Calivita 

 

 

 

 

Tratament Naturist Osteoartrita

 

  Produse naturale Calivita recomandate in osteoartrita:

  Shark Aid

  Joint Protex

  Joint Protex Forte

  Bee Power Royal Jelly

  Super Soya Lecithin

   

  Circumstanţele Osteoartritei

  Osteoartrita este o inflamaţie frecventă care rezultă din degenerarea cartilajului;
  Osteoartrita poate fi cauzată de îmbătrânire, ereditate şi leziunile de la traumatisme sau boli;
  Cel mai frecvent simptom al osteoartritei este durerea în articulaţia afectată(e) după utilizare;
  Nu există nici un test de sânge pentru diagnosticarea osteoartritei;
  Scopul tratamentului în osteoartrită este de a reduce durerea şi inflamaţia articulară în timpul îmbunătăţirii şi menţinerii funcţiei articulare.

  Ce este osteoartrita?


  Osteoartrita este o formă de artrită care presupune defalcarea şi eventuala pierdere a cartilajului uneia sau mai multor articulaţii. Cartilajul este o substanţă proteică, care serveşte ca o "pernă" între oasele articulaţiilor. Dintre cele peste 100 de tipuri diferite de afecţiuni ale artritei, osteoartrita este cea mai frecventă, care afectează peste 25 de milioane de persoane din Statele Unite. Osteoartrita apare mai frecvent pe măsură ce îmbătrânim. Înaintea vârstei de 45 de ani, osteoartrita apare mai frecvent la bărbaţi. După 55 de ani, ea apare mai frecvent la femei. În Statele Unite, toate rasele par afectate în mod egal. O incidenţă mai mare de osteoartrită există în populaţia japoneză, în timp ce persoanele de culoare sud-africane, indienii şi chinezi din partea de est, prezintă incidenţe mai mici. Osteoartrita este abreviată ca BA sau menţionată ca artrită degenerativă sau boala degenerativă a articulaţiilor (BJD).
  Osteoartrita afectează de obicei mâinile, picioarele, coloana vertebrală, şi articulaţiile susţinătoare de greutate, cum ar fi şoldurile şi genunchii. Osteoartrita, de obicei, nu are nici o cauză cunoscută şi este menţionată ca osteoartrită primară. Atunci când cauza osteoartritei este cunoscuta, afecţiunea este menţionată ca osteoartrită secundară.


  Care sunt cauzele osteoartritei?


  Osteoartrita primară, osteoartrita nu rezultă din leziuni sau boli, este în mare parte un rezultat al îmbătrânirii naturale a articulaţiilor. O dată cu vârsta, conţinutul de apă al cartilajului creşte, iar învelişul proteic ​​al cartilajului degenerează. În cele din urmă, cartilajul începe să degenereze prin exfoliere sau formarea crevaselor mici. În osteoartrita avansată, există o pierdere totală a pernei cartilajului dintre oasele articulaţiilor. Utilizarea repetitivă a articulaţiilor uzate, în timp poate irita şi inflama cartilajul, provocând dureri articulare şi umflare. Pierderea pernei cartilajului provoacă fricţiuni între oase, ceea ce duce la durere şi limitarea mobilităţii articulare. Inflamaţia cartilajului poate stimula, de asemenea, formarea în jurul articulaţiilor a unor noi excrescenţe osoase (pinteni, menţionaţi de asemenea ca osteofite). Ocazional, osteoartrita se poate dezvolta la mai mulţi membrii ai aceleiaşi familii, ceea ce presupune o bază ereditară (genetică) pentru această afecţiune.
  Osteoartrita secundară este o formă de osteoartrită, care este cauzată de o altă boală sau afecţiune. Afecţiunile care pot duce la osteoartrita secundară includ obezitatea, traumatisme repetate sau intervenţii chirurgicale la structurile articulare, articulaţii anormale de la naştere (anomalii congenitale), gută, diabet zaharat, precum şi alte tulburări hormonale.
  Obezitatea provoacă osteoartrită prin creşterea stresului mecanic pe articulaţie şi, prin urmare, pe cartilaj. De fapt, alături de îmbătrânire, obezitatea este factorul de risc cel mai important pentru osteoartrita la genunchi. Dezvoltarea timpurie a osteoartritei la genunchi în rândul ridicătorilor de greutăţi este considerată a fi în parte din cauza greutăţii lor corporale mare. Traumatismele repetate la nivelul ţesuturilor articulare (ligamente, oase şi cartilaje) se consideră că duce la osteoartrita precoce a genunchilor la jucătorii de fotbal şi personalul militar. Interesant, studiile nu au găsit un risc crescut de osteoartrită la maratonişti.
  Depozitele de cristale în cartilaj poate provoca degenerarea acestuia şi a osteoartritei. Cristalele de acid uric provoca artrită în cazul gutei, în timp ce cristalele de pirofosfat de calciu duc la artrită, la pseudogută.
  Unii oameni se nasc cu articulaţii anormal formate (anomalii congenitale), care sunt vulnerabile la uzura mecanică, cauzând degenerarea timpurie şi pierderea cartilajului articular. Osteoartrita articulaţiilor şoldului este frecvent legată de anomaliile structurale ale acestor articulaţii care au fost prezente de la naştere.
  Tulburările hormonale, cum ar fi diabetul şi tulburările hormonilor de creştere, sunt, de asemenea, asociate cu uzura precoce a cartilajului şi cu osteoartrita secundară.


  Care sunt simptomele şi semnele osteoartritei?


  Osteoartrita este o boală a articulaţiilor. Spre deosebire de multe alte forme de artrită, care sunt boli sistemice (boli care afectează mai multe zone ale corpului sau întregul corp), cum ar fi artrita reumatoidă şi lupusul sistemic, osteoartrita nu afectează alte organe ale corpului. Cel mai frecvent simptom al osteoartritei este durerea în articulaţia afectată(e) după utilizarea repetitivă. Durerea articulară la osteoartrită este de obicei mai accentuată seara. Poate apare umflarea, încălzirea, precum şi scârţâitul articulaţiilor afectate. Durere şi rigiditate a articulaţiilor pot apărea, de asemenea, după perioade lungi de inactivitate (de exemplu, stând la teatru). În osteoartrita severă, pierderea completă a pernei cartilajului provoacă frecare între oase, cauzând dureri chiar şi în repaus sau durerea la mişcare limitată.
  Simptomele osteoartritei variază foarte mult de la pacient la pacient. Unii pacienţi pot fi debilitaţi de simptomele lor. Pe de altă parte, alţii pot avea simptome foarte puţine în ciuda degenerării dramatice a articulaţiilor observate pe radiografii. Simptomele de asemenea, pot fi intermitente. Nu este neobişnuit ca pacienţii cu osteoartrită a articulaţiilor degetelor de la mâini şi genunchi să prezinte intervale de ani fără durere între simptome.
  Osteoartrita la genunchi este adesea asociată cu excesul de greutate a părţii superioare a corpului, cu obezitatea, sau antecedente de leziuni repetate şi / sau intervenţii chirurgicale articulare. Degenerarea progresivă a cartilajului articulaţiilor genunchiului poate duce la deformarea şi curbura spre exterior a genunchilor, care este menţionată ca fiind "bowlegged." Oamenii cu osteoartrită a articulaţiilor de susţinere a greutăţii (cum ar fi genunchii), pot dezvolta un şchiopătat. Şchiopătatul poate agrava şi mai mult degenerarea cartilajului. La unii pacienţi, durerea, şchiopătatul şi disfuncţia articulară nu răspund la medicamente sau alte măsuri conservatoare. De aceea, osteoartrita severă la genunchi este una dintre cele mai frecvente motive pentru procedurile chirurgicale de înlocuire totală a genunchiului în Statele Unite ale Americii.
  Osteoartrita coloanei vertebrale cervicale sau lombare cauzează dureri de gât sau lombare. Pintenii osoşi, denumiţi osteofite, care se formează de-a lungul coloanei vertebrale artritice pot irita nervii spinali, provocând durere severă, care poate radia de la nivelul coloanei vertebrale, precum şi amorţeală şi furnicături la nivelul părţilor afectate ale corpului.
  Osteoartrita duce la formarea de extinderi osoase dure ale articulaţiilor mici ale degetelor. Extinderea clasică osoasă a articulaţiilor mici, la capătul degetelor este numită nod Heberden, numită după un celebru medic britanic. Deformarea osoasă este rezultatul pintenilor osoşi proveniţi de la osteoartrita la această articulaţie. Un alt ciot (nod) osos frecvent, are loc la mijlocul articulaţiei degetelor la mulţi pacienţi cu osteoartrită şi este numit nod Bouchard. Dr. Bouchard a fost un faimos doctor francez care a studiat, de asemenea, pacienţii cu artrită la sfârşitul anilor 1800. Nodurile Heberden şi Bouchard pot să nu fie dureroşi, dar sunt de multe ori asociate cu limitarea mişcării articulare. Apariţiile caracteristice ale acestor noduri la deget poate fi de ajutor în diagnosticarea osteoartritei. Osteoartrita articulară la baza degetului mare al piciorului duce la formarea unei inflamaţii la picior. Osteoartrita din degete şi degetele de la picioare pot avea o baza genetica şi pot fi găsite la numeroşi membri de sex feminin ale unor familii.


  Cum este diagnosticată osteoartrita?


  Nu există nici un test de sânge pentru diagnosticarea osteoartritei. Testele de sânge sunt efectuate pentru a exclude boli care pot cauza osteoartrita secundară, precum şi pentru a exclude alte suferinţe artritice care pot mima osteoartrita.
  Radiografii ale articulaţiilor afectate pot fi folosite pentru a diagnostica osteoartrita. Constatările radiografice simple ale osteoartritei sunt pierderea de cartilaj articular, îngustarea spaţiului articular dintre oasele adiacente, precum şi formarea de pinteni osoşi. Testările radiografice simple pot fi, de asemenea, foarte utile pentru a exclude alte cauze ale durerii la o anumită articulaţie, de asemenea poate fi luată în considerare şi asistarea în luarea deciziilor cu privire la momentul intervenţiei chirurgicale.
  Artrocenteza este o procedură de eliminare a lichidului din articulaţie, care este adesea efectuată în cabinetul medicului. În timpul artrocentezei, se foloseşte un ac steril pentru a preleva lichidul articular pentru analiză. Analiza lichidului articular este utilă pentru excluderea gutei, infecţiei, precum şi alte cauze ale artritei. Îndepărtarea lichidului din articulaţie şi injectarea de corticosteroizi în timpul artrocentezei poate ajuta la ameliorarea durerii, umflării şi inflamaţiei.
  Artroscopia este o tehnică chirurgicală prin care doctorul introduce un tub de vizualizare în spaţiul articular. Anomaliile şi afecţiunile cartilajului şi a ligamentelor pot fi detectate şi uneori reparate prin artroscopie. Dacă va avea succes, pacienţii se pot recupera după intervenţia chirurgicală artroscopica mult mai repede decât din intervenţia chirurgicală deschisă.
  În cele din urmă, o analiză atentă a locaţiei, durata şi caracterul simptomelor articulare şi aspectul articulaţiilor, ajută medicul în diagnosticarea osteoartritei. Extinderile osoase ale articulaţiilor de la formaţiunile pinten sunt caracteristice osteoartritei. Prin urmare, prezenţa de noduri, noduri Heberden şi Bouchard, şi inflamaţiile de la picioare pot indica medicului un diagnostic de osteoartrită.
  "Dacă am sau nu am simptome minime cu semne timpurii ale osteoartritei, ce ar trebui să fac?"
  Calea ideală de urmat ar trebui să conducă la un diagnostic corect şi un plan de tratament optim pe termen lung. În timp ce mai multe etape sunt descrise aici, planul trebuie să fie personalizat pentru fiecare persoană afectată de osteoartrită, în funcţie de articulaţiile afectate şi de severitatea simptomelor.
  O părere cu privire la cauza sau tipul de artrită poate fi de multe ori obţinut în mod adecvat prin consultarea unui medic de familie generalist. De multe ori nu este necesar să vedeţi un specialist în artrită (reumatolog), ca şi mine, în acest scop. Cu toate acestea, în cazul în care planul de diagnostic sau de tratament este neclar, ar trebui consultat un reumatolog.
  Când am stabilit că un pacient are o formare clasică de nod de la osteoartrită (nod Heberden), am putea face diagnosticul doar pe baza examinării, fără a fi nevoie de alte teste suplimentare, cum ar fi sânge sau radiografie. Uneori, testarea poate fi de ajutor pentru a înţelege mai bine gradul şi caracterul osteoartritei care afectează o anumită articulaţie. Aceasta poate fi, de asemenea, utilă pentru monitorizare şi pentru a exclude alte afecţiuni.
  Tratamentul nu poate fi necesar pentru osteoartrita de la mâini cu sau fără simptome minime. Totuşi, atunci când simptomele sunt tulburătoare şi persiste, tratamentul poate include medicamente de durere şi anti-inflamatorii, cu sau fără suplimente alimentare, cum ar fi glucozamina şi / sau condroitina.
  În plus, aplicările calde / reci şi cremele de dureri pot fi de ajutor.
  Ca un prim pas, recomand ca pacienţii să meargă mai departe şi să încerce suplimentele alimentare fără reţetă, glucozamina şi condroitina. Fiecare dintre aceste suplimente a fost demonstrat de către unele studii că ar calma durerea şi rigiditatea la unii pacienţi (dar nu toţi) cu osteoartrită. Aceste suplimente sunt disponibile în farmacii şi magazinele alimentare, fără o prescripţie medicală. Dacă pacienţii nu obţin rezultate, după un proces de două luni, propun ca aceştia să întrerupă aceste suplimente. De notat, producătorii afirmă, uneori, că aceste suplimente "reconstruiesc" cartilajul. Această afirmaţie nu a fost verificată în mod corespunzător, prin studii ştiinţifice, până în prezent.
  Pentru un alt tip de suplimentare a dietei, trebuie remarcat faptul că uleiurile de peşte s-au dovedit a avea unele proprietăţi anti-inflamatorii. Mai mult decât atât, creşterea aportului de peşte consumat şi / sau capsule de ulei de peşte (capsule cu omega-3) pot reduce uneori inflamarea artritei.
  Obezitatea a fost mult timp cunoscută a fi un factor de risc pentru osteoartrita genunchiului. Vă recomandăm scăderea în greutate la pacienţii care sunt supraponderali cu semne timpurii ale osteoartritei la mâini, pentru că acestea prezintă de asemenea risc şi pentru dezvoltarea osteoartritei la genunchi. Alimente de evitat includ pe cele care promovează creşterea în greutate. Aşa cum s-a descris mai sus, scăderea în greutate, chiar modestă poate fi de ajutor.
  Medicamentele pentru durere, care sunt disponibile fără reţetă, cum ar fi acetaminofen (paracetamol), poate fi de mare ajutor în ameliorarea simptomelor dureroase ale osteoartritei uşoare. Recomand acest tratament medicamentos ca primă variantă. Studiile au arătat că acetaminofen, administrat în doze adecvate, poate fi de multe ori la fel de eficace ca medicamentele antiinflamatorii prescrise pentru ameliorarea durerii la osteoartrita de genunchi. Deoarece acetaminofen are mai puţine efecte adverse gastro-intestinale decât antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), în special la pacienţii vârstnici, acetaminofen este, în general, medicamentul preferat, administrat iniţial la pacienţii cu osteoartrită. Dacă simptomele persistă, atunci vă recomand testarea medicamentelor anti-inflamatorii, cum ar fi ibuprofenul (Advil, Motrin IB, Nuprin), ketoprofen (Orudis), şi naproxen (Aleve). Mulţi pacienţi se simt cel mai bine atunci când iau aceste medicamente împreună cu suplimente de glucozamină şi condroitin.
  Unii pacienţi capătă o ameliorare semnificativă a simptomelor de durere prin scufundarea mâinilor în ceară fierbinte (parafină), dimineaţa. Ceara fierbinte poate fi adesea obţinută de la farmacii sau magazine locale de aprovizionare medicală. Aceasta poate fi preparată într-o oală de lut şi să fie reutilizată după ce se întăreşte ca un înveliş cald peste mâini, prin decojirea şi reintroducerea în ceara topită. Băile cu apă caldă şi purtarea mănuşilor de bumbac pe timpul nopţii (pentru a menţine mâinile calde în timpul somnului), pot ajuta, de asemenea la reducerea simptomelor la mână. Efectuarea de exerciţii lente de mişcare în mod regulat pot ajuta la păstrarea funcţiei articulaţiilor. Aceste exerciţii sunt mai uşor de efectuat, după încălzirea în prealabil a mâinii dimineaţa.
  Cremele de alinare a durerii care sunt aplicate pe piele de-a lungul articulaţiilor pot oferi ameliorarea durerii în timpul zilei la artritele minore. Exemplele includ capsaicina (ArthriCare, Zostrix), salicin (Aspercreme), salicilat de metil (Ben-Gay, Icy Hot), şi mentol (Flexall). Pentru ameliorarea suplimentară a simptomelor uşoare, aplicarea de gheaţă locală poate fi uneori de ajutor, în special spre sfârşitul zilei. Terapeuţii profesionali pot evalua activităţile de zi cu zi şi stabili care tehnici suplimentare ar putea ajuta pacienţii la locul de munca sau acasă.
  În cele din urmă, atunci când simptomele artritei persistă, cel mai bine este să se ceară sfatul unui medic care poate ghida în mod corespunzător gestionarea optimă pentru fiecare pacient în parte. Multe alte medicamente pe bază de prescripţie medicală sunt disponibile pentru tratarea osteoartritei pentru pacienţii cu simptome cronice, enervante.
  În plus faţă de măsurile descrise mai sus, ar trebui să se acorde o atenţie la problemele articulare din alte părţi ale corpului dumneavoastră în cazul în care dezvoltaţi semne şi simptome timpurii ale osteoartritei la mâini.
  Care este prognosticul (perspectiva) pentru pacienţii cu osteoartrită?
  Prognosticul pacienţilor cu osteoartrită depinde de articulaţiile care sunt afectate şi dacă acestea produc sau nu simptome şi alterarea funcţiei. Unii pacienţi nu sunt afectaţi de osteoartrită în timp ce alţii pot fi cu handicap grav. La unele persoane, intervenţiile chirurgicale de înlocuire articulară conduc la cel mai bun rezultat pe termen lung. În cele din urmă, dacă sunteţi îngrijorat de faptul că osteoartrita ar putea conduce la rănirea organelor interne, nu aveţi de ce. Osteoartrita nu provocă lezarea organelor interne sau anomalii ale analizelor de sânge.


  Poate fi prevenită osteoartrita?


  Cu excepţia prevenirii leziunilor articulare nu există prevenţie pentru osteoartrită.
  Ce ne rezervă viitorul pentru osteoartrită?
  În viitor, pot fi disponibile medicamente care protejează cartilajul de consecinţele deteriorabile ale osteoartritei. Cercetarea în biologia cartilajului va duce în cele din urmă la descoperiri noi şi interesante în gestionarea osteoartritei.
  Inovaţiile chirurgicale au condus la o tehnică de reparare a crăpăturilor (fisurilor) izolate ale cartilajului genunchiului. În această procedură, propriul cartilaj al pacientului este, de fapt cultivat în laborator, apoi inserat în zona fisurii şi sigilat peste cu un "petic" din osul pacientului care acoperă ţesutul. Deşi acest lucru nu reprezintă o procedură pentru cartilajul distrus de osteoartrită, aceasta deschide uşa pentru cercetarea viitoare a cartilajului. Acestea şi alte domenii în curs de dezvoltare promit noi abordări pentru o problemă veche.
  Cercetătorii de la Institutul Naţional al Sănătăţii au constatat că, folosirea glucozaminei nu a ameliorat în mod semnificativ simptomele osteoartritei, comparativ cu placebo. Studiile sunt în curs să analizeze dacă unele formulări de glucozamină pot prezenta avantaje comparativ cu altele.
  Oamenii de ştiinţă au descoperit că doxiciclina, un medicament cu tetraciclină, s-a dovedit a fi util în reducerea evoluţiei degenerării cartilajului la genunchi în cazul pacienţilor cu osteoartrită. Acest lucru pare a fi un rezultat al efectului medicamentului asupra enzimelor care distrug cartilajul, mai degrabă decât proprietăţile lor ca antibiotice. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina semnificaţia acestei cercetări timpurii dar interesante.

   

   

 

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro