Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Diabet

 

  1. Ce este diabetul?

  2. Cauzele diabetului.

  3. Simptomele diabetului.

  4. Diagnosticarea diabetului.

  5. Diabet de Tip 1

  6. Diabet de Tip 2

  7. Complicatiile Acute ale diabetului.

  8. Complicatiile Cronice ale Diabetului.

  9. Tratament Naturist Diabet

  1. Ce este diabetul?

  Diabetul zaharat este o boala de nutritie sau metabolica caracterizata printr-un nivel ridicat de zahar (glucoza) in sange care rezulta din cauza problemelor de secretie a insulinei de catre pancreas sau probleme cu actiunea acesteia in sange sau amadoua la un loc. Diabetul zaharat este prima afectiune asociata inca din antichitate cu urina dulce si pierdere excesiva de masa musculara. Nivelul crescut de glucoza in sange conduce la scurgerea acesteia in urina ducand la termenul de urina dulce.

  In mod normal nivelul zaharului in sange este controlat de catre insulina un hormon produs de catre pancreas.Insulina are capacitatea de a scadea nivelul glucozei din sange.Cand nivelul glucozei din sange creste de exemplu dupa ce ati mancat, insulina este eliberata de panacreas pentru a normaliza nivelul de glicemiei. La pacientii cu diabet absenta sau insuficienta producere de insulina cauzeaza hiperglicemie. Diabetul este o afectiune cronica ceea ce insemna ca o veti avea toata viata.

  2. Cauzele Diabetului

  Producerea insuficienta de insulina sau incapacitatea celulelor de a utiliza insulina eficient si corespunzator duce la hiperglicemie si diabet.Cea de-a doua cauza afecteaza cel mai adesea celulele muschilor si tesutul de grasimi ca rezultat al efectului de rezitenta la insulina. Aceasta este problema principala la diabetul de tip 2. Lipsa absoluta a insulinei este cauza diabetului de tip 1. In cazul diabetului de tip 2 exista un declin de celule beta in pancreas care conduce la un nivel de zahar crescut.In esenta daca cineva este rezistent la insulina organismul poate intr-o oarecare masura sa cresca productia de insulina pentru a depasi nivelul de rezistenta. In timp insa daca nivelul insuline scade apare hiperglicemia si diabetul.

  Gluzoza este zaharul simplu gasit in alimente. Glucoza este un nutrient esential deoarece ofera energie pentru functionarea normala a celulelor organismului.Carbohidrati sunt sintetizati in intestinul subtire iar glucoza din alimentele digerate este absorbita de celulele intestina in sange si este transportata in toate celule din organism pentru a fi utilizata.Cu toate acestea glucoza nu poate intra in celule singura avand nevoie de insulina pentru a fi transportata in celule. Fara insulina celulele raman fara energie desi in sange este glucoza din abundenta. In diabetul zaharat incapacitatea celulelor de a folosi glucoza din sange apare situatia ironica de "foame in mijcul abundentei". Glucoza abundenta neutilizata este mai apoi eliminata in urina.

  Insulina este hormonul produs de celulele specializate din pancreas denumite celule beta. Pentru a ajuta glucoza sa patrunda in celule insulina este deosebit de importanta pentru reglarea nivelului de glucoza in sange. Dupa masa nivelul glucozei in sange creste. Ca raspuns la cresterea nivelui de glucoza in sange pancreasul creste producerea de insulina pentru a ajuta glucoza sa patrunda in celule regland astfel nivelul glucozei dupa masa.Dupa ce nivelul glucozei din sange este reglata producerea insulinei de catre pancreas scade. Este important de stiut ca si in timpul repausului alimentar (postului) este secretata o cantitate mica de insulina pentru mentinerea constanta a nivelului zaharului in sange. La persoanele cu diabet insulina lipseste cu desavarsire, este insuficienta de pentru necesitatile organismului sau nu poate fi folosita de catre organism in mod corespunzator. Acesti factori determina niveluri crescute de gluzoca in sange si aparitie hiperglicemie.


  3. Care sunt simptomele diabetului?

  Simptomele timpurii ale diabetului ne tratat sunt: nivelul de zahar crescut in sange si pierderea glucozei in urina.
  Cantitati mari de glucoza in urina poate provoca o productie crescuta a acesteia care poate duce la deshidratare.
  Deshidratarea cauzeaza senzatie de sete si un consum ridicat de apa.
  Lipsa sau incapacitatea insulinei de a functiona in mod normal afecteaza metabolismul proteinelor , grasimilor si carbohidratiilor.
  Insulina este un hormon care ajuta la cresterea masei musculare, ajutand la stocarea grasimilor si a proteinelor. Deficitul de insulina conduce la pierderea in greutate in ciuda cresterii apetitului. Unii pacienti cu diabet zaharat ne tratat se plang de oboseala, greata si varsaturi. Pacientii cu diabet sunt predispusi la infectii ale vezicii urinare, ale pielii si zonelor vaginale.Fluctuatile nivelului de glucoza in sange poate duce la vedere intetosata.
  Nivelul foarte ridicat de glucoza din sange poate duce la letargie si chiar coma.

  4. Cum este diabetul diagnosticat?

  Testele rapide de determinare a nivelului de glucoza din sange este cea mai preferata cale de a diagnostica diabetul. Este usor de realizat si convenabil. Dupa ce o persoana nu a mancat in timpul noptii (cel putin 8 ore) o singura proba de sange este recoltata si este trimisa la laborator pentru analiza.Acest lucru poate fi facut si in cabinetele medicale folosind un glucometru.Nivelul normal de glicemie este mai mic de 100 mg/pl(100 miligrame pe decilitru). Un nivel mai mare de 126 miligrame pe decilitru la doua sau mai multe teste efectuate in zile diferite indica diabetul. Pentru determinarea diabetului se poate folosi si testul arbitrar pentru determinarea nivelului de
  glucoza. Prin test arbitrar se intelege ca acesta poate sa fie facut in orice moment al zilei indiferent daca acesta a mancat sau nu. Un nivel al glicemiei egal cu 200 miligrame pe decilitru sau mai mare, care apare la acest test indicat prezenta diabetului.


  Care este diferenta intre diferitele tipuri de diabet?

  Exista doua tipuri majore de diabet si anume :

  -diabet de tip 1
  -diabet de tip 2

  5. Diabet zaharat de Tip 1

  Diabetul de tip 1 mai este denumit diabet insulina-dependent sau diabet zaharat juvenil. In diabetul zaharat de tip 1 pancreasul este supus unui atac autoimun de catre propriul organism fiind incapabil de a produce insulina. La majoritatea pacientiilor cu diabet de tip 1 au fost gasiti anticorpi anormali. Anticorpi sunt proteine din sange care fac parte din sistemul imunitar al organismului. Pacientii care au diabet zaharat de tip 1 trebuie sa isi
  administreze medicamente pe baza de insulina pentru a supravietui. In boliile autoimune cum ar fi diabetul zaharat de tip 1 , sistemul imunitar produce anticorpi care sunt indreptati impotriva acestuia. La persoanele cu diabet zaharat de tip 1 celulele beta ale pancreasului care sunt responsabile pentru producerea de insulina sunt atacate si distruse de catre anticorpi sistemului imunitar in mod gresit. Se crede ca tendinta de a dezvolta acesti anticorpi anormali in diabetul zaharat de tip 1 se mosteneste genetic. Expunerea la anumite infectii virale sau alte toxine pot declansa raspunsuri anormale ale anticorpilor care deterioreaza celulele pancreasului afectand productia de insulina.

  6. Diabet Zaharat de Tip 2

  Diabetul de tip 2 mai este denumit si diabetul non-insulino-dependent sau diabetul adultilor. In diabetul de tip 2 pacientii pot produce insulina dar nu suficienta pentru nevoile organismului lor. Cu alte cuvinte pancreasul produce cantitati mai mici de insulina decat in mod normal. O caracteristica majora a diabetului de tip 2 este lipsa sensibilitatii la insulina a celulelor organismului. In plus fata de cresterea rezistentei la insulina, eliberarea de insulina de catre pancreas poate fi suboptima. De fapt exista un declin constant de producere a insulinei de catre celulele beta din pancreas care creste nivelul glucozei in sange. Asa se face ca multi pacienti cu diabet zaharat de tip 2 ajung la tratament cu insulina in cele din urma. Desi diabetul de tip 2 apare mai ales la persoanele de peste 30 de ani iar incidenta acestuia creste o data cu varsta in ultima perioada s-a observat o crestere alarmanta a numarului de pacientiilor cu diabet zaharat de tip 2 aflati la varsta adolescentei. Majoritatea acestor cazuri sunt o consecinta a obiceiurilor alimentare proaste a unei greutati corporale excesive si lipsa exercitiilor fizice.

  Factori de risc in diabetul zaharat de tip 2

  Factorul genetic are un rol deosebit de important in dezvoltarea diabetului de tip 2.
  Un alt factor de risc foarte important este obezitatea.
  Exista o relatie directa intre gradul de obezitate si riscul de a dezvolta diabet de tip 2, lucru care este valabil atat pentru copii cat si pentru adulti. Se estimeaza ca sansa de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 se dubleaza pentru fiecare crestere cu 20 % fata de greutatea normala. In ceea ce priveste varsta, datele arata ca pentru fiecare decada(10 ani), dupa varsta de 40 de ani, raportat la greutate exista o incidenta crescuta a diabetului.

  Rata persoanelor cu diabet cu varsta de 65 de ani si peste aceasta varsta este in jurul valorii de 27%. Incidenta diabetului de tip 2 depinde si de grupurile etnice. Incidenta diabetului la caucazieni este de 7%, asiatici 8%, hispanicii 12%, negrii 13%, americanii 20%. De asemenea diabetul apare mult mai frecvent la femeile care au dezvoltat diabet in timpul sarcinii (diabet gestational). Diabetul poate aparea in timpul sarcinii iar studiile arata ca afecteaza intre 2-10% din femeile insarcinate. Schimbarile hormonale majore din timpul sarcinii pot conduce la cresterea nivelului de zahar din sange mai ales la persoanele predispuse genetic.

  Cresterea zaharului din sange in timpul sarcinii este denumit diabet gestational. Diabetul gestational dispare de obicei dupa ce copilul este nascut. Aproximativ 35-60% dintre femeile cu diabet gestational au sanse sa dezvolte diabet zaharat de tip 2 in urmatorii 10-20 ani, in special cele care au nevoie de insulina in timpul sarcinii sau raman la o greutate supraponderala dupa nastere.

  Diabetul zaharat secundar se refera la cresterea nivelului de zahara din sange ca urmare a unei alte afectiuni.
  Diabetul zaharat secundar se poate dezvolta atunci cand tesutul pancreatic responsabil cu producerea de insulina este distrus de boala, cum ar fi de exemplu pancreatita cronica, traumatisme sau indepartarea chirurgicala a pancreasului.

  Diabetul poate sa apara si din cauza altor tulburari hormonale cum ar fi productia excesiva de hormoni de crestere (acromegalie) si sindromul cushing. In acromegalie o tumoare a glandei pituitare de la baza creierului cauzeaza producerea excesiva de hormoni de crestere ceea ce duce la hiperglicemie. In sindromul cushing glandele suprarenale produc in exces cortizol, care creste nivelul zaharului in sange.

  7. Care sunt complicatiile acute ale diabetului?

  - nivel ridicat de zahar in sange din cauza lipsei de insulina sau insuficienta acesteia;

  - nivel de zahar in sange din cauza medicamentelor care scad nivelul glucozei.

  Insulina este vitala pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 1 - acestia nu pot trai fara o sursa de insulina. Fara insulina pacienti cu diabet zaharat de tip 1, dezvolta un nivel foarte ridicat al zaharului in sange. Aceasta conduce la cresterea nivelului glucozei din urina, care cauzeaza pierderea masiva de fluide si electroliti in urina.
  Lipsa insulinei provoaca de asemenea incapacitatea de a stoca proteinele si grasimile. Aceasta dereglare rezulta in procesul de cetoza si elibereaza cetonele in sange. Cetonele aflate in sange provoaca cetoacidoza diabetica.
  Cetoacidoza diabetica are ca simptome greata, varsaturi si dureri abdominale. Aceasta este o urgenta medicala deoarece pacientii cu cetoacidoza diabetica pot intra rapid in stare de soc, coma sau chiar pot deceda.

  Cetoacidoza diabetica poate fi cauzata de infectii, stres sau traume, care pot creste necesarul de insulina. In plus lipsa dozei de insulina este de asemenea un factor de risc pentru dezvoltarea cetoacidozei diabetice. Tratamentul de urgenta a cetoacidozei diabetice implica administrarea intravenoasa de fluide, electroliti si insulina de obice intr-o unitate de terapie intensiva. Deshidratarea poate fi severa insa nu este neaparat necesar inlocuirea a 6-7 litri de fluide cand o persoana are cetoacidoza diabetica. Antibioticele sunt indicate pentru infectie. Cu un tratament adecvat nivelul normal de zahar in sange, productia de cetona, acidoza, deshidratarea pot fi rapid normalizate , iar pacientii se pot recupera remarcabil de bine.

  La pacienti cu diabet zaharat de tip 2 stresul infectiile si medicamentele pot conduce la un nivel ridicat al zaharului in sange. Impreuna cu deshidratarea nivelul ridicat de zahar in sange la pacienti cu diabet de tip 2 poate duce la cresterea osmolaritatii sangelui. Aceasta afectiune se poate agrava si poate conduce la coma. Coma hiperosmolara apare de obicei la pacientii varstnici care au diabet zaharat de tip 2. Ca si cetoacidoza diabetica, coma hiperosmolara este o urgenta medicala. Tratamentul de urgenta include tratament intravenos cu lichide si insulina.

  Hipoglicemia reprezinta un nivel anormal al glicemiei care este prea scazuta. La pacientii cu diabet cea mai comuna cauza a scaderii nivelului zaharului din sange este folosirea in exces a insulinei si a medicamentelor care scad nivelul de glucoza. Cand nivelul scazut de zahar in sange apare din cauza unei cantitati de insulina prea mari se numeste reactie la insulina. Glucoza din sange este esentiala pentru functionarea normala a celulelor nervoase.

  Prin urmare niveluri de zahar in sange poate conduce la anumite simptome ale sistemului nervos cum ar fi:

  - ameteli

  - confuzie

  - slabiciune

  - tremur

  Valoarea zaharului in sange la care aceste simptome apar variaza de la persoana la persoana. Dar de obicei acestea apar cand nivelul de zahar in sange este sub 65 mg/dl. Ne tratat nivelul scazut de zahar in sange poate conduce la coma, convulsii si in cel mai rau caz la moarte cerebrala ireversibila. In acest caz creierul sufera o lipsa de zahar, iar acest lucru are loc la un nivel de sub 40 mg/dl.

  Tratamentul pentru un nivel scazut in sange consta in administrarea unei surse de glucoza cu absorbtie rapida. Acestea contin bauturi, care contin glucoza cum este sucul de portocale, bauturile racoritoare sau tablete de glucoza de 15-20 de grame poate fi folosita chiar glazura de tort in cazul in care pacientul nu coopereaza. Daca individul devine inconstient glucagonul poate fi administrat prin injectare intramusculara.

  8. Care sunt complicatiile cronice ale diabetului?

  Aceste complicatii ale diabetului sunt legate de bolii ale vaselor de sange si sunt in general clasificate in bolii ale vaselor de sange mici care includ ochii, rinichii si nervi (bolii microvasculare) si bolii ale vaselor mari de sange care implica inima(bolii macrovasculare). Diabetul accelereaza rigidizarea arterelor, ateroscleroza, ale vaselor mari de sange ceea ce duce la bolii coronariene cum ar fi angina pectorala sau atacul de cord, accidente vasculare cerebrale si dureri la nivelul extremitatiilor inferioare din cauza lipsei de alimentare cu sange (claudicatie).

  Complicatii ale ochiilor

  Cea mai importanta complicatie a ochiilor la diabetici se numeste retinopatie diabetica. Retinopatia diabetica apare la pacientii care au diabet de cel putin 5 ani de zile. Vasele mici de sange bolnave din spatele ochiului provoaca scurgerea proteinelor si sange la nivelul retinei. Aceste vase de sange provoaca de asemenea formarea de anevrisme
  mici si noi vase de sange insa fragile. Sangerarea spontana a vaselor de sange noi si fragile poate duce la cicatricii retiniene si dezlipire de retina care afecteaza vederea.

  Pentru a trata retinopatia diabetica se foloseste un laser pentru a distruge si a preveni reaparitia acestor anevrisme mici si vasele de sange fragile. Aproximativ 50% dintre pacientii cu diabet zaharat vor dezvolta un anumit grad de retinopatie diabetica dupa 10 ani de diabet, iar 80% dintre diabetici au retinopatie dupa 15 ani de boala.
  Controlul slab al glicemiei si al tensiunii arteriale agraveaza si mai mult aceasta boala.
  Cataracta si glaucomul sunt doua afectiuni oftamologice mult mai frecvente in randul diabeticilor. De asemenea este important de retinut ca lentila ochiului permite apei sa treaca prin ea, iar daca concentratiile de zahar variaza foarte mult, lentila ochiului se va micsora si umfla cu lichid. Ca rezultat vederea intetosata este foarte frecventa in diabetul zaharat care nu este controlat.

  Afectiunii ale rinichilor

  Leziunea renala la diabetici se numeste nefropatie diabetica. Debutul bolii renale si progresia acesteia ese extrem de variabila. Initial vasele mici de sange din rinchi determina scurgeri de proteina in urina. Ulterior rinichi isi pierd capacitatea de a curata si filtra sangele. Acumularea de toxine in sange duce la nevoia de dializa. Dializa implica folosirea unui aparat care indeplineste functia rinichilor de filtrare si curatare a sangelui. La pacienti care nu doresc sa fie dependenti toata viata de dializa pot recurge la un transplant de rinichi. Agravarea nefropatiei renale poate fi semnificativ incetinita prin controlul tensiunii arteriale si a nivelului de zahar in sange.

  Leziuni ale nervilor

  Leziuni ale nervilor la diabetici se numeste neuropatie diabetica si este o boala a vaselor mici de sange.
  Simptomele neuropatiei diabetice sunt amorteli, arsuri, dureri ale picioarelor si extremitatiilor inferioare.
  Purtarea unor pantofi de protectie pot fi de mare ajutor. Leziuni ale pielii aparent minore trebuie imediat tratate pentru a evita infectiile grave. Din cauza circulatiei proste leziunile la nivelul piciorului pacientului diabetic se vindeca foarte greu. Uneori leziuni minore la picioare pot conduce la infectii grave, ulcere si chiar cangrena, necesitand amputarea chirurgicala a degetelor de la picioare, a piciorului sau alte parti infectate.

  Leziunile nervilor pot cauza la barbati disfunctii erectile cum este ipotenta. Neuropatia diabetica poate afecta de asemenea nervii de la nivelul stomacului si intestinelor provocand greata, pierdere in greutate, diaree si gastropareza.

  9. Tratament Naturist Diabet

 • Chromium Max (100 capsule )
 • Chelated Zinc (100 tablete )
 • Pro Selenium (60 tablete )
 • Nopalin (200 tablete )
 • Noni Liquid (946 ml )
 • Ocean 21 (946 ml )
 • Digestive Enzymes (100 tablete )
 • Digest Ease (100 tablete )
 • Meal Time (100 tablete )
 • Liver Aid (100 tablete )
 • Virago ( 90 tablete )
 • Rhodiolin (120 capsule )
 •  

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro