Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Diaree

 

  Produse CaliVita recomadate pentru diaree:

   

  Circumstantele diareei


  · Diareea reprezintă o intensificare a frecvenţei tranzitului intestinal, o intensificare a subţierii scaunului sau ambele;
  · Diareea este cauzată de secreţia crescută de lichid în intestin, reducerea absorbţiei lichidului din intestin sau de trecerea rapidă a scaunului prin intestin;
  · Diareea poate fi definită absolut sau relativ. Diaree absolută este definită ca mai mult de cinci mişcări intestinale sau scaune lichide pe zi. Diaree relativă este definită ca o intensificare a numărului de scaune pe zi sau o intensificare a subţierii scaunelor comparativ mediul obişnuit al intestinului unui individ;
  · Diareea poate fi acută sau cronică, şi fiecare are diferite cauze şi tratamente;
  · Complicaţiile diareii includ deshidratare, electroliţi (minerale), anomalii şi iritare a anusului;
  · Testele care sunt utile în evaluarea diareii acute includ examinarea scaunului pentru celule albe din sânge şi paraziţi, culturi de scaun pentru bacterii, testarea scaunului pentru toxina C. difficile şi teste de sânge pentru anomaliile electrolitice;
  · Testele care sunt utile în evaluarea diareii cronice includ examinarea scaunului pentru paraziţi, radiografii gastro-intestinale superioare (seria UGI), clisma cu bariu, esophago-gastro-duodenoscopie (EGD) cu biopsii, colonoscopie cu biopsii, testarea respiraţiei pe bază de hidrogen şi măsurarea grăsimii din scaun;
  · Antibioticele nu trebuie să fie utilizate în tratarea diareii, dacă nu există o cultură care să dovedească infecţia bacteriană, care necesită antibiotice, diaree severă, care este probabil să fie infecţioasă la origine, sau atunci când o persoană are boli grave care stau la bază.


  Ce este diareea?


  Diareea reprezintă o intensificare a frecvenţei tranzitului intestinal sau o scădere în forma scaunului (destrămarea mai mare a scaunului). Deşi modificările în frecvenţa tranzitului intestinal şi destrămarea scaunelor pot varia independent unul de altul, de multe ori apar modificări în ambele.
  Diareea trebuie să se distingă de alte patru afecţini. Deşi aceste afecţini pot însoţi diareea, ele au adesea cauze diferite şi tratamente diferite faţă de diaree. Aceste alte afecţiuni sunt:
  1. Incontenţia scaunului, care este incapacitatea de a controla (întârzia) mişcările intestinului până la o perioadă de timp corespunzătoare, de exemplu, până când se poate ajunge la toaletă;
  2. Urgenţa rectală, care este nevoia imperioasă de a avea un scaun, care este atât de puternică încât, dacă o toaletă nu este disponibilă imediat nu va exista contenţie;
  3. Evacuarea incompletă, care este o senzaţie că un alt scaun este necesar la scurt timp după un scaun, dar totuşi există dificultăţi la trecerea încă unui scaun a doua oară;
  4. Mişcările intestinului imediat după masă.
  Cum este definită diareea?
  Diareea poate fi definită în termeni absoluţi sau relativi, pe baza fie a frecvenţei tranzitului intestinal fie a consistenţei (slăbite) a scaunelor.
  Frecvenţa tranzitului intestinal. Diareea absolută prezintă mai multe mişcări intestinale decât în mod normal. Astfel, din moment ce în rândul persoanelor sănătoase numărul maxim de scaune zilnice este de aproximativ trei, diareea poate fi definit ca orice număr de scaune mai mare de trei. "Diareea relativă" are mai multe mişcări intestinale decât de obicei. Astfel, dacă o persoană care are, de obicei, un scaun în fiecare zi începe să aibă două scaune în fiecare zi, atunci este prezentă diareea relativă, chiar dacă nu există mai mult de trei scaune pe zi, adică, nu este diaree absolută.
  Consecvenţa scaunelor. Diareea absolută este mult mai dificil de definit în funcţie de consistenţa scaunelor, deoarece consistenţa scaunelor poate varia considerabil la persoanele sănătoase, în funcţie de dieta lor. Astfel, persoanele care mănâncă cantităţi mari de legume vor avea scaune mai slabe decât persoanele care mănâncă câteva legume. Scaunele care sunt lichide sau apoase sunt întotdeauna anormale şi considerate diareice. Diareea relativă este mai uşor de definit pe baza consistenţei scaunului. Astfel, o persoană care dezvoltă scaune mai slabe decât de obicei are diaree relativă - chiar dacă scaunele pot fi în intervalul normal în ceea ce priveşte consistenţa.


  De ce se dezvoltă diareea?


  În cazul diareei, scaunele, de obicei, sunt mai slabe chiar dacă frecvenţa tranzitului intestinal este sau nu crescută. Această slăbiciune a scaunului - care poate varia complet de la uşor moale la apos - este cauzată de cantitatea crescută de apă din scaun. În timpul digestiei normale, alimentele sunt menţinute lichide prin secreţia de către stomac, intestinul subţire superior, pancreas şi vezica biliară a unor mari cantităţi de apă. Hrana care nu este digerată, ajunge în intestinul subţire şi colonul inferior în formă lichidă. Intestinul subţire inferior şi, în special colonul absoarbe apa, transformând alimentele nedigerate într-un scaun de formă mai mult sau mai puţin solidă. Cantităţile crescute de apă din scaun pot apărea în cazul în care stomacul şi / sau intestinul subţire secretă prea mult lichid, intestinul subţire şi colonul distal nu absorb suficientă apă, sau alimentele nedigerate, lichide trec prea repede prin intestinul subţire şi colon ca să poată fi eliminată suficientă apă. Desigur, mai multe astfel de procese anormale pot să apară în acelaşi timp.
  De exemplu, unele virusuri, bacterii şi paraziţi determină creşterea secreţiei de lichid, fie prin invadarea şi inflamarea mucoasei intestinului subţire (inflamaţia mucoasei stimulează secreţia de lichid) sau prin producerea de toxine (substanţe chimice), care stimulează, de asemenea, mucoasa să secrete lichid dar fără a provoca inflamaţii. Inflamaţia intestinului subţire şi / sau a colonului din cauza bacteriilor sau a contracţiei / colitei poate creşte rapiditatea cu care produsele alimentare trec prin intestine, reducând timpul care este disponibil pentru a absorbi apa. Afecţiunile colonului, cum ar fi colita colagenă poate bloca capacitatea colonului de a absorbi apa.
  Diareea, în general, este împărţită în două tipuri, acută şi cronică.
  · Diaree acută durează între câteva zile şi o săptămână.
  · Diaree cronică poate fi definită în mai multe moduri, dar aproape întotdeauna durează mai mult de trei săptămâni.
  Este important să se facă distincţia între diaree acută şi cea cronică, deoarece acestea au, de obicei, cauze diferite, necesită teste diferite de diagnosticare, şi necesită un tratament diferit.
  Care sunt cauzele frecvente ale diareii acute?
  Cea mai frecventă cauză de diaree acută este infecţia – virală, bacteriană şi parazitară. Bacteriile, de asemenea, pot provoca intoxicaţii alimentare acute. O a treia cauză importantă a diareii acute este începerea unui tratament nou.
  Gastroenterita virală
  Gastroenterita virală (infecţie virală a stomacului şi a intestinului subţire) este cea mai frecventă cauză a diareii acute la nivel mondial. Simptomele gastroenteritei virale (greaţă, vărsături, crampe abdominale şi diaree) de obicei durează doar 48 – 72 ore. Spre deosebire de enterocolita bacteriană (infecţie bacteriană a intestinului subţire şi a colonului), pacienţii cu gastroenterită virală, de obicei, nu au sânge sau puroi în scaun şi dacă este cazul au puţină febră.
  Gastroenteritele virale pot apărea într-o formă sporadică (la un singur individ) sau într-o formă epidemică (în grupuri de indivizi). Diareea sporadică, probabil, este cauzată de virusuri diferite şi se consideră că s-ar răspândi prin contact de la o persoană la alta. Cea mai frecventă cauză de diaree epidemică (de exemplu, pe navele de croazieră) este infecţia cu o familie de virusuri cunoscuţi sub numele de caliciviruşi dintre care, genul norovirus este cel mai frecvent (de exemplu "agentul Norwalk"). Caliciviruşii se transmit prin alimente contaminate de persoane bolnave care prepară hrana sau de la o persoană la alta prin contact.


  Intoxicaţia alimentară


  Intoxicaţia alimentară este o boală concisă, care este cauzată de toxine produse de bacterii. Toxinele provoacă dureri abdominale (crampe) şi vărsături, şi de asemenea, provocă secreţia de către intestinul subţire a unor cantităţi mari de apă, care duc la diaree. Aceste simptome de intoxicaţie alimentară, de obicei, durează mai puţin de 24 de ore. La unele bacterii, toxinele sunt produse în produsele alimentare înainte de a fi consumate, în timp ce la alte bacterii, toxinele sunt produse în intestin după ce mâncarea este consumată.
  Simptomele apar de obicei în decurs de câteva ore, atunci când intoxicaţia alimentară este cauzată de toxine, care sunt eliberate în produsele alimentare înainte de a fi consumate. Este nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta simptome atunci când toxinele sunt eliberate în intestin (deoarece este nevoie de timp ca bacteriile să producă toxine). De aceea, în acest ultim caz, simptomele apar de obicei după 7 – 15 ore.
  Staphylococcus aureus este un exemplu de bacterie care produce toxine în produsele alimentare înainte ca acestea să fie consumate. De obicei, alimentele contaminate cu Staphylococcus (cum ar fi salata, carnea sau sandwich-urile cu maioneză) sunt ţinute la temperatura camerei peste noapte. Bacteriile stafilococice se multiplică în produsele alimentare şi produc toxine. Clostridium perfringens este un exemplu de bacterie care se înmulţeşte în produsele alimentare (de obicei alimente conserve), şi produce toxine în intestinul subţire, după ce alimentele contaminate sunt mâncate.


  Diareea călătorului


  Există multe tulpini de bacterii E. coli. Cele mai multe dintre bacteriile E. coli sunt locatari obişnuiţi ai intestinului subţire şi ai colonului şi sunt ne-patogene, ceea ce înseamnă că nu provoacă boală în intestine. Cu toate acestea, aceste E. coli ne-patogene pot provoca boli în cazul în care se răspândesc în afara intestinelor, de exemplu, în tractul urinar (unde produc infecţii ale vezicii urinare sau renale) sau în fluxul sangvin (sepsis).
  Anumite tulpini de E. coli, sunt totuşi patogene (ceea ce înseamnă că pot provoca o boală în intestinul subţire şi colon). Aceste tulpini patogene de E. coli provoacă diaree, fie prin producerea de toxine (numite E. coli enterotoxigene sau ETEC) sau prin invadarea şi inflamarea mucoasei intestinului subţire şi a colonului şi producerea enterocolitei (denumite E. coli enteropatogene sau EPEC). Diareea călătorului, de obicei, este cauzată de o tulpina de E. coli ETEC, care produce o toxină stimulatoare de diaree.
  Turiştii care vizitează ţări străine cu climat cald şi sistem sanitar slab (Mexic, regiuni din Africa, etc.) pot căpăta ETEC prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi fructele, legumele, fructe de mare, carne crudă, apă şi cuburi de gheaţă. Toxinele produse de ETEC provoacă debut brusc de diaree, crampe abdominale, greaţă şi uneori vărsături. Aceste simptome apar de obicei la 3 – 7 zile după sosirea în ţara străină şi, în general, dispar în decurs de 3 zile. Ocazional, alte bacterii sau paraziţi pot cauza diaree în călătorii (de exemplu, Shigella, Giardia, Campylobacter). Diareea cauzată de aceste organisme, de obicei, durează mai mult de 3 zile.


  Enterocolita bacteriană


  Bacteriile care produc boli, de obicei, invadează intestinul subţire şi colonul şi produc enterocolită (inflamaţie a intestinului subţire şi a colonului). Enterocolita bacteriană este caracterizată prin semne de inflamaţie (sânge sau puroi în scaun, febră) şi dureri abdominale şi diaree. Campylobacter jejuni este bacteria care provoacă cel mai frecvent enterocolita acută în SUA. Alte bacterii care provoacă enterocolită includ Shigella, Salmonella, şi EPEC. Aceste bacterii sunt luate de obicei din apa potabilă contaminată sau prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi legumele, carnea de pasăre şi produsele lactate.
  Enterocolita cauzată de bacteria Clostridium difficile este neobişnuită, deoarece de multe ori este cauzată de un tratament cu antibiotice. Clostridium difficile este, de asemenea, cea mai frecventă infecţie nosocomială (infecţie dobândită în timpul spitalizării) care provoacă diaree. Din păcate, infecţia, este de asemenea în creştere, în rândul persoanelor care nu au luat nici antibiotic sau care nu au fost în spital.
  E. coli O157: H7 este o tulpină de E. coli, care produce o toxină, care cauzează enterocolită hemoragică (enterocolită cu sângerare). A existat o epidemie de enterocolită hemoragică celebră în SUA, ca urmare a cărni de vită din hamburger contaminată (prin urmare, este, de asemenea, numită colita hamburger). Aproximativ 5 % dintre pacienţii infectaţi cu E. coli O157: H7, în special copiii, pot dezvolta sindrom hemolitic uremic (SHU), un sindrom care poate duce la insuficienţă renală. Unele probe sugerează că utilizarea prelungită a agenţilor anti-diareici sau utilizarea de antibiotice poate creşte şansa dezvoltării SHU.


  Paraziţii


  Infecţiile parazitare nu sunt cauze obişnuite ale diareii în SUA. Infecţia cu Giardia lamblia se produce în rândul persoanelor care fac drumeţii în munţi sau călătoresc în străinătate şi se transmite prin apa de băut contaminată. Infecţia cu Giardia, de obicei, nu este asociată cu inflamaţie, nu există nici sânge sau puroi în scaun şi nici febră. Infecţia cu amoeba (dizenterie amoebică) apare de obicei în timpul deplasării în străinătate, în ţările slab dezvoltate şi este asociată cu semne de inflamaţie - sânge sau puroi în scaun şi febră.
  Cryptosporidium este un parazit care produce diaree, care se transmite prin apa contaminată, deoarece acesta poate supravieţui clorinării. Cyclospora este un parazit producător de diaree, care a fost asociat cu zmeura contaminată din Guatemala.


  Care sunt cauzele frecvente de diaree cronică?


  Sindromul de colon iritabil. Sindromul de colon iritabil (SCI) este o cauză funcţională de diaree sau constipaţie. De obicei, în intestinul afectat nu există inflamaţie. (Cu toate acestea, informaţiile recente sugerează că ar putea exista o componentă inflamatore în SCI). Poate fi cauzată de mai multe probleme diferite care stau la bază, dar se crede că cea mai frecventă cauză este trecerea rapidă a conţinutului intestinal prin colon.
  Bolile infecţioase. Există câteva boli infecţioase, care pot provoca diaree cronică, de exemplu, Giardia lamblia. Pacienţii cu SIDA au frecvent infecţii cronice ale intestinului, care produc diaree.
  Dezvoltarea bacteriană excesivă a intestinului subţire. Din cauza micilor probleme intestinale, bacteriile normale din colon se pot răspândi şi în intestinul subţire. Când o fac, acestea sunt în măsură să digere alimente pe care intestinul subţire nu a avut timp să le digere şi absoarbe. Mecanismul care duce la dezvoltarea diareii în cazul dezvoltării bacteriene excesive nu este clar.
  Post-infectare. În urma infecţiilor acute virale, bacteriene sau parazitare, unele persoane dezvoltă diaree cronică. Cauza acestui tip de diaree, nu este clară, dar unii dintre indivizi prezintă, probabil, dezvoltarea exagerată a bacteriilor în intestinul subţire. Ei, de asemenea, pot prezenta anomalii, fie microscopice sau biochimice, în biopsii ale intestinelor. Această afecţiune, de asemenea, este menţionată ca SCI post-infectare.
  Boala inflamatore intestinala (BII). Boala Crohn şi colita ulcerativă, boli care provoacă inflamarea intestinului subţire şi / sau a colonului, de obicei provoacă diaree cronică.
  Cancerul de colon. Cancerul de colon poate provoca diaree sau constipaţie. În cazul în care cancerul blochează trecerea scaunului, aceasta provoacă, de obicei, constipaţie. Cu toate acestea,uneori, există secreţie de apă în spatele blocajului, iar scaunul lichid din spatele blocajului se scurge în jurul cancerului şi rezultă în diaree. Cancerul, în special în partea distală a colonului, poate duce la scaune subţiri. Diareea sau constipaţia cauzate de cancer, de obicei, sunt progresive, se agravează treptat. Cancerul la rect poate duce la un sentiment de evacuare incompletă.
  Constipaţia severă. Prin blocarea colonului, scaunul întărit poate duce la aceleaşi probleme ca şi cancer de colon, aşa cum s-a discutat anterior.
  Malabsorbţia carbohidraţilor (zahăr). Malabsorbţia carbohidraţilor sau zahărului reprezintă incapacitatea de a digera şi absorbi zaharuri. Cea mai bine recunoscută malabsorbţie a zahărului apare la deficitul de lactoză (cunoscut de asemenea, sub numele de intoleranţă la lactoză sau lapte), în care produsele lactate care conţin zahăr din lapte, lactoză, duc la diaree. Lactoza nu este descompusă în intestin, din cauza absenţei unei enzime intestinale, lactaza, care în mod normal descompune lactoza până la zaharuri, galactoză şi glucoză. Fără a fi descompusă, lactoza nu poate fi absorbită în organism. Lactoza nedigerată ajunge în colon şi trage apa (prin osmoză) în colon. Acest lucru duce la diaree. Deşi lactoza este cea mai frecventă formă de malabsorbţie a zahărului, alte zaharuri din dietă, de asemenea, poate provoca diaree, inclusiv fructoza şi sorbitolul.
  Malabsorbţia grăsimii. Sindromul de malabsorbţie a grăsimii reprezintă incapacitatea de a digera sau absorbi grăsimea. Malabsorbţia grăsimii poate să apară din cauza secreţiilor pancreatice reduse, care sunt necesare pentru digestia normală a grasimii (de exemplu, din cauza pancreatitei sau cancerului pancreatic) sau din cauza bolilor mucoasei intestinului subţire, care împiedică absorbţia grăsimii digerate (de exemplu, boala celiacă). Grăsimea nedigerată pătrunde în ultima parte a intestinului subţire şi a colonului unde bacteriile o transformă în substanţe (chimicale), care determină secreţia apei de către intestinul subţire şi colon. Trecerea prin intestinul subţire şi colon, de asemenea, poate fi mai rapidă atunci când există sindromul de malabsorbţie a grăsimii.
  Bolile endocrine. Mai multe boli endocrine (dezechilibre ale hormonilor), pot provoca diaree, de exemplu, o glandă tiroidă supra-activă (hipertiroidism) şi o glandă hipofizară sau suprarenală sub-activă (boala Addison).
  Excesul de laxative. Abuzul de laxative de către persoanele care doresc să atragă atenţia sau să piardă în greutate reprezintă o cauză ocazională de diaree cronică.


  Care sunt complicaţiile diareei?


  Deshidratarea are loc atunci când există o pierdere excesivă de lichide şi minerale (electroliţi) din organism din cauza diareii, cu sau fără vărsături.
  · Deshidratarea este obişnuită în rândul pacienţilor adulţi cu diaree acută, care au cantităţi mari de scaun, în special atunci când aportul de lichide este limitat de letargie sau este asociat cu greaţă şi vărsături;
  · De asemenea, este obişnuită la sugari şi copii mici care dezvoltă gastroenterita virală sau infecţii bacteriene;
  · Pacienţii cu deshidratare uşoara pot experimenta doar sete şi gura uscată;
  · Deshidratarea moderată până la severă poate determina hipotensiune arterială ortostatică cu sincopă (leşin, la statul în picioare din cauza unui volum redus de sânge, ceea ce determină o scădere a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare), o urinare redusă, slăbiciune severă, şoc, insuficienţă renală, confuzie, acidoză (prea mult acid în sânge), şi comă.
  Electroliţii (mineralele), se pierd de asemenea o dată cu apa, atunci când diareea este prelungită sau severă, şi pot să apară deficienţe minerale sau electrolitice. Cele mai frecvente deficienţe apar la sodiu şi potasiu. Anomalii ale clorurii şi bicarbonatului, se poate dezvolta de asemenea.
  În cele din urmă, poate să apară iritarea anusului din cauza trecerii frecvente a scaunului apos cu conţinut de substanţe iritante.
  Când ar trebui să fie sunat medicul pentru diaree?
  Cele mai multe episoade diareice sunt uşoare şi de scurtă durată şi nu trebuie să fie aduse la cunoştinţa unui medic. Medicul ar trebui să fie consultat atunci când există:
  · Febră mare (temperatură mai mare de 38 0C);
  · Durere moderată sau severă sau sensibilitate abdominală;
  · Diaree însângerată care sugerează inflamarea severă a intestinului;
  · Diareea la persoanele cu boli subiacente severe, pentru care deshidratarea poate avea consecinţe mai grave, de exemplu, persoanele cu diabet zaharat, boli de inimă şi SIDA;
  · Diaree severă, care nu prezintă nici o îmbunătăţire după 48 de ore;
  · Deshidratare moderată sau severă;
  · Vărsături prelungită care împiedică aportul de lichide pe cale orală;
  · Diaree acută la femeile gravide, din cauza îngrijorării pentru sănătatea fătului;
  · Diaree care are loc în timpul sau imediat după finalizarea unui tratament cu antibiotice, deoarece diareea poate reprezenta infecţie asociată antibioticelor cu C. difficile, care necesită tratament;
  · Diaree după revenirea din ţările în curs de dezvoltare sau din camping la munte, deoarece se pot produce infecţii cu Giardia (pentru care nu există tratament);
  · Diareea care se dezvoltă la pacienţii cu boli cronice intestinale, cum ar fi colita, sau boala Crohn, deoarece diareea poate reprezenta agravarea bolii de bază sau o complicaţie a bolii, ambele necesitând ​​tratament.
  · Diareea acută la sugari sau copii mici, în scopul de a asigura utilizarea corespunzătoare a lichidelor orale (tipul, cantitatea şi frecvenţa), pentru a preveni sau trata deshidratarea şi pentru a preveni complicaţii la utilizarea necorespunzătoare a lichidelor, cum ar fi convulsiile şi electroliţii anormali din sânge;
  · diareea cronică.


  Ce teste sunt utile în evaluarea diareei?


  Diareea acută. Diareea acuta necesită, de obicei, câteva teste.

  Măsurarea tensiunii arteriale în poziţiile verticală şi culcat pe spate (culcat) poate demonstra hipotensiune arterială ortostatică şi confirma prezenţa deshidratării. În cazul în care deficitul moderat sau sever de deshidratare sau electrolitic sunt susceptibile, electroliţii din sânge pot fi măsuraţi;
  Examinarea unei cantităţi mici de fecale la microscop poate dezvălui celulele albe din sânge care indică faptul că este prezentă inflamaţia intestinală şi implică teste suplimentare, în special în culturile bacteriene ale scaunului şi examinarea scaunului pentru paraziţi;
  În cazul în care antibioticele au fost folosite în ultimele două săptămâni, scaunul trebuie să fie examinat pentru toxina C. difficile;
  Analiza scaunului sau sângelui pentru a detecta viruşi se efectuează numai rareori, deoarece nu există nici un tratament specific pentru virusul care cauzează gastroenterită;
  Dacă a existat o călătorie recentă în ţările slab dezvoltate sau în munţi, scaunul poate fi examinat la microscop pentru giardia şi alţi paraziţi;
  Există, de asemenea, teste imunologice, care pot fi efectuate pe mostre de scaun pentru a diagnostica infecţia cu giardia.

  Diaree cronică. La diareea cronică, de obicei, atenţia se îndreaptă de la deshidratare şi infecţie (cu excepţia giardia, care ocazional cauzează infecţii cronice) la diagnosticul cauzelor ne-infecţioase de diaree. (A se vedea discuţia prealabilă a cauzelor comune ale diareii cronice).

  Acest lucru poate necesita radiografii ale intestinului (succesiunea gastro-intestinală superioară sau clisma cu bariu), sau endoscopie (esofago-gastro-duodenoscopie sau EGD sau colonoscopie), cu biopsii.

  Examinarea intestinului subţire prin intermediul unui aparat de fotografiat cu capsulă sau endoscopie specializată, poate fi făcută de asemenea;

  Malabsorbţia grăsimii poate fi diagnosticată prin măsurarea grăsimii din scaunul recoltat pe parcursul a 72 ore;
  Malabsorbţia zahărului poate fi diagnosticată prin eliminarea zahărului dăunător din dietă sau prin efectuarea unui test de respiraţie cu hidrogen. Testarea respiraţiei pe bază de hidrogen, poate fi folosită de asemenea, pentru a diagnostica suprainfecţia bacteriană a intestinului subţire;
  O glandă hipofizară sau suprarenală sub-activă şi o glandă tiroidă hiperactivă pot fi diagnosticate prin măsurarea nivelului de cortizol din sânge şi respectiv hormonii tiroidieni;
  Boala celiaca poate fi diagnosticată prin teste de sânge şi o biopsie a intestinului subţire.


   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro