Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Gastrita

 

  Produse Calivita recomadate in tratarea gastritei:

  Obs.:

  - Se vor administra obligatoriu fie Nopalin, fie Green Care, fie amandoua simultan.

  - Se va asocia Rhodiolin pentru calmarea nervului vag (al stomacului), deoarece majoritatea gastritelor se fac pe stres.

   

  Ce este gastrita?


  Gastrita este o afecţiune în care mucoasa stomacului - cunoscută sub numele de mucoasă - este inflamată. Mucoasa stomacului conţine celule speciale care produc acid şi enzime, care ajută la descompunerea hranei pentru digestie şi mucus, care protejează mucoasa stomacului de acid. Atunci când mucoasa stomacului este inflamată, ea produce mai puţin acid, enzime şi mucus.
  Gastrita poate fi acută sau cronică. Inflamaţia bruscă, severă a mucoasei stomacului se numeşte gastrită acută. Inflamaţia care durează o lungă perioadă de timp se numeşte gastrită cronică. Dacă gastrita cronică nu este tratată, aceasta poate dura ani de zile sau chiar o viaţă.
  Gastrita erozivă este un tip de gastrită, care de multe ori nu provoacă inflamaţie semnificativă, dar poate îndepărta mucoasa stomacului. Gastrita erozivă poate provoca sângerări, eroziuni sau ulcere. Gastrita erozivă poate fi acută sau cronică.
  Relaţia dintre gastrită şi simptome nu este clară. Termenul de gastrită se referă în special la inflamarea anormală a mucoasei gastrice. Oamenii care au gastrită pot avea dureri sau disconfort în partea superioară a abdomenului, dar multe persoane cu gastrită nu au nici un simptom.
  Termenul de gastrită este uneori eronat folosit pentru a descrie orice simptome de durere sau disconfort în partea superioară a abdomenului. Multe boli şi tulburări pot provoca aceste simptome. Majoritatea persoanelor care au simptome abdominale superioare nu au gastrită.


  Care sunt cauzele gastritei?


  Helicobacter pylori (H. pylori) cauzează infecţia în cele mai multe cazuri de gastrită cronică neerozivă. H. pylori sunt bacterii care infectează mucoasa stomacului. H. pylori sunt în primul rând transmise de la o persoană la alta. În zonele cu salubritate săracă, H. pylori pot fi transmise prin alimente sau apă contaminate.


  În ţările industrializate, cum ar fi Statele Unite ale Americii, 20 până la 50 la sută din populaţie poate fi infectată cu H. pylori1. Incidenţa infecţiei cu H. pylori sunt mai mari în zonele cu salubritate redusă şi densitatea mai mare a populaţiei. Ratele de infectare pot fi mai mari de 80 la sută în unele ţări în curs de dezvoltare1.


  Cea mai frecventă cauză a gastritei erozive - acută şi cronică - este utilizarea prelungită a medicamentelor antiinflamatorii nesteroizi (AINS) cum ar fi aspirina şi ibuprofenul. Alţi agenţi care pot provoca gastrită erozivă includ alcoolul, cocaina şi radiaţiile.
  Leziunile traumatice, bolile critice, arsurile grave şi intervenţiile chirurgicale majore pot de asemenea să provoace gastrită acută erozivă. Acest tip de gastrită este numită gastrită de stres.
  Cauzele mai puţin obişnuite ale gastritei erozive şi neerozive includ tulburări autoimune, în care sistemul imunitar atacă celulele sănătoase din mucoasa stomacului;
  unele boli digestive şi tulburări, cum ar fi boala Crohn şi anemia pernicioasă;
  viruşi, paraziţi, ciuperci, bacterii şi altele decât H. pylori.

  Care sunt simptomele gastritei?


  Multe persoane cu gastrită nu au nici un simptom, dar unele persoane prezintă simptome precum:

  - disconfort sau durere în zona superioară a abdomenului;
  - greaţă;
  - vărsături.

  Aceste simptome sunt, de asemenea, numite dispepsie.
  Gastrita erozivă poate provoca ulcere sau eroziuni în mucoasa gastrică şi care pot sângera. Semnele de sângerare la nivelul stomacului cuprind:

  - sânge în vomă;
  - scaune tari, închise la culoare;
  - sânge roşu în scaun

  Care sunt complicaţiile gastritei?

  Cele mai multe forme de gastrită cronică nespecifică nu determină simptome. Cu toate acestea, gastrita cronică este un factor de risc pentru ulcerul peptic, polipi gastrici şi tumori gastrice benigne şi maligne. Unele persoane cu gastrită cronică cu H. pylori sau gastrită autoimună dezvoltă gastrită atrofică. Gastrita atrofică distruge celulele din mucoasa stomacului care produc acizi şi enzime digestive. Gastrita atrofică poate duce la două tipuri de cancer: cancer gastric şi ţesutului limfoid asociat mucoasei gastrice (MALT) limfom.


  Cum este diagnosticată gastrita?


  Cel mai frecvent test de diagnosticare pentru gastrită este endoscopia cu o biopsie de stomac. Medicul va administra, de obicei, medicaţie pacientului pentru a reduce disconfortul şi anxietatea înainte de a începe procedura de endoscopie. Ulterior, medicul va introduce un endoscop, un tub subţire cu o cameră mică în cap, prin gura sau nasul pacientului, în stomac. Medicul foloseşte endoscopul pentru a examina mucoasa esofagului, stomacului şi prima porţiune a intestinului subţire. Dacă este necesar, medicul va folosi endoscopul pentru a efectua o biopsie, care implică colectarea de probe mici de ţesut pentru examinare cu un microscop.
  Alte teste utilizate pentru a identifica cauza gastritei sau orice complicaţii includ următoarele:

  Seria gastro-intestinală superioară (GI). Pacientul înghite bariu, un material de contrast lichid care face tractul digestiv vizibil pe o radiografie. Imaginile radiografice pot arăta modificări în mucoasa stomacului, cum ar fi eroziuni sau ulcere;
  Testul de sânge. Medicul poate investiga pentru anemie, o afecţiune în care consistenţa sângelui în fier, hemoglobina, este scăzută. Anemia poate fi un semn de sângerare cronică în stomac;
  Testul de scaun. Acest test verifică prezenţa sângelui în scaun, un alt semn de sângerare la nivelul stomacului;
  Testele pentru infecţia cu H. pylori. Medicul poate testa respiraţia, sângele, sau scaunul unui pacient, pentru semne de infecţie. H. pylori poate fi, de asemenea, confirmat cu biopsiile prelevate de la stomac în timpul endoscopie.

  Produse Calivita recomadate in tratarea gastritei:

  Obs.:

  - Se vor administra obligatoriu fie Nopalin, fie Green Care, fie amandoua simultan.

  - Se va asocia Rhodiolin pentru calmarea nervului vag (al stomacului), deoarece majoritatea gastritelor se fac pe stres.

   

  Gatrita comentat de Minulescu Victor in data de . Foarte interesant articolul! Mi-a fost de ajutor. Il recomand tuturor. 4.5

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro