Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Diabet Insipid

 

  Produse Calivita recomandate:

  Nopalin

  Chromium Max

  Omega 3

  Circumstanţele diabetului insipid

  Diabetul insipid nu are legătură cu diabetul zaharat (de tip 1 şi diabetul de tip 2);
  Diabetul insipid este cauzat de probleme legate de hormonul antidiuretic (ADH) sau receptorul său şi provoacă urinarea frecventă;
  Există patru tipuri de diabet insipid; 1) diabetul insipid central, 2) diabetul insipid nefrogen, 3) diabetul insipid dipsogenic şi 4) diabetul insipid gestaţional;
  Cel mai frecvent simptom de diabet insipid este urinarea frecventă;
  Diagnosticul de diabet insipid se bazează pe o serie de teste (de exemplu, proba de urină şi pierderea lichidului de testare);
  Tratamentul pentru diabet insipid depinde de tipul de diabet insipid;
  Diabetul poate duce la boli cronice de rinichi;
  Diabetul este cea mai frecventă cauză de insuficienţă renală în SUA.

  Ce este diabetul insipid şi care sunt simptomele afecţiunii?

  Diabetul insipid (DI) este o boală rară care cauzează urinare frecventă. Volumul mare de urină este diluat, în cea mai mare parte de apă. Pentru a compensa apa pierdută, o persoană cu diabet insipid poate simţi nevoia de a bea cantităţi mari si este mai probabil să urineze frecvent, chiar şi pe timp de noapte, ceea ce poate perturba somnul şi, ocazional, provoca Enurezisul. Din cauza excreţiei volumelor anormal de mari de urină diluată, persoanele cu diabet insipid pot deveni rapid deshidratate în cazul în care nu beau suficientă apă. Copiii cu diabet insipid pot fi iritabili sau apatici şi pot avea febră, vărsături sau diaree. Formele mai uşoare de diabet insipid pot fi gestionate cu suficientă apă potabilă, de obicei, între 2 şi 2,5 litri pe zi. Diabetul insipid destul de sever pentru a pune în pericol sănătatea unei persoane este rar.
  Care este diferenţa dintre diabetul insipid şi diabetul zaharat
  Diabetul insipid nu trebuie confundat cu diabetul zaharat (DZ), care rezultă din deficitul de insulină sau rezistenţă care duce la creşterea glucozei din sânge, de asemenea, numit zahărul din sânge. Diabetul insipid şi diabetul zaharat sunt independenţi, deşi ele pot prezenta semne şi simptome similare, cum ar fi setea şi urinarea excesive.
  Diabetul zaharat este mult mai frecvent decât diabetul insipid şi primeşte o acoperire mai mare. Diabetul zaharat are două forme principale, diabet zaharat de tip 1 şi diabetul de tip 2. Diabetul insipid este o formă cu totul diferită de boală.


  Cum este reglementat lichidul din organism în mod normal?


  Organismul are un sistem complex pentru echilibrarea volumului şi compoziţiei fluidelor. Rinichii elimină fluidele corporale suplimentare din sânge. Aceste fluide sunt stocate în vezica urinară sub formă de urină. Dacă sistemul de reglementare a lichidului funcţionează corect, rinichii fac urină mai puţin pentru a conserva lichidul atunci când aportul de apă este scăzut sau apa este pierdută, de exemplu, prin transpiraţie sau diaree. Rinichii, de asemenea, produc mai puţină urină pe timpul nopţii atunci când procesele metabolice din organism sunt mai lente.
  Hipotalamusul produce hormon antidiuretic (ADH), care direcţionează rinichii pentru a face urină mai puţină.
  Pentru a menţine volumul şi compoziţia fluidelor corporale echilibrate, procentul aportului de lichide este reglementat de sete, iar rata de excreţie este reglementată de producţia de hormon antidiuretic (ADH), de asemenea, numit vasopresină. Acest hormon este produs în hipotalamus, o glandă mică situată în creier. ADH este stocată în glanda hipofizară din apropiere şi introdusă în fluxul sanguin atunci când este necesar. Atunci când ajunge la rinichi ADH, îi direcţionează să concentreze urina prin resorbţia unei părţi din apa filtrată către sânge şi urină, prin urmare, face mai puţin. Diabetul insipid apare atunci când acest sistem precis de reglementare a rinichilor pentru manipularea fluidelor este perturbat.


  Care sunt tipurile de diabet insipid?


  Diabetul insipid central
  Cea mai frecventă formă de diabet insipid grav, diabetul insipid central rezultă din deteriorarea glandei hipofizare, care perturbă depozitarea şi eliberarea normală de ADH. Deteriorarea glandei hipofizare poate fi cauzată de boli diferite, precum şi de răni la cap, neurochirurgie, sau tulburări genetice. Pentru a trata deficitul de hormon antidiuretic care rezultă din orice fel de deteriorare a hipotalamusului sau hipofizei, un hormon sintetic numit desmoprezină poate fi luat prin injecţie, un spray nazal, sau o pastilă. În timp ce ia desmoprezină, o persoană ar trebui să bea lichide doar atunci când îi este sete şi nu alte ori. Medicamentul previne excreţia de apă, iar apa poate reface acum că rinichii produc urină mai puţină şi sunt mai puţin receptivi la schimbările din fluidele corpului.


  Diabetul insipid nefrogenic

  Diabetul insipid nefrogen rezultată atunci când rinichii nu sunt în măsură să răspundă la ADH. Capacitatea rinichilor de a răspunde la ADH poate fi afectată de medicamente cum ar fi litiul de exemplu, şi de tulburările cronice, inclusiv boli de rinichi policistic, boala celulelor seceră, insuficienţa renală, blocajul parţial al ureterelor, şi tulburări genetice moştenite. Uneori, cauza diabetului insipid nefrogen nu este descoperită.
  Desmoprezina nu va funcţiona pentru această formă de diabet insipid. În schimb, unei persoane cu diabet insipid nefrogen îi poate fi administrat hidroclorotiazidă (HCTZ) sau indometacin. HCTZ este uneori combinat cu un alt medicament numit amilorid. Combinaţia de HCTZ şi amilorid este vândut sub numele de brand Moduretic. Din nou, la această combinaţie de medicamente, ar trebui să bea lichide doar atunci când îi este sete şi nu alte ori.


  Diabetul insipid dipsogenic

  Diabetul insipid dipsogenic este cauzat de un defect sau o deteriorare a mecanismului de sete, care se află în hipotalamus. Acest defect duce la o creştere anormală a senzaţiei de sete şi consum de lichide, care suprimă secreţia de ADH, iar urinarea creşte. Desmopresina sau alte medicamente nu ar trebui să fie utilizate pentru a trata diabetul insipid dipsogenic, deoarece acestea pot scădea producţia de urină, dar nu sete şi consumul de lichide. Această supra încărcare cu lichide poate duce la intoxicaţia cu apă, o afecţiune care scade concentraţia de sodiu din sânge şi poate deteriora grav creierul. Oamenii de ştiinţa nu au găsit încă un tratament eficient pentru diabetul insipid dipsogenic.


  Diabetul insipid gestaţional

  Diabetul insipid gestaţional apare doar în timpul sarcinii şi rezultă doar atunci când o enzimă produsă de către placentă distruge ADH din mamă. Placenta este sistemul vaselor de sânge şi altor ţesuturi care se dezvoltă cu fătul. Placenta permite schimbul de substanţe nutritive şi produse secundare între mamă şi făt.
  Cele mai multe cazuri de diabet insipid gestaţional pot fi tratate cu desmoprezină. Cu toate acestea, în cazuri rare, o anomalie în mecanismul de sete provoacă diabet insipid gestaţional şi desmoprezina nu ar trebui să fie utilizată.


  Cum este diagnosticat diabetul insipid?

  Pentru că diabetul zaharat este mult mai frecvent şi deoarece diabetul zaharat şi diabetul insipid au simptome similare, un medic ar putea suspecta că un pacient cu diabet insipid are diabet zaharat. Dar testarea ar trebui să facă diagnosticul clar.
  Un medic trebuie să determine ce tip de diabet insipid este implicat înainte de a începe un tratament adecvat. Diagnosticul se bazează pe o serie de teste, inclusiv sumar de urină şi un test de privare de lichid.
  Sumarul de urina este examinarea fizică şi chimică a urinei. Urina unei persoane cu diabet insipid va fi mai puţin concentrat. Prin urmare, concentraţiile de sare şi deşeuri sunt scăzute şi cantitatea de apă eliminată este mare. Un medic evaluează concentrarea urinei prin măsurarea numărului de particule care sunt într-un kilogram de apă sau prin compararea greutăţii urinei, cu un volum egal de apă distilată.
  Un test de privare de lichid ajută la determinarea dacă diabetul insipid este cauzat de una din următoarele cauze:

  Aport excesiv de lichid;
  Un defect în producţia de ADH;
  Un defect în reacţia rinichilor la ADH.

  Acest test măsoară modificări ale greutăţii corporale, volumul de urină, şi compoziţia urinei atunci când fluidele sunt reţinute. Uneori, măsurarea nivelurilor sanguine de ADH în timpul acestui test este, de asemenea, necesară.
  La unii pacienţi, o radiografie prin rezonanţă magnetică (IRM) a creierului poate fi necesară, de asemenea.
  Circumstanţele diabetului insipid

  Diabetul insipid nu are legătură cu diabetul zaharat (de tip 1 şi diabetul de tip 2);
  Diabetul insipid este cauzat de probleme legate de hormonul antidiuretic (ADH) sau receptorul său şi provoacă urinarea frecventă;
  Există patru tipuri de diabet insipid; 1) diabetul insipid central, 2) diabetul insipid nefrogen, 3) diabetul insipid dipsogenic şi 4) diabetul insipid gestaţional;
  Cel mai frecvent simptom de diabet insipid este urinarea frecventă;
  Diagnosticul de diabet insipid se bazează pe o serie de teste (de exemplu, proba de urină şi pierderea lichidului de testare);
  Tratamentul pentru diabet insipid depinde de tipul de diabet insipid;
  Diabetul poate duce la boli cronice de rinichi;
  Diabetul este cea mai frecventă cauză de insuficienţă renală în SUA.

  Ce este diabetul insipid şi care sunt simptomele afecţiunii?

  Diabetul insipid (DI) este o boală rară care cauzează urinare frecventă. Volumul mare de urină este diluat, în cea mai mare parte de apă. Pentru a compensa apa pierdută, o persoană cu diabet insipid poate simţi nevoia de a bea cantităţi mari si este mai probabil să urineze frecvent, chiar şi pe timp de noapte, ceea ce poate perturba somnul şi, ocazional, provoca Enurezisul. Din cauza excreţiei volumelor anormal de mari de urină diluată, persoanele cu diabet insipid pot deveni rapid deshidratate în cazul în care nu beau suficientă apă. Copiii cu diabet insipid pot fi iritabili sau apatici şi pot avea febră, vărsături sau diaree. Formele mai uşoare de diabet insipid pot fi gestionate cu suficientă apă potabilă, de obicei, între 2 şi 2,5 litri pe zi. Diabetul insipid destul de sever pentru a pune în pericol sănătatea unei persoane este rar.


  Care este diferenţa dintre diabetul insipid şi diabetul zaharat

  Diabetul insipid nu trebuie confundat cu diabetul zaharat (DZ), care rezultă din deficitul de insulină sau rezistenţă care duce la creşterea glucozei din sânge, de asemenea, numit zahărul din sânge. Diabetul insipid şi diabetul zaharat sunt independenţi, deşi ele pot prezenta semne şi simptome similare, cum ar fi setea şi urinarea excesive.
  Diabetul zaharat este mult mai frecvent decât diabetul insipid şi primeşte o acoperire mai mare. Diabetul zaharat are două forme principale, diabet zaharat de tip 1 şi diabetul de tip 2. Diabetul insipid este o formă cu totul diferită de boală.


  Cum este reglementat lichidul din organism în mod normal?

  Organismul are un sistem complex pentru echilibrarea volumului şi compoziţiei fluidelor. Rinichii elimină fluidele corporale suplimentare din sânge. Aceste fluide sunt stocate în vezica urinară sub formă de urină. Dacă sistemul de reglementare a lichidului funcţionează corect, rinichii fac urină mai puţin pentru a conserva lichidul atunci când aportul de apă este scăzut sau apa este pierdută, de exemplu, prin transpiraţie sau diaree. Rinichii, de asemenea, produc mai puţină urină pe timpul nopţii atunci când procesele metabolice din organism sunt mai lente.
  Hipotalamusul produce hormon antidiuretic (ADH), care direcţionează rinichii pentru a face urină mai puţină.
  Pentru a menţine volumul şi compoziţia fluidelor corporale echilibrate, procentul aportului de lichide este reglementat de sete, iar rata de excreţie este reglementată de producţia de hormon antidiuretic (ADH), de asemenea, numit vasopresină. Acest hormon este produs în hipotalamus, o glandă mică situată în creier. ADH este stocată în glanda hipofizară din apropiere şi introdusă în fluxul sanguin atunci când este necesar. Atunci când ajunge la rinichi ADH, îi direcţionează să concentreze urina prin resorbţia unei părţi din apa filtrată către sânge şi urină, prin urmare, face mai puţin. Diabetul insipid apare atunci când acest sistem precis de reglementare a rinichilor pentru manipularea fluidelor este perturbat.


  Care sunt tipurile de diabet insipid?

  Diabetul insipid central
  Cea mai frecventă formă de diabet insipid grav, diabetul insipid central rezultă din deteriorarea glandei hipofizare, care perturbă depozitarea şi eliberarea normală de ADH. Deteriorarea glandei hipofizare poate fi cauzată de boli diferite, precum şi de răni la cap, neurochirurgie, sau tulburări genetice. Pentru a trata deficitul de hormon antidiuretic care rezultă din orice fel de deteriorare a hipotalamusului sau hipofizei, un hormon sintetic numit desmoprezină poate fi luat prin injecţie, un spray nazal, sau o pastilă. În timp ce ia desmoprezină, o persoană ar trebui să bea lichide doar atunci când îi este sete şi nu alte ori. Medicamentul previne excreţia de apă, iar apa poate reface acum că rinichii produc urină mai puţină şi sunt mai puţin receptivi la schimbările din fluidele corpului.


  Diabetul insipid nefrogenic

  Diabetul insipid nefrogen rezultată atunci când rinichii nu sunt în măsură să răspundă la ADH. Capacitatea rinichilor de a răspunde la ADH poate fi afectată de medicamente cum ar fi litiul de exemplu, şi de tulburările cronice, inclusiv boli de rinichi policistic, boala celulelor seceră, insuficienţa renală, blocajul parţial al ureterelor, şi tulburări genetice moştenite. Uneori, cauza diabetului insipid nefrogen nu este descoperită.
  Desmoprezina nu va funcţiona pentru această formă de diabet insipid. În schimb, unei persoane cu diabet insipid nefrogen îi poate fi administrat hidroclorotiazidă (HCTZ) sau indometacin. HCTZ este uneori combinat cu un alt medicament numit amilorid. Combinaţia de HCTZ şi amilorid este vândut sub numele de brand Moduretic. Din nou, la această combinaţie de medicamente, ar trebui să bea lichide doar atunci când îi este sete şi nu alte ori.


  Diabetul insipid dipsogenic

  Diabetul insipid dipsogenic este cauzat de un defect sau o deteriorare a mecanismului de sete, care se află în hipotalamus. Acest defect duce la o creştere anormală a senzaţiei de sete şi consum de lichide, care suprimă secreţia de ADH, iar urinarea creşte. Desmopresina sau alte medicamente nu ar trebui să fie utilizate pentru a trata diabetul insipid dipsogenic, deoarece acestea pot scădea producţia de urină, dar nu sete şi consumul de lichide. Această supra încărcare cu lichide poate duce la intoxicaţia cu apă, o afecţiune care scade concentraţia de sodiu din sânge şi poate deteriora grav creierul. Oamenii de ştiinţa nu au găsit încă un tratament eficient pentru diabetul insipid dipsogenic.
  Diabetul insipid gestaţional
  Diabetul insipid gestaţional apare doar în timpul sarcinii şi rezultă doar atunci când o enzimă produsă de către placentă distruge ADH din mamă. Placenta este sistemul vaselor de sânge şi altor ţesuturi care se dezvoltă cu fătul. Placenta permite schimbul de substanţe nutritive şi produse secundare între mamă şi făt.
  Cele mai multe cazuri de diabet insipid gestaţional pot fi tratate cu desmoprezină. Cu toate acestea, în cazuri rare, o anomalie în mecanismul de sete provoacă diabet insipid gestaţional şi desmoprezina nu ar trebui să fie utilizată.


  Cum este diagnosticat diabetul insipid?

  Pentru că diabetul zaharat este mult mai frecvent şi deoarece diabetul zaharat şi diabetul insipid au simptome similare, un medic ar putea suspecta că un pacient cu diabet insipid are diabet zaharat. Dar testarea ar trebui să facă diagnosticul clar.
  Un medic trebuie să determine ce tip de diabet insipid este implicat înainte de a începe un tratament adecvat. Diagnosticul se bazează pe o serie de teste, inclusiv sumar de urină şi un test de privare de lichid.
  Sumarul de urina este examinarea fizică şi chimică a urinei. Urina unei persoane cu diabet insipid va fi mai puţin concentrat. Prin urmare, concentraţiile de sare şi deşeuri sunt scăzute şi cantitatea de apă eliminată este mare. Un medic evaluează concentrarea urinei prin măsurarea numărului de particule care sunt într-un kilogram de apă sau prin compararea greutăţii urinei, cu un volum egal de apă distilată.
  Un test de privare de lichid ajută la determinarea dacă diabetul insipid este cauzat de una din următoarele cauze:

  Aport excesiv de lichid;
  Un defect în producţia de ADH;
  Un defect în reacţia rinichilor la ADH.

  Acest test măsoară modificări ale greutăţii corporale, volumul de urină, şi compoziţia urinei atunci când fluidele sunt reţinute. Uneori, măsurarea nivelurilor sanguine de ADH în timpul acestui test este, de asemenea, necesară.
  La unii pacienţi, o radiografie prin rezonanţă magnetică (IRM) a creierului poate fi necesară, de asemenea.

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro