Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Fibrom Uterin

 

  Tratament Naturist Fibrom Uterin

   

  Informaţii despre fibroamele uterine


  •  Fibromul uterin este o tumoare benignă care îşi are originea în uter (pântec).
  •  Nu se știe de ce femeile dezvoltă fibroame uterine.
  •  Cele mai multe femei cu fibrom uterin nu prezintă simptome. Cu toate acestea, fibroamele pot cauza o serie de simptome în funcție de mărimea lor, de amplasarea în uter și de cât de aproape sunt de organele pelviene adiacente.
  •  Fibromul uterin este diagnosticat printr-un examen pelvian şi, chiar mai frecvent, printr-o ecografie.
  •  Pentru tratarea fibromului uterin sunt disponibile opţiunile chirurgicale şi medicale.

  Ce sunt fibroamele uterine?

  Fibroamele uterine sunt tumori benigne care îşi au originea în uter. Deși acestea sunt compuse din aceleași fibrele musculare netede ca şi peretele uterin (miometrul), ele sunt de multe ori mai dense decât miometrul normal. Fibromul uterin este, de obicei, rotund sau semi-rotund.
  Fibromul uterin este adesea descris în funcţie de locul în care se află în cadrul uterului. Fibroamele subseroase sunt situate sub seroasă (membrana mucoasă de pe partea exterioară a organului). Acestea apar localizate pe suprafaţa exterioară a uterului sau pot fi atașate de suprafața exterioară de un pedicul. Fibroamele submucoase sunt situate în interiorul cavităţii uterine sub mucoasa uterului. Fibroamele intramurale sunt situate în peretele muscular al uterului.

  Care sunt cauzele fibroamelor uterine și cât de des apar?

  Nu știm exact de ce femeile dezvoltă aceste tumori. Anomaliile genetice, modificările în factorul de creştere (proteinele ​​care influenţează rata și gradul de proliferare a celulelor), anomaliile din sistemul vascular și reacţia țesuturilor la leziuni sunt considerate a juca un rol în dezvoltarea fibroamelor.
  Istoricul familial este un factor cheie, deoarece femeile care dezvoltă fibroame au rude apropiate cu această afecţiune.
  Rasa pare a juca şi ea un rol în apariţia acestei afecţiuni. Femeile de origine africană au de două-trei ori mai multe şanse de a dezvolta fibroame decât femeile de alte rase. Femeile de origine africană dezvoltă fibroame la o vârstă mai tânără şi pot avea simptome de fibroame în jurul vârstei de 20 de ani, spre deosebire de femeile caucaziene cu fibrom uterin, care prezintă primele simptome la vârsta de 30-40 de ani.


  Sarcina și contraceptivele orale scad probabilitatea dezvoltării fibroamelor. Fibroamele nu au fost observate la fetele care nu au ajuns la pubertate, dar fetele ajunse la adolescenţă pot dezvolta fibroame în cazuri rare. Alți factori asociaţi cu un risc crescut de fibroame includ: primul ciclul menstrual înainte de vârstă de 10 ani, consumul de alcool (în special bere), infecţii uterine şi hipertensiune arterială.


  Estrogenul tinde să stimuleze creșterea fibroamelor, în multe cazuri. În timpul primului trimestru de sarcină, până la 30% din fibroame se vor mări și se vor micșora după naștere. În general, fibroamele tind să se micşoreze după menopauză, dar terapia hormonală pentru postmenopauză poate face simptomele să persiste.
  În general, aceste tumori sunt destul de comune şi apar la 50% din femei. De cele mai multe ori, fibromul uterin nu cauzează simptome sau probleme, iar o femeie cu fibroame este, de obicei, conștientă de prezența lor.

  Care sunt simptomele fibroamelor uterine?


  Majoritatea femeilor cu fibrom uterin nu au simptome.
  Cu toate acestea, metroragia este mai comun simptom al fibroamelor. Dacă tumorile sunt aproape de mucoasa uterină sau dacă pot interfera cu fluxul sanguin la mucoasă, acestea pot provoca dureri menstruale sau cicluri prelungite. Femeile cu sângerări excesive cauzate de fibroame pot dezvolta anemie feriprivă. Fibroamele uterine care se deteriorează pot provoca dureri severe.
  Fibroamele pot provoca şi o serie de simptome, în funcție de mărimea lor, de amplasarea lor în uter și cât de aproape sunt de organele pelviene adiacente. Fibroamele mari pot provoca:
  •  presiune,
  •  durere pelviană,
  •  presiune pe vezica urinară, cu urinări frecvente sau chiar obstrucționate
  •  presiune pe rect, cu dureri în timpul defecaţiei.
  În timp ce fibroamele nu interferă cu ovulaţia, unele studii sugerează că acestea pot afecta fertilitatea. Fibroamele submucoase care deformează interiorul cavităţii uterine sunt asociate cu scăderi ale fertilității.

  Ce riscuri prezintă fibroamele uterine?


  În cea mai mare parte, fibromul uterin care nu provoacă nicio problemă pentru o femeie poate fi lăsat netratat. În unele cazuri, chiar şi fibroamele care nu cauzează simptome necesită să fie îndepărtate sau cel puțin ţinute sub observaţie. Creșterea rapidă este un motiv pentru fi ţinute sub observaţie, deoarece o formă canceroasă rară de fibrom (numită leiomiosarcom) este o tumoare cu dezvoltare rapidă și nu poate fi diferențiată de un fibrom benign prin ultrasunete, RMN sau alte studii imagistice . Cu toate acestea, acest tip de tumoare apare la mai puțin de 1% din fibroamele uterine.
  Un alt risc de a lăsa aceste tumori netratate este ca acestea cresc până la o dimensiune care cauzează simptome semnificative, necesitând astfel eliminarea lor. Dacă fibromul se dezvoltă prea mult, intervenţiile chirurgicale pentru a le elimina pot deveni mai dificile şi riscante.

  Care sunt modalitățile obișnuite de diagnosticare a fibromului uterin?


  Fibromul uterin este diagnosticat printr-o examinare pelviană şi printr-o ecografie. Deseori, o masă pelviană nu poate fi determinată ca fiind un fibrom doar printr-o examinare pelviană, aşa că se foloseşte o examinare cu ultrasunete pentru a diferenţia acea masă de alte afecțiuni, cum ar fi tumorile ovariene.
  RMN şi scanările CT pot juca un rol în diagnosticarea fibroamelor, dar examinarea cu ultrasunete este cea mai simplă, ieftină și cea mai bună tehnică pentru examinarea pelvisului. Ocazional, când se încearcă să se determine dacă este prezent un fibrom în cavitatea uterină (cavitatea endometrială), se face o histerosalpingogramă (HSG). În această procedură, se face o examinare cu ultrasunete în timp ce se injectează un lichid de contrast în uter. Lichidul din interior este vizualizat în cavitatea uterină şi poate contura orice masă din interiorul, cum ar fi fibroamele submucoase.

  Care este tratamentul pentru fibrom uterin?


  Există mai multe opțiuni pentru tratarea fibroamelor uterine: histerectomie, miomectomie, crioterapie şi embolizarea arterei uterine (EAU).

  Care sunt riscurile de fibroame uterine în timpul sarcinii?


  Fibromul uterin este identificat la aproximativ 10% din femeile gravide. Unele studii au arătat că fibroamele pot cauza complicaţii precum: hemoragii în primul trimestru, desprinderea de placentă şi probleme în timpul travaliului. Fibroamele au fost asociate şi cu un risc crescut de cezariană. Dimensiunea fibromului și locația sa în uter sunt factori importanți care pot determina dacă un fibrom va provoca complicaţii obstetricale.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro