Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist E. Coli

 

   

  Produse naturale Calivita recomandate pentru eliminarea E. Coli:

   Produse Administrare Efecte
   URX
   2 - 4 capsule pe zi
   3 stelute Contine nutrienti benefici pentru rinichi printre care si d-manoza care are capacitatea de a lega bacteria E. Coli de ea si o elimina in urina. Detalii
   3 capsule pe zi
   3 stelute Contine usturoi care efect antibiotic asupra mai multor microorganisme printre care si E. Coli . Detalii
   3 capsule pe zi
   3 stelute Contine alfalfa care intareste sistemul imunitar si elimina diareea. Detalii
   3 capsule pe zi
   2 Stelute Reface flora intestinala distrusa in urma tratamentului cu antibiotice. Detalii
   3 capsule pe zi
   Contine extract de salcie alba care calmeaza durerile abdominale, amelioreaza infectiile urinare si protejaza rinichii. Detalii

   

  Informaţii despre E. coli


  •  Serotipul E. coli 0157:H7 este o bacterie gram negativă, care poate produce diaree cu sângerare datorită toxinelor (mai ales din cauza toxinei Shiga (Vero)) pe care le secretă atunci când infectează intestinul uman.
  • Alte serotipuri de E. coli, cum ar fi 0145, pot acţiona ca 0157:H7, în cazul în care dobândeşte capacitatea de a produce toxina Shiga (Vero).
  • Simptomele infecţiei cu E. coli 0157:H7 pot include: febră minoră, greață, vărsături, crampe la stomac, diaree cu sânge. Infecţia este contagioasă şi se poate transmite de la o persoană la alta prin contaminare fecală.
  • E. coli 0157:H7 este notorie deoarece aceasta poate provoca complicaţii suplimentare la copii și vârstnici. Insuficiența renală, anemia şi deshidratarea sunt cele mai frecvente complicaţii la copii (denumite sindromul hemolitic uremic sau SHU), iar sângerările spontane, insuficienţele cardiace şi renale și modificările mentale sunt mai frecvente la vârstnici (denumite PTT sau purpura trombotică trombocitopenică). Câţiva dintre acești pacienți dezvoltă handicap permanent sau mor.
  •  Diagnosticul definitiv se face atunci când E. coli 0157:H7 este izolat, de obicei din scaunul pacientului, și identificat ca serotipul 0157 prin teste imunologice.
  •  Cele mai multe infecții cu E. coli 0157:H7 se rezolvă spontan şi nu necesită tratament, dar de obicei este nevoie de un tratament rapid, dacă pacientul devine deshidratat, anemic sau dezvoltă sindromul hemolitic uremic sau purpura trombotică trombocitopenică.
  •  Majoritatea infecțiilor cu E. coli 0157:H7 au rezultate excelente. Dacă apar complicaţii severe, cum ar fi deshidratare, anemie, sindromul hemolitic uremic sau purpura trombotică trombocitopenică, rezultatele pot scădea de la bune la rele foarte rapid.
  •  Infecția cu E. coli 0157:H7 este, de obicei, cauzată de consumul de alimente contaminate. Prevenirea constă în a mânca alimente gătite bine, în special hamburgerii, şi în a bea lichide tratate sau pasteurizate. Evitaţi să atingeţi sau să mâncaţi orice aliment care poate fi contaminat cu orice deşeu animal sau uman, pentru a preveni infecţia.
  •  Nu există niciun vaccin pentru infecţia cu E. coli 0157: H7 la oameni.

  Ce este E. coli?


  Escherichia coli (E. coli) este o bacterie gram negativă, care poate supraviețui într-un mediu cu sau fără aer (facultativ anaerob) și, în funcție de mediul, poate sau nu poate produce structuri subțiri şi asemănătoare părului (flageli sau pili), care permit bacteriilor să se deplaseze și să se atașeze de celulele umane. Aceste bacterii trăiesc de obicei în intestinele oamenilor şi animalelor din întreaga lume.
  Există mai multe serotipuri sau tulpini (peste 700) de E. coli. Cele mai multe bacterii E. coli se găsesc în intestinul subțire și în colon şi nu provoacă o boală în intestine. (Acestea sunt non-patogene.) Cu toate acestea, aceşti E. coli non-patogeni pot provoca o boală dacă s-au răspândit în afara intestinelor, de exemplu în tractul urinar (unde pot provoca infecţii urinare sau infecții renale), sau în fluxul de sânge (sepsis). Alte tulpini de E. coli (tulpini E. coli enterovirulent sau CEE) provoacă "otrăvire" sau diaree, chiar dacă ele, de obicei, rămân în intestin prin producerea de toxine sau de inflamaţii intestinale. Există între patru şi șase grupe (unii cercetători combină grupele) de serotipuri de E. coli care cuprind CEE. Numele lor sunt derivate din descrierile caracteristicilor care le separă de celelalte grupuri.
  •  EHEC (E. coli entherohemoragic)
  •  ETEC (E. coli enterotoxigenic)
  •  EPEC (E. coli enteropatogenic)
  •  EIEC (E.coli enteroinvaziv)
  •  CEEA (E.coli enteroaderent)
  •  EAggEC (E.coli enteroagregativ)


  Bacteriile E. coli au fost izolate de către T. Escherich în anul 1885 și au fost numite după el. Cele peste 700 de serotipuri sunt identificate prin micile modificări antigenice de pe suprafața antigenilor "O" (antigeni lipopolizaharid sau moleculele de pe suprafaţa bacteriilor gram negative), de exemplu: E. coli 0157 sau E. coli 055. Aceste serotipuri sunt identificate prin teste imunologice folosind anticorpi pe antigene. Tulpinile E. coli se disting şi prin prin antigeni de proteine ​​"H" (diferite tipuri de flagel care fac bacteriile motile). În consecință, o anumită tulpină de E. coli poate fi identificată ca H, urmat de un număr, iar acest identificator se adaugă la numele "O", de exemplu: E. coli 0157:H7. Deși această denumire pare complicată, cercetătorii şi clinicienii folosesc aceşti identificatori antigenici pentru a urmări tulpinile specifice de E. coli care cauzează focarele de infecţii.
  Așa cum s-a discutat anterior, tulpina E. coli, E. coli 0157: H7 este notorie pentru potențialul său de a provoca boli complicate la oameni; restul acestui articol se va concentra asupra acestei tulpini de E. coli. Cu toate acestea, este important să ne amintim că şi alte tipuri de E. coli produc problemele similare, dacă nu identice, și vor fi abordate şi ele în acest articol; cel mai nou serotip care cauzează probleme este E. coli 0145.

  Ce este E. coli 0157: H7?


  E coli O157: H7 este serotipul predominant de E. coli, care formează un grup de CEE. Acest grup CEE este numit entherohemoragic E. coli sau EHEC. Din păcate, alți termeni din literatura medicală descriu acest grup ca VTEC sau E. coli producător de toxină Vero și STEC sau E. coli producător de toxină Shiga). Cercetările sugerează că doar un număr mic de E. coli 0157: H7 sunt necesari pentru a provoca infecții (ingestia a aproximativ 10-100 de organisme), în loc de mii şi milioane ca în cazul altor infecțiile produse de alte serotipuri de E. coli. Infecția este ajutată de receptorii adezivi (pili sau fimbriae), care atașează bacteriile de celulele umane din intestine. Majoritatea problemelor cauzate de bacterie sunt cauzate de două toxine Shiga, numite STX 1 și STX 2 sau toxine Vero. (Toxinele sunt substanțe chimice produse de bacterii, care deteriorează celulele umane.) Aceste toxine sunt aproape identice cu toxinele produse de o altă bacterie conexă, Shigella spp., care provoacă dizenterie, poate deteriora și distruge celulele intestinale și poate provoca, ocazional, anemie, deteriorarea trombocitelor și moartea celulelor din alte organe, în special din rinichi.


  E. coli 0157: H7 este o problemă majoră de sănătate. Se estimează că provoacă infecții la mai mult de 70.000 de persoane pe an în Statele Unite ale Americii, iar Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA sugerează că E. coli 0157: H7 este responsabilă pentru majoritatea focarelor de E. coli din SUA. S-a raportat că provoacă atât focare mari, cât și focare la un număr mic de indivizi.
  Această boală diareică a fost recunoscută pentru prima dată când personalul CDC a izolat E. coli O157: H7 de la pacienții din două focare separate, în Oregon și Michigan. Bolile au fost asociate cu consumul de hamburgeri de la un restaurant cunoscut în toată ţara; unii pacienți au prezentat colită hemoragică (inflamarea și sângerarea colonului). Astfel, colita hemoragică cauzată de E. coli 0157:H7 este denumită în mediile nespecializate ca „boala hamburgerului”. Din acel moment, E. coli 0157: H7 a fost asociat şi cu apa şi alimentele contaminate și cu produse lactate nepasteurizate sau incorect pasteurizate (tratate termic).
  Un focar (octombrie spre noiembrie 2010) a avut loc în cinci state (California, Arizona, Colorado, New Mexico şi Nevada). CDC a pus focarul pe seama brânzei Gouda vândută și oferită ca mostre gratuite la magazinele Costco.

  Este contagioasă bacteria E. coli 0157: H7?


  E. coli 0857: H7 provoacă infecţie, este contagioasă şi se poate transmite de la o persoană la alta prin contaminare fecală.

  Care sunt simptomele infecţiei cu E. coli 0157: H7?
  Simptomele iniţiale ale infecţiei cu E. coli O157: H7
  Simptomele inițiale ale infecţiei cu E. coli O157: H7 apar, de obicei, la aproximativ trei, cinci zile (deși, ocazional, în mai puțin de o zi sau mai repede de 10 zile) după ce o persoană ingerează bacteriile. Simptomele includ:
  •  greață,
  •  vărsături,
  •  crampe stomacale,
  •  diaree, care este de multe ori cu sânge.
  Persoana poate avea o febră ușoară de aproximativ 100-101F (37,7-38,3 grade Celsius). Aceste simptome pot fi observate la copiii și adulții infectați.
  Simptome ulterioare ale infecţiei cu E. coli O157: H7
  Majoritatea oamenilor (în special adulţii) care sunt infectaţi tratează infecţia fără antibiotice, în aproximativ cinci, şapte zile. Cu toate acestea, unii oameni (aproximativ 10% din persoanele infectate, în special copiii sub vârsta de 5 și persoanele în vârstă) dezvoltă semne şi simptome mai severe, iar aceste persoane necesită, de obicei, spitalizare şi tratament agresiv. Aceşti pacienţi dezvoltă simptomele obișnuite enumerate mai sus, dar nu scapă de infecție. Ei dezvoltă simptome care durează mai mult (cel puțin o săptămână) și, în cazul în care nu este tratată prompt, infecția poate duce la invaliditate sau deces.
  Aceste simptome sau complicaţii se împart în trei categorii principale:
  •  Diaree hemoragică (sângeroasă): simptomul diareei hemoragice este o cantitate mai mare de sânge în scaun, care nu pare să treacă, și este, de obicei, însoțită de dureri abdominale severe. Deși diareea poate trece într-o săptămână, unele persoane pot dezvolta anemie și deshidratare, care pot provoca moartea.
  •  Sindromul hemolitic uremic (SHU): simptomele sindromului hemolitic uremic sunt: paloare (cauzată de anemie), febră, vânătăi sau sângerări nazale (din cauza distrugerii trombocitelor din sânge, care sunt necesare pentru coagularea sângelui), oboseală, dificultăți de respirație, umflarea corpului, în special a mâinilor și a picioarelor, icter și fluxul redus de urină. Simptomele SHU se dezvoltă de obicei la aproximativ 7, 10 zile după ce începe diareea inițială. SHU este cea mai frecventă cauza de insuficienţă renală la copii; copiii sub 10 ani sunt mai susceptibili de a dezvolta SHU. E. coli 0157: H7 produce toxine care provoacă leziuni renale şi distrug trombocitele, ceea ce poate duce la insuficienţă renală, sângerare excesivă, convulsii sau moarte.
  •  Purpura trombocitopenică trombotică (PTT): Purpura trombocitopenică trombotică este cauzată de pierderea de trombocite, dar simptomele care apar sunt oarecum diferite și apar mai ales la vârstnici. Aceste simptome sunt: febră, slăbiciune, vânătăi rapide şi spontane, insuficiență renală și handicap mental, care pot progresa rapid la insuficienţă cardiacă și deces. Până în anii 1980, TTP a fost considerată o boală fatală, dar din anii 1980 schimbul de plasmă și tehnicile de perfuzie au redus rata de deces la pacienţii cu TTP cu aproximativ 10%.
  Pentru cei mai mulți oameni (aproximativ 90%), infecţia cu E. coli dispare și apare un rezultat sau prognostic bun. Cu toate acestea, dacă oricare dintre complicațiile de mai sus se întâmpla, prognosticul poate varia de la bine la rău. Prognosticul variabil depinde de severitatea complicației, de rapiditatea stabilirii diagnosticului și tratamentului, de răspunsul individual la un tratament adecvat și de starea generală de sănătate a individului. Copiii și persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare pentru rezultate negative.

  Cum este diagnosticată o infecție cu E. coli 0157: H7?


  Diagnosticarea infecției cu E. coli 0157:H7 începe cu un istoric medical exact, cu o examinare fiziologică, precum și cu o analiză a unei mostre de scaun de la pacient. Un diagnostic prezumtiv este frecvent efectuat în cazul în care pacientul are simptome de diaree cu sânge și dacă a fost expus în trecut la persoane, alimente sau lichide cunoscute ca fiind o sursă de focar cu E. coli 0157:H7.


  Deoarece şi alte bacterii care cauzează boli (de exemplu: Shigella și Salmonella) pot oferi pacienților simptome iniţiale similare, un diagnostic precis se bazează pe culturile de E. coli 0157:H7, din proba de scaun a pacientului, de pe plăcile speciale de cultivare, care apoi sunt testate cu antiser (anticorpi) care reacționează doar cu E. coli O157H7. Nu toate clinicile sau spitalele au antiserul de diagnostic, aşa că testarea poate dura câteva zile.
  Datorită frecvenței mari de focare de E. coli 0157:H7, CDC a recomandat în 2009 ca tuturor pacienților, care au fost testaţi pentru infecţii diareice dobândite din comunitate, să le fie analizat scaunul cu antiseruri pentru toxinele Shiga (toxine care sunt produse de E. coli 0157:H7 și încă alte câteva bacterii), pe lângă evaluarea culturilor din scaunul lor.

  Această abordare poate duce la diagnosticarea mai rapidă a infecțiilor cu E. coli 0157:H7.
  Analizele de sânge, cum ar fi o hemogramă completă (CBC), precum și nivelurile sanguine de electroliți, trombocite, azot ureic din sânge (BUN) și creatinină (analize de sânge care măsoară funcţionarea rinichilor), sunt efectuate periodic pentru a căuta dezvoltarea de SHU sau TTP.

  Cum sunt infectaţi oamenii cu E. 0157:H7?


  Cel mai frecvent, E. coli 0157:H7 provine de la consumul de carne de vită crudă, de la consumul de carne măcinată insuficient preparată (de exemplu, hamburger) sau de la laptele crud. Bacteriile se găsesc în fecalele animalelor, în special în fecalele de bovine, iar contactul cu fecale poate duce la contaminarea mai multor tipuri de alimente și lichide. În 2010, FDA a scos de pe piaţă mai multe produse din carne de vită, inclusiv hrana pentru animalele de companie care era făcută cu carne de vită. Mai puțin frecvent, bacteria E. coli O157:H7 poate fi transmisă de la o persoană la alta prin contact fizic direct.

  E. coli 0157:H7 și prevenirea epidemiilor


  CDC recomandă următoarele pentru a preveni infecțiile cu E. coli 0157: H7:
  1. Spălați-vă bine mâinile după folosirea băii sau după schimbarea scutecelor și înainte de a pregăti sau consuma alimente. Spălați-vă pe mâini după contactul cu animale sau cu mediul lor (la ferme, grădini zoologice, târguri, chiar și în propria curte sau casa).
  2. Gătiţi bine carnea. Carnea de vită care a fost frăgezită cu acul ar trebui să fie gătită la o temperatură de cel puțin 160 F (70 C). Cel mai bine este să folosiţi un termometru, deoarece culoarea nu este un indicator foarte fiabil.
  3. Evitaţi laptele crud, produse lactate nepasteurizate şi sucurile nepasteurizate (cum ar fi sucul din mere proaspete).
  4. Evitaţi să înghiţiţi apă atunci când înotaţi sau vă jucaţi în lacuri, iazuri şi piscine.
  5. Preveniţi contaminarea încrucișată în zonele de preparare a alimentelor prin spălarea mâinilor, tejghelelor, plăcilor de tăiat și a ustensile după ce ating carne crudă.
  În plus, mulți cercetători sugerează că hamburgerii comandaţi într-un restaurant ar trebui să fie gătiţi bine, până nu se mai vede culoarea roz a cărnii. Acest lucru reduce şansa ca un serotip de E. coli să rămână în viață în carne. Toate alimentele care au fost scoase de pe piaţă ar trebui să fie aruncate la coșul de gunoi. Nimeni nu ar trebui să încerce să gătească şi să mănânce alimentele scoase de pe piaţă.
  Pentru că bacteria E. coli 0157: H7 este găsită în intestinele bovinelor, companiile au dezvoltat un vaccin care reduce numărul acestor bacterii la bovine. Primul vaccin pentru bovine a fost aprobat de FDA în 2009. Nu există niciun vaccin disponibil pentru E. coli 0157:H7 la om.

   

   

  Tratament Naturist E. Coli Comentat de Iordache Marian in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. 5

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro