Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Impotenta

 

  Tratament Naturist in Impotenta

   

  Ce este impotenta?


  Disfuncția erectilă, cunoscută şi sub numele de impotenţă, este incapacitatea de a obţine sau de a susţine o erecţie pentru o activitate sexuală satisfăcătoare. Disfuncţia erectilă este diferită de alte afecţiuni care interferează cu actul sexual masculin, cum ar fi lipsa dorinţei sexuale (libidou scăzut) și problemele cu ejacularea şi orgasmul (disfuncție de ejaculare). Acest articol se concentrează pe evaluarea şi tratarea disfuncţiei erectile.

  Cât de des este întâlnită impotenta ?


  Disfuncția erectilă variază în severitate; unii bărbaţi au o incapacitate totală de a obţine o erecţie, alţii au o abilitate inconstantă de a obţine o erecţie, iar alţii pot susţine numai erecţii foarte scurte. Variațiile în severitatea disfuncției erectile îngreunează estimarea frecvenţei acestei disfuncţii. Mulţi bărbaţi sunt reticenţi în a discuta despre disfuncţiile erectile cu medicii lor pentru că le este ruşine și, astfel, afecţiunea este subdiagnosticată. Cu toate acestea, experţii au estimat că disfuncţia erectilă afectează 30 milioane de oameni în Statele Unite ale Americii.


  În timp ce disfuncţia erectilă poate apărea la orice vârstă, este mai puțin frecventă în rândul tinerilor și mai frecventă la vârstnici. Până la vârsta de 45 de ani, cei mai mulţi bărbaţi s-au confruntat cu o disfuncţie erectilă cel puțin o dată.
  Potrivit unui studiu, impotenţa completă creşte de la 5%, în rândul bărbaților cu vârsta de 40 ani, până la 15%, în rândul bărbaților de 70 de ani sau mai în vârstă. Studiile pe populaţie efectuate în Țările de Jos au constatat că un anumit grad de disfuncție erectilă a apărut la 20% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 50-54 de ani şi la 50% dintre bărbați cu vârsta cuprinsă între 70-78.


  În 1999, Studiul Naţional de Medicină a numărat 1 520 000 de vizite la medici pentru disfuncții erectile. Alte studii au arătat că aproximativ 35% dintre bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 40-70 de ani suferă de disfuncţie erectilă moderată până la severă, iar 15% au forme mai blânde de de disfuncţie erectilă.

  Care este anatomia normală a penisului?


  Penisul conţine două camere, denumite corpora cavernosa, situate de-a lungul părţii superioare a penisului. Uretra, care este canalul pentru urină și ejaculare, este situată sub corpora cavernosa. Corpora cavernosa este umplută cu un țesut buretos format din musculaturi netede, țesuturi fibroase, spații, vene şi artere. O membrană, numită tunica albuginea, înconjoară corpora cavernosa. Venele situate în tunica albuginea drenează sângele din penis.

  Cum se produce erecţia?


  Erecţia începe cu stimularea sexuală. Stimularea sexuală poate fi tactilă (prin atingerea penisului) sau mentală (prin fantezii sexuale). Stimularea sexuală sau excitaţia sexuală generează impulsuri electrice de-a lungul nervilor care merg la penis şi determină nervii să elibereze oxid nitric, care, la rândul lui, creşte producția de GMP ciclic (GMPc) în celulele musculare netede ale corpora cavernosa. GMPc relaxează mușchii netezi din corpora cavernosa și permite un fluxul rapid de sânge în penis. Sânge care vine umple corpora cavernosa, iar acest lucru provoacă o erecţie.

  Cum este susţinută o erecţie?


  Presiunea din penisul erect comprimă venele (vasele de sânge care drenează sângele din penis) din tunica albuginea, ajutând la blocarea sângelui în corpora cavernosa, susținând astfel erecţia. Erecţia se inversează atunci când nivelul de GMPc din corpora cavernosa scade, cauzând contractarea musculaturii netede din corpora cavernosa, ceea ce opreşte fluxul de sânge și deschide venele care drenează sângele din penis. Nivelurile de GMPc din corpora cavernosa scad deoarece sunt distruse de o enzimă numită fosfodiesterază tip 5 (PDE5).

  Care sunt factorii de risc pentru impotenta?


  Factorii de risc pentru disfuncţia erectilă includ următoarele:
  •  vârsta înaintată
  •  bolile cardiovasculare
  •  diabetul zaharat
  •  nivelul ridicat de colesterol
  •  fumatul
  •  consumul de droguri
  •  depresia sau alte boli psihice

  Care sunt cauzele impotentei?


  Capacitatea de a realiza și a susține o erecţie necesită:
  1. Un sistem nervos sănătos, care conduce impulsurile nervoase din creier, coloana vertebrală şi penis;
  2. Artere din și de pe lângă corpora cavernosa să fie sănătoase;
  3. Musculatura netedă şi ţesuturile fibroase din corpora cavernosa să fie sănătoase;
  4. Niveluri adecvate de oxid nitric în penis.


  Disfuncţia erectilă poate apărea dacă una sau mai multe dintre aceste cerințe nu sunt îndeplinite. Următoarele sunt cauze ale disfuncţiei erectile:


  •  Îmbătrânirea: Există două motive pentru care bărbaţii mai în vârstă au mai multe şanse de a avea o disfuncţie erectilă decât bărbaţii mai tineri. În primul rând, bărbații mai în vârstă au mai multe şanse de a dezvolta anumite boli (cum ar fi: atacuri de cord, angină pectorală, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet zaharat și tensiunea arterială mare), care sunt asociate cu o disfuncție erectilă. În al doilea rând, procesul de îmbătrânire poate provoca o disfuncţie erectilă la unii bărbaţi prin reducerea reacţiei țesuturilor din corpora cavernosa, deși s-a sugerat, dar nu dovedit, că există o producţie scăzută de oxid nitric în nervii care stimulează musculatura netedă din penis.
  •  Diabetul zaharat: Disfuncţia erectilă tinde să se dezvolte cu 10-15 ani mai devreme la bărbaţii diabetici decât în ​​rândul bărbaților fără diabet zaharat. Într-un studiu pe bărbaţii care au suferit de diabet zaharat de tip I de mai bine de 10 de ani, s-a raportat o disfuncţie erectilă la 55% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani. Riscul crescut de disfuncţie erectilă printre bărbaţii cu diabet zaharat poate fi din cauza debutului timpuriu și a gravităţii mai mari a aterosclerozei, care îngustează arterele şi reduce fluxul de sânge la penis. Când nu ajunge suficient sânge la penis, nu poate fi susţinută o erecție. Diabetul zaharat provoacă disfuncţii erectile şi prin deteriorarea nervilor senzoriali și autonomi (o boală numită neuropatie diabetică). Fumatul, obezitatea şi controlul slab al nivelurilor de glucoză din sânge cresc și mai mult riscul de disfuncţii erectile.
  Pe lângă ateroscleroză şi/sau neuropatia care provoacă disfuncţia erectilă, mulţi bărbaţi cu diabet zaharat dezvoltă şi o miopatie (boala musculară), în care musculatura din corpora cavernosa nu răspunde corespunzător la stimuli, iar acest lucru, din punct de vedere clinic, se prezintă ca o incapacitatea de a menţine erecţia.
  •  Hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată): Persoanele cu hipertensiune arterială esențială sau arterioscleroză au un risc crescut de a dezvolta disfuncții erectile. Hipertensiunea arterială esențială este cea mai comună formă de hipertensiune arterială. Ea este numită hipertensiune arterială esențială, deoarece ea nu este cauzată de o altă boala (de exemplu, de o boală de rinichi). Nu se știe cum cauzează hipertensiunea arterială esențială o disfuncţie erectilă, dar cei cu hipertensiune arterială esențială au o producție scăzută de oxid nitric. De asemenea, hipertensiunea arterială accelerează progresia aterosclerozei, care, la rândul său, poate contribui la disfuncţii erectile. Oamenii de ştiinţă suspectează acum că un nivel scăzut de oxid nitric, la pacienții cu hipertensiune arterială esențială, poate contribui la disfuncţii erectile.
  •  Bolile cardiovasculare: Cea mai frecventă cauză a bolilor cardiovasculare în Statele Unite ale Americii este ateroscleroza (îngustarea şi rigidizarea arterelor), care reduce fluxul de sânge. Ateroscleroza afectează, de obicei, arterele de-a lungul organismului și este agravată de hipertensiunea arterială, de nivelul ridicat de colesterol din sânge, de fumat și de diabetul zaharat. Atunci când arterele coronare (arterele care transportă sânge la mușchiul cardiac) sunt îngustate de ateroscleroză, se poate produce un infarct miocardic şi poate apărea angina pectorală. Când arterele cerebrale (arterele care transportă sânge la creier) sunt îngustate de ateroscleroză, se poate produce un accident vascular cerebrale.
  În mod similar, atunci când arterele din penis şi organele pelviene sunt îngustate de ateroscleroză, nu se transportă suficient sânge la penis pentru a obține o erecție. Există o corelație strânsă între severitatea aterosclerozei în arterele coronare şi disfuncţia erectilă. De exemplu, bărbaţii cu ateroscleroză coronariană mai severă tind să aibă mai multe disfuncții erectile decât bărbaţii cu ateroscleroză coronariană uşoară sau decât bărbaţii care nu au arteroscleroză. Unii doctori sugerează că bărbaţii cu disfuncţii erectile cu debut nou ar trebui să fie evaluaţi pentru boli coronariene tacite (ateroscleroză avansată a arterelor coronare, care încă nu a cauzat angină pectorală sau infarct miocardic).
  •  Fumatul: Fumatul agravează ateroscleroza şi, prin urmare, mărește riscul de disfuncţii erectile.
  •  Deteriorarea nervilor sau a măduvei spinării: Deteriorarea măduvei spinării şi a nervilor din pelvis poate provoca disfuncţii erectile. Deteriorarea nervilor poate fi cauzată de boli, traume sau intervenţii chirurgicale. Exemplele includ: leziuni ale măduvei provocate de accidente auto, leziuni ale nervilor pelvieni cauzate de intervenţii chirurgicale pentru înlăturarea cancerului de prostată (prostatectomie), radiaţii la prostată, o intervenţie chirurgicală pentru extinderea benignă a prostatei, scleroza multiplă (o boală neurologică, cu potențialul de a provoca leziuni), precum și diabetul zaharat.
  •  Abuzul de substanţe: Marijuana, heroina, cocaina, amfetamina, metamfetamina și abuzul de alcool contribuie la disfuncţii erectile. Alcoolismul, pe lângă leziunile pe care le provoacă nervilor, poate duce la atrofierea (diminuarea) testiculelor și poate cauza niveluri scăzute de testosteron.
  •  Nivelurile scăzute de testosteron: Testosteronul (hormonul sexual primar la bărbaţi) nu este necesar doar pentru sex (libidoul), ci şi pentru a menține nivelurile de oxid nitric din penis. De aceea, bărbaţii cu hipogonadism (funcție diminuată a testiculelor, care rezultă în o producție scăzută de testosteron) pot avea un apetit sexual scăzut și disfuncții erectile.
  •  Medicamente: Multe medicamente comune produc disfuncţii erectile ca un efect secundar. Medicamentele care pot provoca disfuncţii erectile includ medicamentele folosite pentru a trata tensiunea arterială mare, antihistaminicele, antidepresivele, tranchilizantele şi medicamentele care suprimă pofta de mâncare.
  •  Depresia și anxietatea: Factorii psihologici pot fi responsabili pentru disfuncţia erectilă. Aceşti factori includ: stresul, anxietatea, vina, depresia, sindrom de văduv, stimă de sine scăzută, tulburări de stres posttraumatic și teama de eşec sexual (anxietatea de performanță). De asemenea, este demn de remarcat faptul că multe medicamente folosite pentru tratarea depresiei şi a altor tulburări psihice pot provoca disfuncţii erectile sau probleme de ejaculare.

  Cum este diagnosticată impotenta ?


  Istoricul medical
  Un diagnostic de disfuncție erectilă se pune la bărbații care nu pot obține și/sau menține o erecție pentru o performanță sexuală satisfăcătoare, timp de cel puțin trei luni. Comunicarea sinceră între pacient și medic este importantă în stabilirea diagnosticului de disfuncţie erectilă, pentru evaluarea severităţii acesteia, precum și pentru stabilirea cauzei. În timpul interviurilor cu pacienții, medicii încearcă afle răspunsul la următoarele întrebări:
  1. Pacientul suferă de o disfuncţie erectilă, de pierderea libidoului sau o tulburare de ejaculare (de exemplu, ejacularea prematură)?
  2. Disfuncţia erectilă este cauzată de factori psihologici sau fizici? Oameni sănătoşi au erecţii involuntare dimineaţa devreme şi în timpul somnului REM (o etapă din ciclul de somn cu mişcări oculare rapide). Bărbații cu o disfuncție erectilă psihogenă (disfuncţie erectilă cauzată de factori psihologici, cum ar fi stresul şi anxietatea, nu de factori fizici) mențin, de obicei, aceste erecţii involuntare. Bărbaţii cu cauze fizice ale disfuncţiei erectile (de exemplu: ateroscleroză, fumat şi diabet zaharat), de obicei, nu au aceste erecţii involuntare.
  3. Există cauze fizice ale disfuncţiei erectile? Antecedentele de fumat, de infarct miocardic, de accidente vasculare cerebrale și de circulație deficitară la nivelul extremităților sugerează că ateroscleroza cauzează disfuncţia erectilă. Senzaţia diminuată a penisului şi a testiculelor, disfuncțiile vezicii urinare și transpirațiile minimale la nivelul extremităţilor inferioare pot sugera leziuni ale nervilor provocate de diabet. Pierderea dorinţei sexuale, lipsa fanteziilor sexuale, ginecomastia (dezvoltarea exagerată a mamelelor la bărbaţi) și lipsa de păr facial sugerează un nivel scăzut de testosteron.
  4. Pacientul ia medicamente care pot contribui la disfuncţia erectilă?

  Examinare medicală


  O examinare fiziologică poate dezvălui indicii pentru cauzele fizice ale disfuncţiei erectile. De exemplu, dacă penisul nu răspunde conform așteptărilor la atingere, cauza poate fi o problemă în sistemul nervos. Testiculele mici, lipsa de păr facial și sânii măriţi (ginecomastie) pot indica probleme hormonale (cum ar fi hipogonadismul) cu niveluri scăzute de testosteron. Un flux redus de sânge, cauzat de ateroscleroză, poate fi uneori diagnosticat prin găsirea impulsurilor arteriale diminuate din picioare sau prin folosirea unui stetoscop pentru a asculta orice sunet suspect (sunetul sângelui care curge prin arterele îngustate). Caracteristicile neobișnuite ale penisului în sine ar putea sugera cauza de bază a disfuncţiei erectilă. De exemplu, un penis curbat cu erecţie dureroasă ar putea fi rezultatul bolii Peyronie. O atenție deosebită este acordată la orice factori de risc care stau la baza disfuncţiei erectile.

  Testele de laborator
  Următoarele sunt teste de laborator efectuate pentru a evalua disfuncţia erectilă:
  •  Hemoleucogramă
  •  Analiza urinei: Pot exista semne de diabet zaharat şi de leziuni renale.
  •  Profilul lipidic: Un nivel ridicat de colesterol LDL (colesterolul rău) în sânge promovează ateroscleroza.
  •  Glicemia: Niveluri ridicate de glucoză în sânge pot fi un semn de diabet zaharat.
  •  Hemoglobina A 1c: Niveluri ridicate de hemoglobină A 1c la pacienții cu diabet zaharat indică faptul că există un control slab al glicemiei.
  •  Creatinina serică: Un nivel anormal de creatinină serică poate fi rezultatul unor leziuni renale datorate diabetului.
  •  Teste pentru enzimele hepatice și funcţiile hepatice: Bolile hepatice avansate (ciroza) poate duce la un dezechilibru hormonal şi disfuncţii ale gonadei, ceea ce reduce nivelurile de testosteron. Astfel, în cazurile de disfuncţie erectilă, poate fi necesară evaluarea pentru boli de ficat.
  •  Nivelurile de testosteron total: Probele de sânge pentru nivelurile de testosteron total ar trebui să fie obținute dimineața devreme (înainte de 8:00), din cauza fluctuațiilor mari în nivelurile de testosteron pe parcursul zilei. Un nivel scăzut de testosteron totale sugerează hipogonadism. Măsurarea testosteronului bio-disponibil poate fi o măsură mai bună decât testosteronul total, mai ales la bărbaţii obezi şi la bărbaţii cu boli de ficat, dar măsurarea testosteronului bio-disponibil nu este disponibilă pe scară largă.
  •  Nivelurile altor hormoni: Măsurarea altor hormoni, în afară de testosteron, poate furniza indicii cu privire la alte cauze care stau la baza deficienţelor de testosteron și a problemelor de erecţie, cum ar fi boala pituitară sau anomalii ale glandei suprarenale. Nivelurile tiroidiene pot fi verificate deoarece hipotiroidismul şi hipertiroidismul pot contribui la disfuncţiile erectile.
  •  Nivelul de PSA: Este important să se analizeze nivelurile de PSA (antigen specific prostatic) din sânge și să se examineze prostata pentru a exclude cancerul de prostată înainte de a începe tratamentul cu testosteron, deoarece testosteronul poate agrava cancerul de prostată.
  •  Alte teste de sânge: Evaluarea pentru hemocromatoză, lupus, sclerodermie, deficienţa de zinc, anemie cu celule în seceră, tipuri de cancer (leucemie, cancer de colon) sunt câteva dintre testele care pot fi efectuate, în funcţie de istoricului şi simptomele fiecărui individ.

  Teste imagistice
  Dacă a existat o traumă pelviană anterioară, se poate efectua o radiografie pentru a evalua diverse anomalii osoase. Ocazional se fac teste cu ultrasunete asupra penisului și a testiculelor pentru a verifica mărimea testiculelor şi anomaliile structurale. Ultrasunetele cu Doppler pot oferi informații suplimentare despre fluxul de sânge din penis. Rareori, se poate efectua o angiografie în cazurile în care o posibilă chirurgie vasculară ar fi benefică.

  Alte teste


  Testul cu injectare de prostaglandină E1 este efectuat pentru a determina fluxul de sânge în penis. Prostaglandina este injectată direct în corpora cavernosa, pentru a provoca dilatarea vaselor de sânge și pentru a promova fluxul de sânge în penis. Dacă rezultă o erecţie, acest lucru confirmă un flux sanguin normal sau adecvat în penis. Acest lucru poate oferi şi informații cu privire la opțiunile terapeutice posibile.


  Monitorizarea erecţiilor care apar în timpul somnului (erecţiile nocturne) poate ajuta la distingerea disfuncțiilor erectile cauzate de factori psihologici, de disfuncţiile erectile cauzate de factori fizici. Se poartă o bandă în jurul penisului timp de două, trei nopți succesive, care poate semnala intensitatea și durata erecţiei, dacă este cazul. Dacă nu apar erecţii nocturne, atunci cauza disfuncţiei erectile este mai degrabă de natură fizică, decât psihologică, dar acest test nu este complet fiabil. Oamenii de ştiinţă nu au standardizat testele și nu au determinat pe cine ar trebui să fie făcute.
  Biotesiometria se face pentru a evalua funcţia nervilor penisului. Se plasează electrozi electromagnetici mici pe penis, iar amplitudinea vibrațiilor este ușor ajustată până când se observă o senzaţie de către pacient. Deşi acest test nu măsoară funcția exactă a nervului, acesta servește ca o metodă de a detecta orice deficit senzorial cauzat de o disfuncţie erectilă.

   

   

   

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro