Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Gripa

 

  Produse Administrare Efecte
  1 lingurita pe zi
  3 stelute Amestec de plante intre care si astragalus din China care ajuta la multiplicarea celulelor albe esentiale pentru combaterea infectiei. Detalii
  2 capsule pe zi
  3 stelute Combate virusurile racelii. Detalii
  2 capsule pe zi
  3 stelute Important pentru vindecare. Mareste imunitatea. Detalii
  Garlic Caps
  1 capsula pe zi
  2 Stelute Antibiotic nazal si activant al sistemului imunitar.. Detalii
  L-Lysine Plus
  1 capsula pe zi
  Ajuta la distrugerea virusurilor si previne herpesul oral produs de raceala in jurul gurii.. Detalii
  Acidophilus
  3 capsule pe zi
  Reface bacteriile prietenoase. Detalii

   

  Circumstanţele Gripei

  ·        Gripa, de obicei numită "gripă", este cauzată de virusuri care afectează tractul respirator.
  ·        Virusurile gripale sunt împărţite în trei tipuri, denumite A, B şi C, cu virusul gripal tip A care provoacă, de obicei, cele mai multe probleme la om.
  ·        Majoritatea persoanelor care capătă gripa convenţională sau sezonieră se recuperează complet în una sau două săptămâni, dar unele persoane dezvolta complicaţii medicale grave şi care pun viaţa în pericol, cum ar fi pneumonia.
  ·        O mare parte din îmbolnăviri şi mortalitate cauzată de gripa convenţională sau sezonieră pot fi prevenite prin vaccinare anuală împotriva gripei.
  ·        Gripa A suferă modificări antigenice frecvente care necesită dezvoltarea de noi vaccinuri, iar oamenii să facă o nouă vaccinare în fiecare an. Noua tehnologie a vaccinului este dezvoltată.
  ·        În aprilie 2009, un nou virus gripal numit noul H1N1 gripa porcină s-a dezvoltat în Mexic, s-a răspândit rapid în întreaga lume şi a determinat OMS să declare pandemie de gripă. În cele din urmă, OMS a declarat încheierea pandemiei în 2010. În 2012, s-a dezvoltat un nou tip de tulpină de gripă, H3N2v, dar până acum nu a evoluat în nici o stare de epidemie.
  ·        Ca şi virusul gripal, tratamentele medicamentoase sunt în continuă schimbare şi îmbunătăţire, dar în prezent, vaccinarea la timp este încă considerată a fi cea mai bună apărare împotriva gripei. Cu toate acestea, CDC consideră antiviralele un atribut important la vaccinul gripei în controlul procesului bolii.
  ·        Oamenii ar trebui să fie conştienţi de faptul că pandemiile de gripă pot provoca simptome severe de gripă şi uneori chiar moartea la multe persoane, care pot fi mai sensibile la gripa pandemică comparativ cu gripa convenţională, cu toate acestea, virusul pandemic de gripă (H1N1) anterior a fost disponibil în vaccinuri şi este considerat parte din virusurile gripale convenţionale.
  ·        Oamenii ar trebui să verifice împreună cu medicii lor, pentru a stabili dacă sunt consideraţi a prezenta un risc mai mare de a avea simptome severe de gripă comparativ cu populaţia sănătoasă.

  Ce este gripa?

  Gripa, de obicei numită "gripă", este o boală cauzată de virusuri ARN care infectează tractul respirator al multor animale, păsări şi oameni. La majoritatea oamenilor, rezultatele infecţiei este manifestarea de febră, tuse, dureri de cap, stare generală de rău (obosit, fără energie); unii oameni, de asemenea, pot dezvolta o durere în gât, greaţă, vărsături şi diaree. Majoritatea indivizilor prezintă simptome aproximativ una sau două săptămâni şi apoi se recuperează fără probleme. Cu toate acestea, în comparaţie cu cele mai multe alte infecţii virale respiratorii, cum ar fi răceala, infecţia gripală (gripa), poate provoca o boală mai severa, cu o rată de mortalitate (rată de deces) de aproximativ 0,1% dintre persoanele care sunt infectate cu virusul.


  Cele de mai sus reprezintă situaţia obişnuită în care apar tulpini gripale anuale "convenţionale" sau "de sezon". Cu toate acestea, există situaţii în care unele focare de gripă sunt severe. Aceste focare severe apar atunci când o parte a populaţiei uman este expusă la o tulpină de gripă împotriva căreia populaţia are imunitate scăzută sau deloc, deoarece virusul a s-a modificat într-un mod semnificativ. Aceste focare sunt de obicei numite epidemii. Focarele la nivel mondial, neobişnuit de severe (pandemiile) au avut loc de mai multe ori în ultima sută de ani de când virusul gripal a fost identificat în 1933. Printr-un examen de ţesut conservat, cea mai gravă gripă pandemică (de asemenea, numită gripa spaniolă) a avut loc în 1918, atunci când virusul a provocat între 40 – 100 de decese la nivel mondial, cu o rată a mortalităţii estimată a varia de la 2% la 20%.


  În aprilie 2009, o nouă tulpină de gripa faţă de care populaţia lumii a prezentat imunitate scăzută sau deloc a fost izolată de la oameni în Mexic. Ea s-a răspândit rapid în întreaga lume, atât de repede încât OMS a declarat această nouă tulpină de gripă (prima denumită noua gripă porcină A H1N1, ulterior prescurtată frecvent gripa H1N1 sau gripa porcină), ca fiind cauza unei pandemii pe 11 iunie 2009. Aceasta a fost prima pandemie de gripă declarată în 41 de ani. Din fericire, a existat o reacţie la nivel mondial care a inclus producţia de vaccin, s-au accentuat bunele practici de igienă (în special spălarea mâinilor), iar virusul A (H1N1) a provocat mult mai puţină morbiditate şi mortalitate decât era de aşteptat şi s-a prezis. OMS a declarat sfârşitul pandemiei pe 10 august 2010, pentru că nu se mai încadrează în criteriile OMS pentru o pandemie.


  Haemophilus influenzae este o bacterie care a fost considerată în mod greşit ca provocatoare de gripă până când s-a demonstrat că virusul ar fi cauza corectă în 1933. Această bacterie poate provoca infecţii pulmonare la sugari şi copii şi provoacă uneori infecţie la ureche, ochi, sinusurilor, articulaţii şi alte câteva infecţii, dar nu provoacă gripa.

  Care sunt cauzele gripei?


  Virusurile gripale (gripa)

  Virusurile gripale cauzează gripa şi sunt împărţite în trei tipuri, denumite A, B şi C. Tipurile de gripă A şi B sunt responsabile de epidemii ale boli respiratorii care apar aproape în fiecare iarnă şi sunt adesea asociate cu rate crescute de spitalizare şi de moarte. Gripa de tip C diferă de tipurile A şi B, în unele moduri importante. Infecţia de tip C, de obicei provoacă fie o boală respiratorie foarte uşoară sau nici un simptom, ea nu provocă epidemii şi nu are un impact sever asupra sănătăţii publice precum tipurile gripale A şi B. Eforturile de a controla impactul gripei vizează tipurile A şi B, iar restul acestei discuţii va fi dedicată doar acestor două tipuri.


  Virusurile gripale se schimbă continuu în timp, de obicei, prin mutaţie (schimbare în ARN-ul viral). Această schimbare constantă permite de multe ori virusului să se sustragă sistemului imunitar al gazdei (oameni, păsări şi alte animale), astfel încât gazda este susceptibilă de schimbarea infecţiilor provocate de virusul gripal pe tot parcursul vieţii. Acest proces funcţionează după cum urmează: o gazdă infectată cu virusul gripal dezvoltă anticorpi împotriva virusului, în funcţie de evoluţia acestuia, "primul" anticorp nu mai recunoaşte virusul "mai nou" şi infecţia poate să apară, deoarece gazdă nu recunoaşte noul virus gripal ca pe o problemă până când infecţia este bine în curs de desfăşurare. Primul anticorp dezvoltat poate, în anumite cazuri să ofere protecţie parţială împotriva infecţiei cu un virus gripal nou. În 2009, aproape nici o persoană nu a avut anticorpi care ar putea recunoaşte imediat virusul H1N1.


  Virusurile tip A sunt împărţite în subtipuri sau tulpini pe baza diferenţei a două proteine ​​virale de suprafaţă denumite hemaglutinină (H) şi neuraminidază (N). Există cel puţin 16 subtipuri H cunoscute şi nouă subtipuri N cunoscute. Aceste proteine ​​de suprafaţă pot apărea în multe combinaţii. Când se răspândesc prin picături sau contact direct, virusul, dacă nu este ucis de sistemul imunitar al gazdei, replică în tractul respirator şi afectează celulele gazdei. La persoanele care sunt compromise din punct de vedere imunitar (de exemplu, persoanele însărcinate, sugarii, pacienţii cu cancer, pacienţii cu astm bronşic, persoanele cu boli pulmonare şi multe altele), virusul poate provoca pneumonie virală sau stres sistemului individului făcându-l mai predispus la infecţii bacteriene, în special pneumonie bacteriană. Ambele tipuri de pneumonie, virală şi bacteriană, pot provoca boli grave şi uneori chiar moartea.

  Schimbare şi derivă antigenică

  Virusurile gripale de tip A sunt supuse la două tipuri de modificări. Unul este o serie de mutaţii care au loc în timp şi provoacă o evoluţie treptată a virusului. Aceasta se numeşte "derivă" antigenică. Celălalt tip de schimbare este o schimbare bruscă în hemaglutinina şi / sau în proteinele de neuraminidază. Aceasta se numeşte "schimbare" antigenică. În acest caz, un nou subtip de virus apare dintr-o dată. Virusurile de tip A sunt supuse ambelor tipuri de schimbări; virusurile gripale de tip B se schimbă numai prin procesul mai treptat al derivei antigenice şi, prin urmare, nu produce pandemii.


  Virusul H1N1 provocator de pandemie din 2009 este un exemplu clasic de schimbare antigenică. Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, au arătat că noua gripă porcină H1N1 are un genom ARN care conţine cinci componente ARN provenite de la diferite tulpini de gripă porcină, două fascicule ARN de la tulpinile gripei aviară şi numai un singur fascicul de ARN din tulpinile de gripă umană. Ei sugerează că schimbările antigenice majore de peste 20 de ani au condus la dezvoltarea virusului gripal H1N1. O diagramă care ilustrează atât schimbarea cât şi deriva antigenică pot fi găsite mai jos (a se vedea figura 2) şi se potriveşte pentru gripa de tip A H1N1 şi gripa aviară, dar aproape fiecare tulpină gripală A virală poate trece prin aceste procese care modifică ARN-ul viral.

   

  Care sunt simptomele gripei la adulţi şi la copii?


  Aspectele clinice specifice gripei pot include
  ·        febră (de obicei, 100 F-103 F la adulţi şi de multe ori chiar mai mare la copii),
  ·        frisoane,
  ·        simptome respiratorii, cum ar fi
  o       tuse (mai frecvent la adulţi),
  o       durere în gât (mai frecvent la adulţi),
  o       nas înfundat sau curgerea nasului (mai ales la copii),
  o       dureri de cap,
  ·        dureri musculare,
  ·        oboseală, uneori extremă.
  Deşi greaţa, vărsăturile şi diareea pot însoţi uneori infecţia gripală, mai ales la copii, simptomele gastro-intestinale sunt rareori proeminente. Termenul "gripă de stomac" este un termen impropriu care este folosit uneori pentru a descrie boli gastrointestinale cauzate de alte microorganisme. Infecţiile cu H1N1, cu toate acestea, au cauzat mai frecvent greaţă, vărsături şi diaree decât virusurile gripale convenţionale (sezoniere).


  Majoritatea persoanelor care capătă gripă se recuperează complet în una sau două săptămâni, dar unele persoane dezvoltă complicaţii grave şi posibile complicaţii medicale care pun viata în pericol, cum ar fi pneumonia. Într-un an obişnuit, gripa este asociată cu aproximativ 36.000 de decese la nivel naţional şi mai multe spitalizări. Complicaţiile legate de gripă pot apare la orice vârstă, cu toate acestea, persoanele în vârstă şi persoanele cu probleme cronice de sănătate sunt mult mai susceptibile de a dezvolta complicaţii grave, după infecţiile gripale convenţionale decât sunt persoanele mai tinere, mai sănătoase. Cu toate acestea, virusul H1N1 a dezvoltat un model diferit de infecţie. Din păcate, modelul de infecţie este similar cu cel din 1918 "gripa spaniolă" pandemică, în care tinerii (persoane însărcinate, sugari, adolescenţi si adulţi până în 49 de ani) sunt populaţiile cele mai sensibile din întreaga lume. Analiza persoanelor predispuse la a dezvolta complicaţii de la infecţia cu H1N1 a aratat că alte grupuri de persoane au fost, de asemenea, sensibile, inclusiv indienii americani, pacienţii cu BPOC şi persoanele obeze.


  Din păcate, oamenii ar putea fi contagioşi aproximativ 24 – 48 de ore înainte de apariţia simptomelor şi, pentru acei oameni care se recuperează spontan, ei pot răspândi virusurile contagioase timp de aproximativ o săptămână.

  Cum este diagnosticată gripa?

  Gripa este diagnosticată prezumtiv din punct de vedere clinic pe baza istoricului pacientului de asociere cu persoane cunoscute a avea boala şi simptomele enumerate mai sus. De obicei, se face un test rapid (de exemplu, proba tampon nazofaringian) pentru a vedea dacă pacientul este infectat cu un virus gripal A sau B. Cele mai multe dintre teste pot distinge între tipurile A şi B. Testul poate fi negativ (nici o infecţie gripală) sau pozitiv pentru tipurile A sau B. Dacă este pozitiv, de tip A, persoana ar putea avea o tulpină de gripă convenţională sau o tulpină potenţial mult mai agresivă, cum ar fi H1N1. Cu toate acestea, un nou test dezvoltat de CDC şi o societate comercială pare-se poate detecta cu precizie H1N1 în aproximativ o oră, testul a fost anterior disponibil doar pentru armată. În 2010, FDA a aprobat un test disponibil în comerţ, care ar putea detecta H1N1 în termen de patru ore. Cele mai multe dintre testele rapide sunt bazate pe tehnologia PCR.


  Gripa porcină (H1N1) şi alte tulpini de virus gripal, cum ar fi gripa aviară sunt diagnosticate definitiv prin identificarea antigenelor specifice asociate cu tulpina virusului. În general, această testare se face într-un laborator de specialitate şi nu se face de către majoritatea cabinetelor medicale sau laboratoarelor de spital decât dacă au achiziţionat cele mai noi sisteme de testare. Cu toate acestea, cabinetele medicale sunt în măsură să trimită probele la laboratoare specializate, dacă este necesar. Din cauza numărului mare de cazuri de gripă porcină H1N1, care au avut loc în sezoanele de gripă 2009-2010 şi 2010-2011, marea majoritate a cazurilor de gripă (aproximativ 95% - 99%) au fost virusurile gripale H1N1, CDC a recomandat ca numai pacienţilor spitalizaţi să le fie trimise tulpinile de virus gripal la laboratoare de referinţă pentru a fi identificate.

  Care este cheia pentru prevenirea gripei?


  Vaccinul gripal

  Cele mai multe dintre îmbolnăvirile şi decesele cauzate de gripă pot fi prevenite prin vaccinare anuală împotriva gripei. Actualul Comitet Consultativ Pentru Practicile Imunizării (ACIP) al CDC a emis recomandări pentru toată lumea de la vârsta de 6 luni şi mai în vârstă, care nu au contraindicaţii la vaccinare, să îşi facă un vaccin antigripal în fiecare an.
  Vaccinul gripal (vaccin gripal realizat din virus inactivat şi, uneori, atenuat [ne infecţios]) este recomandat în mod special pentru cei care prezintă risc crescut de a dezvolta complicaţii grave, ca urmare a infecţiei gripale.
  Un nou tip de vaccin, Fluzone Intradermic, a fost aprobat de FDA în 2011 (pentru adulţi 18 – 64 ani). Această injecţie pătrunde doar în zona intradermică a pielii, nu în muşchi (IM), precum majoritatea injecţiilor gripale convenţionale şi foloseşte un ac mult mai mic decât injecţiile convenţionale. Acest preparat viral stins ar trebui să fie la fel de eficace ca injecţia IM, dar pretinde să producă mai puţină durere şi mai puţine efecte secundare (a se vedea secţiunea de mai jos).

  Care sunt unele tratamente pe care o persoană le poate face la domiciliu pentru gripă?

  În primul rând, persoanele ar trebui să fie sigure că nu fac parte din grupul cu risc ridicat, care sunt mult mai sensibile la declanşarea simptomelor severe de gripă. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur dacă sunteţi o persoană cu risc mai mare.
  Îngrijirea la domiciliu este recomandată de CDC în cazul în care o persoana este în mod normal, sănătoasă, fără boli sau afecţiuni asociate (de exemplu, astm, boli pulmonare, însărcinată sau imuno-deprimată).
  Creşterea aportului de lichide, duşuri calde şi comprese calde, mai ales în zona nazală, pot reduce durerile corporale şi congestia nazală. Benzile nazale şi hidratarea pot ajuta la reducerea congestionării traficului, în special în timp ce încercaţi să dormiţi.

  Când ar trebui să meargă o persoană la serviciu de urgenţă pentru gripă?

  CDC a publicat recent ghiduri cu privire la cine ar trebui şi cine nu ar trebui să meargă la departamentul de urgenta pentru simptome de gripă. CDC a publicat aceste instrucţiuni pentru a evita o pasiune a oamenilor de a merge la serviciul de urgenţă, în timpul pandemiei de gripă H1N1 şi utilizarea resurselor limitate necesare pentru pacienţii cu urgenţe reale, cum ar fi pacienţii cardiaci sau cu traumatisme şi pentru a evita transmiterea virusului la pacienţii cu risc ridicat. Instrucţiunile CDC sunt după cum urmează pentru copii şi adulţi. CDC îndeamnă oamenii în mod normal sănătoşi care primesc gripă să stea acasă ţinând cont că marea majoritate a persoanelor infectate se va recupera fără medicamente antivirale sau alte tratamente, şi stând acasă ar trebui să limiteze propagarea virală.
  CDC îndeamnă oamenii să solicite asistenţă medicală de urgenţă pentru un copil bolnav cu oricare dintre aceste simptome:
  1.      Respiraţie rapidă sau probleme de respiraţie
  2.      Culoarea pielii albăstruie sau gri
  3.      Nu bea suficiente lichide
  4.      Vărsături severe sau persistente
  5.      Nu se trezesc sau nu interacţionează
  6.      Să fie atât de iritabil încât copilul nu vrea să fie liniştit
  7.      Simptome asemănătoare gripei care se ameliorează, dar apoi revin cu febră şi tuse
  Următoarea este lista CDC de simptome care ar trebui să alerteze asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi:
  1.      Dificultăţi de respiraţie sau scurtarea respiraţiei
  2.      Durere sau presiune în piept sau abdomen
  3.      Ameţeală bruscă
  4.      Confuzie
  5.      Vărsături severe sau persistente
  6.      Simptome asemănătoare gripei care se ameliorează, dar apoi revin cu febră şi tuse amplificată
  7.      Manifestarea unei febre mari pentru mai mult de trei zile este un alt semn de pericol, potrivit OMS, astfel încât CDC a inclus, de asemenea, acest lucru ca pe un alt simptom grav.

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro