Biliara

 

  Tratament Naturist Cancer Ve

  Noni Organic

  Omega 3

  Zenthonic

  Oxy Max

  Oxy Crystal

   

  Cancerul de vezică biliară

  Cancerul de vezică biliară este o boală în care se formează celule maligne (canceroase) în țesuturile vezicii biliare.
  Vezica biliară este un organ în formă de pară, care se află chiar sub ficat, în partea superioară a abdomenului. În vezica biliară se afla bila, un lichid produs de ficat pentru a digera grăsimile. Atunci când produsele alimentare sunt în curs descompunere în stomac și intestine, bila este eliberată din vezica biliară printr-un tub numit canalul biliar comun, care leagă vezica biliară și ficatului de prima parte a intestinului subţire.
  Peretele vezicii biliare are 3 straturi principale de țesut.
  •  stratul mucoaselor (cel mai interior).
  •  stratul muscular (de mijloc).
  •  stratul seros (de exterior).
  Între aceste straturi se află ţesutul conjunctiv de susţinere. Cancerul primar de vezică biliară începe în stratul intern și se răspândeşte în straturile exterioare pe măsură ce creşte.
  Femeile au un risc mai mare de a dezvolta cancer de vezică biliară.
  Orice lucru care creşte șansa de a dezvolta o boală se numeşte factor de risc. Factorii de risc pentru cancerul de vezică biliară includ următoarele:
  •  Sexul feminin.
  •  Dacă sunteţi amerindian.
  Semnele posibile ale cancerului de vezică biliară includ: icter, durere și febră.
  Acestea, și alte simptome, pot fi cauzate de cancerul de vezică biliară. Alte afecţiuni pot cauza aceleaşi simptome. Trebuie să consultaţi un medic dacă se apar oricare dintre următoarele probleme:
  •  Icter (îngălbenirea pielii și a albului ochilor).
  •  Durere deasupra stomacului.
  •  Febră.
  •  Greață și vărsături.
  •  Balonare.
  •  Noduli în abdomen.
  Cancerul de vezică biliară este dificil de detectat și diagnosticat din timp, din următoarele motive:
  •  Nu sunt semne vizibile sau simptome în stadiile incipiente ale cancerului de vezică biliară.
  •  Simptomele cancerului de vezică biliară, atunci când sunt prezente, sunt ca simptomele mai multor boli.
  •  Vezica biliară este ascunsă în spatele ficatului.


  Cancerul de vezică biliară este găsit, uneori, atunci când vezica biliară este eliminată din alte motive. Pacienții cu calculi biliari dezvoltă rar cancer de vezică biliară.
  Testele care examinează vezica biliară şi organele din apropiere sunt folosite pentru a detecta, diagnostica și pentru a afla stadiul cancerului de vezică biliară.
  Procedurile care creează imagini ale vezicii biliare și a zonei din jurul acesteia ajută la diagnosticarea cancerului de vezică biliară şi arată cât de departe s-a extins cancerul. Procesul folosit pentru a afla dacă celulele canceroase s-au răspândit în interiorul și în jurul vezicii biliare se numeşte stadializare.
  Pentru a planifica tratamentul, este important să se știe dacă cancerul de vezică biliară poate fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală. Testele și procedurile pentru a detecta, diagnostica și stadializa cancerul de vezică biliară se fac, de obicei, în același timp. Următoarele teste și proceduri pot fi utilizate:
  •  Examinare fiziologică și istoric medical: O examinare a corpului pentru a verifica semnele generale de sănătate, inclusiv pentru a verifica semne de boală, cum ar fi noduli, sau orice altceva care pare neobișnuit. Se va cere şi un istoric al obiceiurilor de sănătate ale pacientului și al bolilor şi tratamentelor din trecut.
  •  Examinare cu ultrasunete: O procedură în care undele de sunet de mare energie (ultrasunete) străbat ţesuturile interne sau organele şi produc ecouri. Ecourile formează o imagine a ţesuturilor corpului numită sonogramă. O ecografie abdominală se face pentru diagnosticarea cancerului de vezică biliară.
  •  Teste funcționale hepatice: O procedură în care este verificată o probă de sânge pentru a măsura cantităţile de anumite substanţe eliberate în sânge de către ficat. O cantitate mai mare decât în ​​mod normal de o anumită substanță poate fi un semn de boală de ficat, care poate fi cauzată de cancerul de vezică biliară.
  •  Antigen carcinoembrionic (CEA): Un test care măsoară nivelul de CEA din sânge. CEA este eliberat în sânge de celulele canceroase și de celulele normale. Atunci când este găsit în cantităţi mai mari decât în mod obişnuit, acesta poate fi un semn de cancer de vezică biliară sau de alte afecţiuni.
  •  Testul CA 19-9: Un test care măsoară nivelul de CA 19-9 din sânge. CA 19-9 este eliberat în sânge de celulele canceroase și de celulele normale. Atunci când este găsit în cantităţi mai mari decât în mod obişnuit, acesta poate fi un semn de cancer de vezică biliară sau de alte afecţiuni.
  •  Scanare CT: O procedură care face o serie de imagini detaliate ale zonelor din interiorul corpului, luate din unghiuri diferite. Imaginile sunt realizate de un calculator conectat la un aparat cu raze X. Un colorant poate fi injectat într-o venă sau poate fi înghițit pentru a face organele sau țesuturile să apară mai clar. Această procedură este numită şi tomografie computerizată sau tomografie computerizată axială.
  •  Analiza chimică a sângelui: O procedură în care o probă de sânge este verificată pentru a măsura cantităţile de anumite substanţe eliberate în sânge de către organele şi ţesuturile din organism. O cantitatea neobișnuită (mai mare sau mai mică decât în ​​mod normal) de substanțe poate fi un semn de boală a organului sau țesutului care le-a produs.
  •  Radiografia toracică: O radiografie a organelor şi oaselor din interiorul pieptului. O radiografie este un tip de fascicul energetic care poate trece prin corp şi ajunge pe film, unde face o imagine a zonelor din interiorul corpului.
  •  RMN (imagistică prin rezonanţă magnetică): O procedură care foloseşte un magnet, unde radio și un computer pentru a face o serie de imagini detaliate ale zonelor din interiorul corpului. Această procedură este numită şi imagistică prin rezonanţă magnetică nucleară (NMRI). Un colorant poate fi injectat în zona vezicii biliare, astfel încât canalele (tuburile) care transportă bila din ficat la vezica biliară și de la vezica biliară în intestinul subţire vor apărea mai bine pe imagine. Această procedură se numeşte MRCP (colangiopancreatografie prin rezonanţă magnetică). Pentru a crea imagini detaliate ale vaselor de sânge din apropierea vezicii biliare, colorantul este injectat într-o venă. Această procedură se numeşte MRA (angiografie prin rezonanță magnetică).
  •  ERCP (colangiopancreatografia endoscopică retrogradă): O procedură folosită pentru radiografierea canalelor (tuburilor) care transportă bila din ficat la vezica biliară și de la vezica biliară în intestinul subţire. Uneori, cancerul de vezică biliară determină aceste canale să se restrângă și să blocheze sau să încetinească fluxul bilei, cauzând icter. Un endoscop (un tub subţire şi luminat) este trecut prin gură, esofag, stomac și în prima parte a intestinului subţire. Un cateter (un tub mai mic) este apoi introdus prin endoscop în canalele biliare. Un colorant este injectat prin cateter în canale și se obţine o radiografie. Dacă canalele sunt blocate de o tumoare, se introduce un alt tub prin canal pentru a-l debloca. Acest tub (sau stent) poate fi lăsat în loc pentru a menţine canalul deschis. Pot fi luate şi probe de țesut.
  •  Biopsia: Prelevarea de celule sau țesuturi pentru a fi vizualizate sub un microscop de un patolog, care le verifică pentru semne de cancer. Biopsia se poate face după o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii. În cazul în care tumoarea nu poate fi îndepărtata prin intervenție chirurgicală, biopsia se poate face cu ajutorul unui ac fin, pentru a îndepărta celulele din tumoare.
  •  Laparoscopia: O procedură chirurgicală care analizează organele din interiorul abdomenului pentru a verifica orice semn de boală. Se realizează incizii mici în peretele abdominal și se introduce un laparoscop (un tub subţire şi luminat) în una dintre incizii. Şi alte instrumente pot fi introduse prin aceste incizii, pentru a fi efectuate alte proceduri, cum ar fi îndepărtarea organelor, sau pentru a lua probe de ţesut pentru biopsie. Laparoscopia determină dacă cancerul este doar în vezica biliară sau dacă s-a răspândit la ţesuturile din jur şi dacă acesta poate fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală.
  •  PTC (colangiografie percutanată transhepatică): O procedură utilizată pentru a radiografia ficatul și canalele biliare. Un ac subţire este introdus prin piele, sub coaste, până la ficat. Se injectează colorant în canalele hepatice sau biliare și se obţine o radiografie. Dacă este găsit un blocaj, se lăsă în ficat un tub subţire şi flexibil, numit stent, pentru a drena bila în intestinul subțire.

  Etapele cancerului de vezică biliară


  Testele și procedurile pentru stadializarea cancerului de vezică biliară se fac, de obicei, în același timp cu diagnosticarea.
  Etapele următoare sunt folosite pentru cancerul de vezică biliară:
  Stadiul 0 (carcinom în situ)
  În stadiul 0, celulele anormale se găsesc în cel mai adânc strat al vezicii biliare. Aceste celule anormale se pot transforma în cancer şi se răspândesc în ţesutul normal din apropiere. Stadiul 0 este numit şi carcinom în situ.
  Stadiul I
  În stadiul I, cancerul s-a format. Stadiul I este împărțit în stadiul IA și IB.
  •  Stadiul IA: cancerul s-a extins dincolo de cel mai adânc strat, la țesutul conjunctiv sau la stratul muscular.
  •  Stadiul IB: cancerul s-a extins dincolo de stratul muscular, la țesutului conjunctiv din jurul mușchiului.
  Stadiul II
  Stadiul II este împărțit în stadiul IIA și IIB.
  •  Stadiul IIA: cancerul s-a extins dincolo de peritoneul visceral (ţesutul care acoperă vezica biliară) și/sau la ficat și/sau la un organ din apropiere (cum ar fi stomacul, intestinul subţire, colonul, pancreasul sau canalele biliare din afara ficatului).
  •  Stadiul IIB: cancerul s-a extins:
  - dincolo de stratul intern al țesutului conjunctiv și la ganglionii limfatici din apropiere;
  - la stratul muscular și la ganglionii limfatici din apropiere;
  - dincolo de stratul muscular, la țesutul conjunctiv din jurul muşchilor şi la ganglionii limfatici din apropiere;
  - prin peritoneul visceral (ţesutul care acoperă vezica biliară) și/sau la ficat și/sau la un organ din apropiere (cum ar fi stomacul, intestinul subţire, colonul, pancreasul sau canalele biliare din afara ficatului) și la nodulii limfatici din apropiere.
  Stadiul III
  În stadiul III, cancerul s-a extins la un vas de sânge principal, în ficat sau la organele din apropiere și este posibil să se fi extins la ganglionii limfatici din apropiere.
  Stadiul IV
  În stadiul IV, cancerul s-a extins la ganglionii limfatici din apropiere și/sau la organele îndepărtate de vezica biliară.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro